ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΙΣ 2.800.000 ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ.

Thursday, February 1, 2018

Μαλακά μπισκότα λεμονιού με άρωμα βανίλιας 



Τα μπισκότα αυτά είναι τόσο αρωματικά που δεν θα αρκεστείτε μόνο σε ένα. Φτιάξτε τα και θα γίνουν ανάρπαστα.

Συστατικά

2¾ φλιτζάνια (360 γραμ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
½ κουταλάκι του γλυκού baking powder
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 φλιτζάνι (230 γραμμάρια) αλατισμένο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
1½ φλυτζάνια (170 γραμμάρια) άχνη ζάχαρη + ½ φλιτζάνι (60 γραμμάρια)
1 αυγό
½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
ξύσμα από ένα μεγάλο λεμόνι
4 κουταλιές χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175 ° C. Φύλλα μπισκότων γραμμής με χαρτί περγαμηνής.
Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε μαζί το αλεύρι, τη σόδα, το baking powder και το αλάτι. Αφήνετε το μείγμα στην άκρη. Με το μίξερ χτυπάτε πολύ καλά, το βούτυρο και τη ζάχαρη (170 γραμμάρια) μέχρι να λιώσει πολύ καλά και να γίνει κρέμα. Προσθέτετε χτυπώντας το αυγό, το εκχύλισμα βανίλιας, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και σταδιακά το ρίχνετε στο μείγμα με το αλεύρι.
Πλάστε κουλουράκια (1½ κουταλάκι του γλυκού ζύμη) , και κυλίστε τα στην υπόλοιπη ζάχαρη άχνη (60 γραμμάρια). Τοποθετήστε τα σε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και ψήστε για περίπου 10 λεπτά στον προ θερμασμένο φούρνο ή μέχρι να ροδίσουν.
Αφήστε τα λίγο να κρυώσουν πριν τα αφαιρέσετε από το ταψί.

No comments:

Post a Comment