Βρίσκεται στο κέντρο του Ρωμέικου Γιαλού και για πολλά χρόνια ήταν το μεγαλύτερο ξενοδοχείο της πόλης της Μύρινας.
Ο ιδιοκτήτης του, ο αείμνηστος Τραταρός, αποφάσισε να το χαρίσει στην κοινωνία της Λήμνου, μετά το θάνατο του ιδίου και της συζύγου του. Έτσι δημιουργήθηκε το ίδρυμα ΤΡΑΤΑΡΟΥ» στο οποίο περιήλθε το ξενοδοχείο, τα έσοδα του οποίου θα διατίθονταν για τους σκοπούς που καθορίζει το καταστατικό του.
Δυστυχώς όμως, άλλες οι βουλές του διαθέτη και άλλα κληρονόμοι και ελληνική δαιδαλώδης πολυνομία κελεύει!
Έτσι μετά το θάνατο των ιδιοκτητών, αντί να ενεργοποιηθεί το ίδρυμα και το ξενοδοχείο να λειτουργεί υπό το νέο καθεστώς, οι κληρονόμοι του δωρητή προσέφυγαν κατά της βούλησής του, προσέβαλαν τη διαθήκη και όπως συμβαίνει στην ελληνική πραγματικότητα τα πάντα πάγωσαν και το ξενοδοχείο σφραγίσθηκε.
DSC03953DSC03954Δεν γνωρίζουμε σε τι στάδιο βρίσκεται η υπόθεση και αν πλησιάζει στο τέλος της. Γνωρίζουμε όμως – γιατί συμβαίνει μπροστά στα μάτια μας – ότι ο χρόνος έχει ξεκινήσει να ροκανίζει κυριολεκτικά το κτίριο μετατρέποντάς το σιγά, αλλά σταθερά σε ερείπιο που σύντομα θα είναι επικίνδυνο για την ασφάλεια των διερχόμενων.
???????????????????????????????Τα προστατευτικά που τοποθετήθηκαν στη βάση του κτιρίου επιλύουν προς το παρόν το πρόβλημα, αλλά αν δεν υπάρξει σύντομα απόφαση, τότε ένα ακόμα κτίριο φάντασμα θα προστεθεί στον αστικό ιστό της Μύρινας και μάλιστα στο τουριστικότερο μέρος της πόλης.