Το καλοκαίρι είναι προ των πυλών και η θερμοκρασία ανεβαίνει αισθητά. Τι καλύτερο λοιπόν από ένα δροσερό, γευστικό και λαχταριστό παγωτό ή παγωμένο γιαούρτι.
Η Θεσσαλονίκη διαθέτει αρκετά καταστήματα όπου μπορείτε να απολαύσετε παγωτό ή παγωμένο γιαούρτι όλο το χρόνο, σε ιδιαίτερες αλλά και κλασσικές γεύσεις.
 επτά από τα αγαπημένα παγωτατζίδικα - γιαουρτάδικα της πόλης:
FREGIO
fregio-1.jpg
Η εταιρία «FREGIO» ιδρύθηκε το 1994, εγκαινιάζοντας το πρώτο της κατάστημα στην περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης.
Μέλημα του ιδιοκτήτη ήταν να προσφέρει ποιοτικό παγωτό και γλυκίσματα, ικανοποιώντας με τον καλύτερο τρόπο τους πελάτες του.
Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν μεγάλη κι έτσι, σιγά-σιγά, η εταιρία άρχισε να μεγαλώνει, ανοίγοντας σταδιακά κι άλλα καταστήματα σε καίρια σημεία της πόλης ώστε να μπορούν να εξυπηρετούνται καλύτερα οι φανατικοί πελάτες της.
Αυτή τη στιγμή η εταιρία αριθμεί συνολικά 8 καταστήματα σε Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική και Σκιάθο, με το 8ο να εγκαινιάστηκε στην διασημότερη πλατεία της πόλης, την πλατεία Αριστοτέλους.
Πληροφορίες
Τηλέφωνο: 2310 463177
Οδός: Παπανστασίου 134,  Γρηγορίου Λαμπράκη 142,  Mediterannean Cosmos, Κούσκουρα 7, Ν Πλαστήρα 59, Αριστοτέλους 3
Pagoseto
pagoseto-1.jpg
Ιδιαίτερες γεύσεις παγωτού όλες παραγωγής του καταστήματος , σε προσιτές τιμές στο κέντρο της πόλης για τους λάτρεις του "καλού" παγωτού.
Το Pagoseto έχει γίνει γνωστό σε όλη την Ελλάδα για τις ξεχωριστές και περίεργες γεύσεις που δίνει στα παγωτά του.
Στο κατάστημα θα βρείτε ίσως τα πιο περίεργα παγωτά του κόσμου, Από παγωτό ούζο και  τζατζίκι ,μέχρι φραπέ και μπουγάτσα.
Πληροφορίες
Τηλέφωνο: 231 026 0670
Οδός: Δημητρίου Γούναρη 18,  Kέντρο Θεσσαλονίκη
Gelati e Amore
gelato-1.jpg
Για πολλούς είναι ίσως το καλύτερο παγωτό στη Θεσσαλονίκη. Ο γνωστός σε όλος Ιταλός στην γειτονιά της Σβώλου. Έχει το βραβείο Internazionale Mastri Gelatieri, παγκόσμιο βραβείο με το οποίο έχουν τιμηθεί λίγες επιχειρήσεις ανά τον κόσμο.
Στο μικρό κατάστημα στη Σβώλου αξίζει να γευτείτε ιδιαίτερες γεύσεις φτιαγμένες από γάλα και πάγο, με τη αυθεντική ιταλική συνταγή. Gianduia, stracciatella, μιλφέϊγ, mascarpone, είναι μερικές μόνο από ποικιλία αυθεντικών ιταλικών συνταγών που διαθέτει.
Πληροφορίες:
Τηλέφωνο: 231 024 2014
Οδός: Αλεξάνδρου Σβώλου 44, Θεσσαλονίκη, Κέντρο
Παρφέ
parfe-1.png
Η εξαιρετική ποιότητα των ΠΑΡΦΕ βασίζεται σε πραγματικά αυθεντικές συνταγές και υλικά που με μεγάλη επιμέλεια και προσοχή επιλέγει το κατάστημα από το 1981,
Ολόφρεσκο γάλα, αυγά ημέρας, βελούδινη κρέμα γάλακτος, εκλεκτοί ελληνικοί ξηροί καρποί, συναντιούνται και δένονται αρμονικά με πραγματική βελγική σοκολάτα.
