Ελληνικά και ξένα μέσα ενημέρωσης κατατάσσουν τα Βαρώσια ως ένα από τα πιο παράξενα ή ανατριχιαστικά μέρη του κόσμου.Συγκεκριμένα σύμφωνα με το toksereisoti.gr η Αμμόχωστος βρίσκετε στην τέταρτη θέση για τα πιο παράξενα μέρη στον κόσμο.

Συγκεκριμένα λέει, «τα Βαρώσια είναι μια εντελώς ακατοίκητη πόλη στις ακτές της Κύπρου. Μετά την τουρκική εισβολή, τα Βαρώσια γρήγορα εκκενώθηκε. Σήμερα, στο Βαρώσια είναι όλα παγωμένα και εμφανίζει ακριβώς πώς ήταν η ζωή στο 1974. Από μακριά φαίνεται σαν ένα πολυσύχναστο θέρετρο, αλλά είναι εντελώς νεκρό».

Επιπλέον η Daily Mail  περιλαμβάνει τα Βαρώσια στα πιο ανατριχιαστικά μέρη του κόσμου και αναφέρει ότι «πάνω στον πλανήτη υπάρχουν πόλεις και χωριά που έχουν εγκαταλειφθεί εδώ και χρόνια και προκαλούν δέος στον επισκέπτη με την εμφάνισή τους. Μέρη που έχουν χρόνια να κατοικηθούν από άνθρωπο και ωστόσο εντυπωσιάζουν με τα τοπία που συναντά ο επισκέπτης.
Η Daily Mail δημιούργησε μια λίστα με τα 7 πιο ανατριχιαστικά μέρη που έχουν εγκαταλειφθεί και τα παρουσιάζει». Στη λίστα αυτή εξηγεί ότι «συνοικία στην Αμμόχωστο της Κύπρου, η οποία αποτελούσε τουριστικό θέρετρο για πολλές διασημότητες όπως η Ελίζαμπεθ Τέιλορ και η Μπριζίτ Μπαρντό. Εγκαταλείφθηκε το 1974 στην τουρκική εισβολή και παραμένει έως και σήμερα εγκαταλελειμμένο».


Παράλληλα το athensvoice.gr στη λίστα με τα πιο ανατριχιαστικά μέρη στον κόσμο κατατάσσει τα Βαρώσια στην τέταρτη θέση περιγράφοντας το Βαρώσι ως «μια συνοικία της πόλης Αμμοχώστου στην Κύπρο. Κάποτε ήταν ένα από τα πιο ωραία τουριστικά θέρετρα. Μετά την τουρκική εισβολή όμως, το Βαρώσι εκκενώθηκε γρήγορα και σήμερα, αποτελεί μια συνοικία – φάντασμα της ζωής στο 1974. Από μακριά ίσως μοιάζει με πολυσύχναστο θέρετρο, ωστόσο είναι περιφραγμένη και εντελώς κενή».