Το έθιμο της Τσικνοπέμπτης δίνει άλλη διάσταση στην έναρξη της Αποκριάς και είναι η αγαπημένη μέρα για τους καλοφαγάδες αλλά και μια καλή ευκαιρία να βρεθούν οι παρέες και να διασκεδάσουν απολαμβάνοντας ποικιλίες από καλοψημένα κρεατικά. Και επειδή, όπως γνωρίζετε πολύ καλά, και εμείς δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στο καλό φαγητό όλες τις ημέρες του χρόνου, δε θα μπορούσαμε να σας αφήσουμε χωρίς τις καλύτερες προτάσεις για την Τσικνοπέμπτη. Μια χορταστική διαδρομή ακολουθεί παρακάτω…
Νέα Διαγώνιος: Ένα διακεκριμένο σημείο στον γαστρονομικό χάρτη της πόλης
Ένα πολυβραβευμένο εστιατόριο με διακρίσεις εντός και εκτός Ελλάδας, αγαπημένος προορισμός τόσο για τους Θεσσαλονικείς όσο και για τους Έλληνες και ξένους τουρίστες. Εδώ το κρέας είναι αντικείμενο εξερεύνησης. Χοιρινό, μοσχάρι, κοτόπουλο και αρνί μαγειρεμένα με παραδοσιακές τεχνικές και συνοδευμένα πάντα με ποιοτικά προϊόντα από γνωστούς παραγωγούς συνθέτουν ένα πλήρες menu, για πολλούς γευστικούς πειραματισμούς. Ενδεικτικά, το ψητό συκώτι στη σχάρα και το ζουμερό σουβλάκι μόσχου με λαχανικά και καπνιστό αλάτι Κύπρου, αποτελούν ορισμένα από τα πιο ιδιαίτερα πιάτα του, που αξίζει να γευθείτε αφού πρώτα έχετε δοκιμάσει μια ικανοποιητική μερίδα από τον ασυναγώνιστο γύρο του, τα παραδοσιακά σουτζουκάκια του και το μοσχαρίσιο μπιφτέκι του.
Διαβάστε περισσότερα στην αναλυτική παρουσίαση της Νέας Διαγωνίου
Νέα ΔιαγώνιοςΝικολάου Πλαστήρα 89, Ν. Κρήνη, Καλαμαριά
Τ: 2310029085
Τ: 2310029085
Σαββίκος πάντα και οπωσδήποτε την Τσικνοπέμπτη
Με την παράδοση που ξεκίνησε ο παππούς Σαββίκος από το 1947, με βασική αρχή να προσφέρουν σε όλους άριστη ποιότητα προϊόντων η επιτυχία των καταστημάτων Σαββίκος δεν είναι καθόλου τυχαία. Ένας από τους γευστικότερους προορισμούς της Θεσσαλονίκης με λαχταριστά κρεατικά, δε θα μπορούσε να λείπει από την πλέον αγαπημένη ημέρα του χρόνου για τους καλοφαγάδες, την Τσικνοπέμπτη. Ο Σαββίκος μας ενώνει γύρω από το μενού του σε 5 σημεία της πόλης. Μια νόστιμη περιήγηση αρχίζει.
Από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 5 το πρωί, πάντα είναι μια καλή ώρα για σουβλάκι, γιαουρτλού, burger αλλά και μια σαλάτα, γιατί όχι; Μερίδες χορταστικές και περιποιημένες με όλα τα κρεατικά να επιλέγονται με ποιοτικά κριτήρια και να ψήνονται στα κάρβουνα την ώρα της παραγγελίας και συνδυάζονται με πατάτες, σαλάτες και χειροποίητες sauce.
Διαβάστε περισσότερα στην αναλυτική παρουσίαση για τα καταστήματα Σαββίκος
Διευθύνσεις καταστημάτων
Πλατεία Αριστοτέλους 8
Πολυτεχνείου (προέκταση Τσιμισκή) με Δωδεκανήσου
Γρ. Λαμπράκη 131 (Τούμπα)
Καραολή & Δημητρίου 92 (Εύοσμος)
One Salonica Outlet Mall (2ος όρ.) Κώττα Ρούλια 10
Ταβέρνα Νικηφόρος: με ειδίκευση στο καλό κρέας
Ξεχωρίζει για την γνώση στην άριστη ποιότητα κρεάτων. Η μακροχρόνια ανοδική πορεία αναδεικνύει ότι είναι πάντα κοντά στο πελάτη. Το όμορφο ζεστό περιβάλλον, η συνεχώς ανανεωμένη κουζίνα και οι διαχρονικές γεύσεις συναρπάζουν τον πελάτη. Στον χώρο θα συναντήσετε τον Γιώργο και την Βίκυ οι οποίοι βρίσκονται πάντα εκεί πρόθυμοι να σας εξυπηρετήσουν. Για πάνω από 40 χρόνια η ταβέρνα «Νικηφόρος» συνδυάζει την ποικιλία με την ποιότητα και τη γεύση με την εξυπηρέτηση. Αυτό εξάλλου, είναι και κάτι που φαίνεται από την πρώτη στιγμή που θα βρεθείτε εκεί.
