Friday, September 22, 2017







MOΥΣΙΚΗ ΠΑΝΔΑΙΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΓΙΟΧΑΝ ΣΤΡΑΟΥΣ


Η αυλαια της παρουσιασης των μουσικων πορτρετων διασημων καλλιτεχνων στο Μεγαρο Μουσικης Θεσσαλονικης ανοιγει φετος την Δευτερα 9 Οκτωβριου,8 μμ,στον πεμπτο οροφο του κτιριου(M2),με ελευθερη εισοδο.

Ο Συλλογος Φιλων Μουσικης Θεσσαλονικης που εχει την οργανωση-επιμελεια -υλοποιηση των προγραμματων με εισηγητη τον δημοσιογραφο Λευτερη Κογκαλιδη,παρουσιαζει για πρωτη φορα σε μεγαλη οθονη την ορχηστρα Γιοχαν Στραους με διευθυντη τον Ολλανδο αρχιβιολιστη Αντρε Ριε(γεννημενο στο Μααστριχτ απο Γαλλους γονεις το 1949).To προγραμμα με τα ιδια  στοιχεια υψηλης ποιοτητας που εχουν συνηθισει οι θεατες απευθυνεται σε ολες τις ηλικιες που αγαπουν την καλη  μουσικη.
Το προγραμμα εχει θεμα την μαγνητοσκοπημενη συναυλια που εδωσε το 2012 η ορχηστρα στο Σαο Παολο της Βραζιλιας,με ακροατηριο 50.000 ανθρωπων ολων των ηλικιων που την αποθεωσαν.

Η μουσικη της ορχηστρας αγγιζει ολα τα ειδη,παντρευοντας αρμονικα την παραδοσιακη με την τζαζ,την κλασσικη με την συγχρονη,με παγκοσμιες και διαχρονικες επιτυχιες απ’ολο τον κοσμο που εκτελουν τρεις τενοροι,τρεις υψιφωνοι,πολυμελης γυναικεια χορωδια και 80μελης ορχηστρα με εξαιρετικους σολιστες απο 10 χωρες.
Ο ιδιος ο μαεστρος παιζει με ενα πολυτιμο βιολι Στραντιβαριους του 1667.
Χορηγος επικοινωνιας  ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ fm 104,9 

No comments:

Post a Comment