Saturday, March 25, 2017

Έκθεση κοστουμιών στις βιτρίνες του ΟΤΕ-ΤΕΣΤ
 
Κοστούμια από το πλούσιο βεστιάριό του παρουσιάζει το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος από τις 15 Μαρτίου μέχρι τις 10 Aπριλίου στις βιτρίνες τέχνης του Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος (Καρόλου Ντηλ 33). Η έκθεση αποτελεί συνέχεια της αντίστοιχης προηγούμενης διοργάνωσης με τίτλο  «Στιγμές δημιουργίας στον χρόνο» που πραγματοποίησε το ΚΘΒΕ στο Αλατζά Ιμαρέτ το περασμένο φθινόπωρο, με αφορμή τη συμπλήρωση 55 χρόνων από την έναρξη της λειτουργίας του θεάτρου.  Επιπλέον, αποτελεί προάγγελο μιας μεγάλης έκθεσης κοστουμιών του ΚΘΒΕ στο Βασιλικό Θέατρο που πρόκειται να εγκαινιαστεί τον Μάιο του 2017, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Δάσους, που από φέτος αποκτά και διεθνή χαρακτήρα. Τον σχεδιασμό και την επιμέλεια και των τριών εκθέσεων υπογράφει η σκηνογράφος-ενδυματολόγος Ιουλία Σταυρίδου.

Στις βιτρίνες τέχνης του ΟΤΕ, οι περαστικοί θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά κοστούμια των Σ. Βασιλείου, Α. Βέττα, Δ. Ζαρίφη, Ρ. Γεωργιάδου, Γ. Ζιάκα, Γ. Μαυροϊδή, Α. Ντούτση, Φ. Πατρικαλάκη,
Ι. Παπαντωνίου, Γ. Πάτσα, Ν. Σαχίνη, Β. Φωτόπουλου αλλά και ζωγραφικές μακέτες των Ν. Εγγονόπουλου, Λ. Ζαΐμη και Δ. Φωτόπουλου (αντίγραφα) οργανωμένα σε τρεις ενότητες: Αρχαίο Δράμα, Σαίξπηρ και Μολιέρος.

No comments:

Post a Comment