Σε αυτή τη γωνιά της παραλιακής λεωφόρου της Θεσσαλονίκης, η γεύση έρχεται να συναντήσει ένα συνδυασμό συνταγών από γαλλική patisserie, ιταλική αλλά και αμερικάνικη σχολή παγωτού, βέλγικη chocolaterie αλλά και γεύσεις παραδοσιακές ελληνικές.
Πληροφορίες:
Τηλέφωνο: 231 028 3400
Οδός: Λ.Νίκης 77
Bufala Gelato
bufalo.png
Tα Bufala Gelato είναι τα καταστήματα τα οποία προσφέρουν παγωτό φτιαγμένο με 100% βουβαλίσιο γάλα και φυσικά συστατικά.
Αν θέλετε λοιπόν να δοκιμάσετε ένα παγωτό που δεν θα είναι από αγελαδινό ή πρόβειο γάλα αλλά από βουβαλίσιο, τότε δεν έχετε παρά να επισκεφθείτε τα Bufala.
Μπορείτε να συνοδεύσετε το λαχταριστό παγωτό σας με αφράτες βάφλες η τα απολαυστικά cookies & brownies.
Πληροφορίες:
Τηλέφωνο: 2310 524010
Οδός: Γιαννιτσών 61 & Κωλέττη, Θεσσαλονίκη, One Salonica
Frozen Yogurt Cafe
giaourti-1.png
Το Frozen Yogurt Cafe είναι από τα πρώτα καταστήματα παγωμένου γιαουρτιού που άνοιξε στην Θεσσαλονίκη. Διαθέτει ανοιχτό παρασκευαστήριο και για την παραγωγή του frozen yogurt χρησιμοποιεί γάλα χαμηλών λιπαρών, όπως και γιαούρτι χαμηλών λιπαρών.
Εκτός από παγωμένο γιαούρτι στο FYC μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ σας, τσάι, σοκολάτα, γρανίτες, smoothies, αναψυκτικά, κρέπες και βάφλες.
Πληροφορίες:
Τηλέφωνο: 231 024 0000
Οδός: Αγίας Θεοδώρας 15, Θεσσαλονίκη Κέντρο
Site: fyc.gr
Υοgo
yogur-1.png
Σε ένα από τους κεντρικότερους δρόμους στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, την οδό Μητροπόλεως , το Υοgo έχει αποκτήσει φανατικούς φίλους.
Το παγωμένο γιαούρτι του καταστήματος με τους απαραίτητους λαχταριστούς συνδυασμούς θα σας κάνουν σίγουρα να το επισκεφθείτε ξανά.
Μπορείτε να συνδυάστε το παγωμένο γιαούρτι σας είτε με ένα πολύ καλό καφέ είτε με ένα φυσικό χυμό.
Εκτός από frozen yogurt μπορείτε να απολαύσετε και λαχταριστό παγωτό.
Η εξαιρετική εξυπηρέτηση από το προσωπικό είναι ένα από θετικά του καταστήματος.
Πληροφορίες:
Τηλέφωνο: 231 027 1271'
Οδός: Μητροπόλεως 28, Θεσσαλονίκη, Κέντρο
Site: yogogreece
Yogurtlandia
landia-1.png
Το Yogurtlandia είναι από τα πρώτα καταστήματα που έκαναν τους Θεσσαλονικιούς να αγαπήσουν το παγωμένο γιαούρτι.
Το frozen yogurt του Yogurtlandia φτιάχνεται με φρέσκο ελληνικό γιαούρτι και οι γευστικοί συνδυασμοί που μπορείτε να κάνετε είναι πραγματικά αμέτρητοι.
Ακόμα μπορείτε να απολαύσετε  σοκολάτα σε μορφή ''γύρου'' είναι ή αλλιώς, Choco Kebab. Πρόκειται για ιταλική σοκολάτα η οποία περιστρέφεται και κόβεται όπως και ο αγαπητός σε όλους γύρος. Η πρωτότυπη ιδέα του Choco Kebab έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον του κόσμου, και πολλοί είναι αυτοί που επισκέπτονται στο κατάστημα για να το γευτούν.
Πληροφορίες:
Τηλέφωνο: 2310444211
Οδός: Θεσσαλονίκη