Monday, April 10, 2017

APALLOU: ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΟΣ ΑΕΡΑΣ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΟΛΟΥ ΝΤΗΛ






από Αθανασία Μπίδιου
Από το 2005 το Apallou αποτελεί meeting point από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ. Πλέον κερδίζει το στοίχημα και ως food προορισμός.
Λένε πως τις ομορφότερες ιστορίες τις γράφουν οι παρέες. Στη διασκέδαση της Θεσσαλονίκης έχουν γραφεί πολλές όμορφες και επιτυχημένες ιστορίες από παρέες και μία από αυτές άρχισε να γράφεται στην γωνία Καρόλου Ντηλ με Μητροπόλεως το 2005. Η ιστορία του Apallou ξεκίνησε όταν η Καρόλου Ντηλ ήταν ένας κεντρικός εμπορικός δρόμος της πόλης. Το στενόμακρο καφέ-μπαρ έγινε σύντομα αγαπημένος προορισμός για καφέ, ποτό και ιδιαίτερα κοκτέιλ και απέκτησε φανατικούς επισκέπτες όλες τις ώρες της ημέρας, από τις 7 το πρωί μέχρι αργά το βράδυ, καθημερινές και Σαββατοκύριακα συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός νέου hot spot στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Τον Σεπτέμβριο του 2016 ξεκίνησε ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία του Apallou. Ο χώρος μεγάλωσε, ανακαινίστηκε πλήρως και στις επιλογές των θαμώνων προστέθηκε και food menu με την επιμέλεια του σεφ Σωκράτη Τζήκα. Η προσθήκη της κουζίνας, που λειτουργεί από τις 10 το πρωί μέχρι τη 1 το βράδυ, στο κλασικό καφέ-μπαρ στην αρχή μας εξέπληξε αλλά πολύ γρήγορα αποδείχτηκε ότι η ομάδα του Apallou κέρδισε και αυτό το στοίχημα. Η ανταπόκριση του κόσμου στις γαστρονομικές προτάσεις του Apallou και τα ποιοτικά προϊόντα ήταν τέτοια, που η ομάδα αποφάσισε να ανανεώσει και να εμπλουτίσει το food menu.

Το νέο μενού περιλαμβάνει all day breakfast και σάντουιτς, ενώ ξεχωρίζουν οι finger food επιλογές και τα νέα κυρίως πιάτα. Για τους πρωϊνούς τύπους και όχι μόνο προτείνουμε να συνοδεύσετε τον καπουτσίνο σας με μία ομελέτα με σπανάκι, μυρωδικά και τυρί φέτα και φρεσκοψημένο κρουασάν βουτύρου με nutella και φρέσκες φράουλες. Για κάτι πιο ελαφρύ, μπορείτε να επιλέξετε το πρωϊνό στο βαζάκι, ήτοι γιαούρτι, τραγανή γκρανόλα και φρέσκα φρούτα ή μια μπαγκέτα με γαλοπούλα ή ένα σάντουιτς καπνιστού σολομού. Εάν δε τις καθημερινές η πρωϊνή έξοδος σας φαίνεται άπιαστο όνειρο, μην χάσετε το πλούσιο και απολαυστικό brunch που προσφέρει το Apallou κάθε Κυριακή από τις 10 το πρωί μέχρι τις 4 το μεσημέρι.


Ομελέτα με σπανάκι, μυρωδικά και τυρί φέτα

Για το lunch break συστήνουμε τη ζεστή σαλάτα πλιγούρι με καλαμαράκι ψητό και κάποια από τις πολύ ενδιαφέρουσες finger food προτάσεις, όπως chicken fingers, bruschetta caprese και pizza rolls.


Ζεστή σαλάτα πλιγούρι με ψητό καλαμάρι




Στην έξοδό σας για φαγητό οι επιλογές είναι ιδιαίτερα ελκυστικές από τις πένες alla bolοgnese, το ριζότο μανιταριών, το linguini θαλασσινών μέχρι το φιλέτο κοτόπουλο roulade και την ταλιάτα μόσχου. Το μενού συμπληρώνει μία μεγάλη γκάμα κρασιών από ελληνικά και ξένα οινοποιεία και φυσικά τα ιδιαίτερα γλυκά.

Φιλέτο κοτόπουλο roulade


Linguini θαλασσινών με γαρίδες black tiger και λεμονάτο crumble

Διανύοντας πλέον το 12ο έτος παρουσίας στη διασκέδαση της Θεσσαλονίκης το Apalloυ αποτελεί διαχρονική αξία σε ό,τι αφορά στη βραδινή έξοδο με ωραίες μουσικές, κοκτέιλ και ποτά, που επιμελείται ο bar manager Χρήστος Μανιάτης. Συνδυάστε μία margarita picante ή ένα premium gin με grapefruit soda με μία ποικιλία Finger Combo.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι αν περάσεις από το Apallou, δύσκολα φεύγεις.

Margarita Picante

Info:
Καρόλου Ντηλ 10 & Μητροπόλεως 51, Θεσσαλονίκη,
τηλ. 231 0228898,
Facebook: Apallou


No comments:

Post a Comment