Διαβάστε περισσότερα στην αναλυτική παρουσίαση της Ταβέρνας Νικηφόρος
Διαβάστε περισσότερα στην αναλυτική παρουσίαση της Ταβέρνας Νικηφόρος
Ταβέρνα ΝικηφόροςΘερμαϊκού 23, Βυζάντιο
Τ: 2310416052
Τ: 2310416052
Και άλλες νόστιμες προτάσεις…
Αναζητώντας νόστιμες και ποιοτικές επιλογές και συνδυάζοντας τα εστιατόρια με παράδοση και τις νέες αφίξεις σας έχουμε και άλλες ιδέες για το βράδυ της Τσικνοπέμπτης.
Ο Τζίμης, Αιγύπτου 21 και Ορβήλου, στα Λαδάδικα, είναι να σύγχρονο butcher shop, που ξέρει να μετουσιώνει την αγάπη του για το καλό κρέας, ικανοποιώντας πλήρως τους γαστρονομικά μυημένους.
Τα 22 Σουβλάκια του Δημήτρη Εικοσιδυού, στην Πλατεία Αριστοτέλους είναι εγγύηση για τη νοστιμιά και την ποιότητα που πάντα συνδυάζεται με κεφάτη εξυπηρέτηση.
Το Λάδι και Ρίγανη, στον πεζόδρομο της Ικτίνου, έχει πολλές επιλογές πέρα από τα περίφημα σουβλάκια και τον γύρο που όλοι γνωρίζουμε στη Θεσσαλονίκη, η γευστική απόλαυση απογειώνεται με μια μεγάλη ποικιλία κρεατικών αλλά και κρύα και ζεστά ορεκτικά, όπως αυγά με τηγανιτές πατάτες και καβουρμά.
Ο Τζίμης, Αιγύπτου 21 και Ορβήλου, στα Λαδάδικα, είναι να σύγχρονο butcher shop, που ξέρει να μετουσιώνει την αγάπη του για το καλό κρέας, ικανοποιώντας πλήρως τους γαστρονομικά μυημένους.
Τα 22 Σουβλάκια του Δημήτρη Εικοσιδυού, στην Πλατεία Αριστοτέλους είναι εγγύηση για τη νοστιμιά και την ποιότητα που πάντα συνδυάζεται με κεφάτη εξυπηρέτηση.
Το Λάδι και Ρίγανη, στον πεζόδρομο της Ικτίνου, έχει πολλές επιλογές πέρα από τα περίφημα σουβλάκια και τον γύρο που όλοι γνωρίζουμε στη Θεσσαλονίκη, η γευστική απόλαυση απογειώνεται με μια μεγάλη ποικιλία κρεατικών αλλά και κρύα και ζεστά ορεκτικά, όπως αυγά με τηγανιτές πατάτες και καβουρμά.
Ο Μπαχτσές, στη Βασ. Όλγας 211, με τη χαρακτηριστική αυλή μας υποδέχεται με εκλεκτά κρεατικά, πολλά από τα οποία είναι σούβλας και αξίζει να τα δοκιμάσετε, στον πολύ όμορφα διαμορφωμένο χώρο του.
Ο Κρόνος παρά θιν αλός, στη Σοφούλη 77, μας προσφέρει, με τη γνωστή συνταγή του «Κρόνος», τα υπέροχα σουτζουκάκια του. Η ποιότητά του είναι εγγυημένη και η γεύση του πραγματική εμπειρία.
Το Pig A Sauce, στην Αλ. Σβώλου 40, μας σερβίρει πεντανόστιμα και ολόφρεσκα «κεμπαπάκια» Φλωρίνης αλλά και «Πατατόβεν» φούρνου και άφθονες λαχταριστές sauce.
Το Pig A Sauce, στην Αλ. Σβώλου 40, μας σερβίρει πεντανόστιμα και ολόφρεσκα «κεμπαπάκια» Φλωρίνης αλλά και «Πατατόβεν» φούρνου και άφθονες λαχταριστές sauce.
Το The Backroom στη Λ. Νίκης 55 είναι το νέο project του Pepper hot spot και σερβίρει πιάτα κρεατικών – και όχι μόνο – με ιταλική και αργεντίνικη προσέγγιση. Μια ιδιαίτερη περίπτωση που πρέπει να γνωρίσετε.
No comments:
Post a Comment