Monday, March 27, 2017

ΧΑΡΤΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑΜΑΡΙ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Το «Χαρτί και Καλαμάρι» φέρνει στη Θεσσαλονίκη την ιδέα των θαλασσινών ως street food, που είναι ευρέως διαδεδομένη στο εξωτερικό.
Μία διαφορετική πρόταση, που συνδυάζει τις κλασικές ελληνικές θαλασσινές γεύσεις με το concept του fast food προστέθηκε στον γαστρονομικό χάρτη της Θεσσαλονίκης.




Το «Χαρτί και Καλαμάρι»  στην οδό Γρηγόριου Παλαμά 14 δημιουργήθηκε από τρεις φίλους που θέλησαν να φέρουν στη Θεσσαλονίκη την ιδέα του fish&chips, των θαλασσινών ως street food, που είναι ευρέως διαδεδομένη στο εξωτερικό. Έμπνευση αποτέλεσαν τα street food της Αγγλίας αλλά και άλλων χωρών, όπως η Ισπανία και η Πορτογαλία.
Όπως αναφέρουν οι δημιουργοί του καταστήματος, επιδιώκoυν να εξοικειώσουν τον κόσμο της Θεσσαλονίκης με την ιδέα του θαλασσινού φαγητού, ως μια ποιοτική, καθημερινή και γρήγορη επιλογή, καθώς δεν υπάρχει παρόμοιο κατάστημα στην πόλη.

«Είναι κρίμα σε μια χώρα όπως η Ελλάδα, που τόσο αγαπάμε τα θαλασσινά, να μην υπάρχει παρόμοιο μαγαζί. Βλέπαμε ότι το ζητούσε πολύ ο κόσμος καθώς οι επιλογές όσων αφορά το street food είναι περιορισμένες και επικεντρωμένες στο κρέας, ενώ τα θαλασσινά είναι "αποκλεισμένα" στις ταβέρνες», ανέφεραν στη Voria.gr οι ίδιοι.
Αυτό που τους ώθησε πιο πολύ είναι ότι πίστεψαν στην ιδέα και έτσι, μετά από δύο μήνες προετοιμασίας τα κατάφεραν.



Το μενού περιλαμβάνει γαρίδες και καλαμαράκια, τα οποία σερβίρονται στο πρωτότυπο χωνάκι, όπως «επιβάλλει» και το concept του street food ή σε σάντουιτς, μαζί με φρέσκιες πατάτες, σος (tartar, λεμονάτη και sweet chilli) και σαλάτα που επιλέγει ο πελάτης. Όλες οι μερίδες σερβίρονται στο χέρι.

Πολύ σύντομα θα προστεθεί στο μενού και η επιλογή της αθερίνας, ενώ σε διάστημα 20 ημερών αναμένεται να λειτουργήσει και υπηρεσία delivery.





Οι τιμές κυμαίνονται από 2.80 ευρώ που κοστίζουν οι σαλάτες (με γαρίδα, τόνο και πολίτικη) έως και 3.60 το χωνάκι με τη γαρίδα και 3.80 το χωνάκι με το καλαμάρι.


No comments:

Post a Comment