Κάθε προορισμός έχει πάντα κάτι καινούργιο να σου προσφέρει. Πάμε να γνωρίσουμε μερικά από τα πιο περίεργα μουσεία του κόσμου!
Μουσείο Υπονόμων, Παρίσι, Γαλλία (Sewer Museum)
mouseio
Άνοιξε για το κοινό το 1867, δίνοντας τη δυνατότητα στους επισκέπτες να μπουν στις σήραγγες των υπονόμων κάτω από το Παρίσι και να μάθουν την ιστορία αλλά και τη λειτουργία του αποχετευτικού συστήματος της πόλης.
Μουσείο Μαγισσών, Κορνουάλη, Αγγλία (Museum of Witchcraft)
perierga.gr - Τα 10 πιο παράξενα μουσεία του κόσμου!
Άνοιξε το 1951 από τον Cecil Williamson, περιλαμβάνοντας στις τάξεις του τη μεγαλύτερη… μαγική συλλογή στον κόσμο. Οι επισκέπτες μπορούν να μάθουν την ιστορία αλλά και την πρακτική της μαγείας ανά τους αιώνες, παρατηρώντας αντικείμενα, όπως το βωμό μιας μάγισσας ή το σπαθί ενός μάγου, ή επιλέγοντας ένα από τα 3.000 βιβλία που υπάρχουν στη βιβλιοθήκη του.
Βρεατανικό Μουσείο Χλοοκοπτικών Μηχανών, Merseyside, Αγγλία (British Lawnmower Museum)
perierga.gr - Τα 10 πιο παράξενα μουσεία του κόσμου!
Οι καλύτερες χλοοκοπτικές μηχανές, οι χλοοκοπτικές μηχανές των πλούσιων και διασήμων αλλά και μερικές από τις ακριβότερες στον κόσμο υπάρχουν στο Βρετανικό Μουσείο Χλοοκοπτικών Μηχανών που εδρεύει στο Merseyside της Αγγλίας.
Μουσείο Αλατιέρας & Πιπεριέρας, Τενεσί, Ηνωμένες Πολιτείες (Salt & Pepper Shaker Museum)
mouseio1
Πάνω από 20.000 σετ αλατιέρας & πιπεριέρας, μερικές από τις οποίες χρονολογούνται από το 1500, εκτίθενται σε αυτό το αλλόκοτο μουσείο. Ο Andrea, ιδιοκτήτης του Μουσείου, είναι αρχαιολόγος, ο οποίος, γοητευμένος από την ιστορία που υπάρχει πίσω από τα εν λόγω αντικείμενα οικιακής χρήσης, αποφάσισε μερικά χρόνια πριν να παρουσιάσει δημόσια την απίθανη συλλογή του.
Μουσείο Μολυβιών, Keswick, Αγγλία (Cumberland Pencil Museum)
perierga.gr - Τα 10 πιο παράξενα μουσεία του κόσμου!
Σύμφωνα με το μύθο, μια τεράστια καταιγίδα του 1500, η οποία ξερίζωσε πολλά δέντρα στο Cumberland, έγινε η αιτία για να ανακαλυφθεί ο γραφίτης. Οι κτηνοτρόφοι της περιοχής χρησιμοποίησαν το γραφίτη για να “σημαδέψουν” τα πρόβατά τους, και έτσι ξεκίνησε η βιομηχανία μολυβιών στην περιοχή. Το Μουσείο ξεναγεί τους επισκέπτες στην ιστορία του μολυβιού, ενώ διαθέτει στους χώρους του το μεγαλύτερο μολύβι στον κόσμο, ύψους 8 μέτρων και βάρους 984 κιλών.