Friday, March 17, 2017
















ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΗΜΕΙΩΣΕ 
Η 65η  ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΩΝ ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΕΥΠΟΙΙΑΣ
ΤΩΝ ΡΟΤΑΡΙΑΝΩΝ ΟΜΙΛΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Με εξαιρετική επιτυχία και σε ιδιαίτερα συγκινητική ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε η 65η Τελετή Απονομής των Βραβείων Ευποιίας, στη κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του ξενοδοχείου THE MET της Θεσσαλονίκης, παρουσία των Αρχών της Πολιτείας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Δικαστικών Αρχών, των Στρατιωτικών, Αστυνομικών και Λιμενικών Αρχών και πολλών εκπροσώπων της οικονομικής και κοινωνικής ζωής του τόπου μας. 
Αυτή η κορυφαία διοργάνωση των Ροταριανών Ομίλων Θεσσαλονίκης που έχει καθιερωθεί ως θεσμός από το 1953, βραβεύει κάθε χρόνο, κατά τα πρότυπα της Ακαδημίας Αθηνών οργανώσεις, φορείς και μεμονωμένα άτομα, από όλη την Ελλάδα για διακεκριμένες πράξεις αυτοθυσίας, ευποιίας, αλτρουισμού και προσφοράς προς το κοινωνικό σύνολο.
Η Εκδήλωση άνοιξε με την προσευχή (όπως και κάθε Ροταριανή Εκδήλωση) από τον Διοικητή της 2484 Περιφέρεια του Διεθνούς Rotary κ. Κωνσταντίνου Πετρίδη. Εν συνεχεία τον λόγο έλαβε ο Πρόεδρος του Ροταριανού Ομίλου Θεσσαλονίκης κ. Δαμιανός Σκαπέρδας, ο οποίος τόνισε την σπουδαιότητα και αναγκαιότητα τέτοιων διοργανώσεων, ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσης, όπου «δοκιμάζονται» η κοινωνική συνοχή και οι ηθικές ανθρώπινες αξίες. Αναφέρθηκε στο μεγάλο Έργο που επιτελεί το Rotary, σε όλο τον κόσμο και την μεγάλη προσφορά του σε έχοντες ανάγκη συνανθρώπους μας.
Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Κοινής Επιτροπής Βραβεύσεων των Έργων Ευποιίας των συμμετεχόντων Ροταριανών Ομίλων Θεσσαλονίκης κ. Θεόδωρος Ασπασίδης, παρουσίασε την κεντρική Ομιλήτρια της Εκδήλωσης, πρώην Υπουργό Εξωτερικών, πρώην Δημάρχου Αθηναίων και Βουλευτή, κα. Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία αναφέρθηκε στο πολύ σημαντικό κοινωνικό και ανθρώπινο θέμα «ΣΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΨΟΥΜΕ ΤΑ ΑΜΕΑ;». Η κα. Μπακογιάννη αναφέρθηκε στα προβλήματα των ΑΜΕΑ,  και πρότεινε λύσεις που θα ανακουφίσουν τους δοκιμαζόμενους συνανθρώπου μας.
Ο Διοικητής της 2484 Περιφέρειας του Διεθνούς Rotary, οι Πρόεδροι των συμμετεχόντων στα Βραβεία Έργων Ευποιίας Ροταριανών Ομίλων Θεσσαλονίκης και ο Πρόεδρος της Κοινής Επιτροπής Βραβεύσεων, επέδωσαν προς την κα. ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ακριβές αντίγραφο Τοιχογραφίας της Αρχαίας Θεσσαλονίκης από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης.
Τους τιμώμενους για το σημαντικό Έργο τους προλόγισε ο Πρόεδρος της Κοινής Επιτροπής Βραβεύσεων κ. Θεόδωρος Ασπασίδης και στο πάνελ της Τελετής παρέστησαν επίσης ο Διοικητής της 2484 Π.Δ.Ρ του Διεθνούς Rotary κ. Κωνσταντίνος Πετρίδης, οι Πρόεδροι των διοργανωτών των φετινών Βραβείων Ευποιίας, ο Πρόεδρος του Ροταριανού Ομίλου Θεσσαλονίκης κ. Δαμιανός Σκαπέρδας, ο Πρόεδρος του Ροταριανού Ομίλου Ανατολικής Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνο Καρούλη, ο Πρόεδρος του Ροταριανού Ομίλου «Άριστα Τελείν» κ. Δημήτριος Αναγνώστου.

 Στην όλη Εκδήλωση συμμετείχαν η 70μελής παιδική χορωδία του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΛΕΓΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ υπό τη διεύθυνση της Μαέστρου κας. Έμμας Μελιγκοπούλου και η ΣΥΜΦΩΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΝΕΩΝ του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, υπό τη διεύθυνση του Μαέστρου κ. Μιχάλη Κζούνια.
Στη μουσική πανδαισία της κορυφαίας αυτής Εκδήλωσης του Rotary συμμετείχαν οι Σολίστες: 
ΤΕΝΟΡΟΣ: ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΜΟΔΙΝΟΣ
ΜΕΤΖΟ ΣΟΠΡΑΝΟ: ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΟΔΙΝΟΥ
ΒΑΡΥΤΟΝΟΣ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΑΚΟΣ
ΣΟΠΡΑΝΟ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΚΡΗ
Ακολούθησε η εισήγηση του Προέδρου της Κοινής Επιτροπής Βραβεύσεων των Συμμετεχόντων Ροταριανών Ομίλων Θεσσαλονίκης, ροταριανού Βοηθού Διοικητή κ. Θεόδωρο Ασπασίδη, ο οποίος αναφέρθηκε στο ιστορικό των Βραβεύσεων κατά τα πρότυπα της Ακαδημίας Αθηνών, αλλά και στους υψηλούς στόχους που επιδιώκουν με την επιβράβευση των κυρίως προς τους νέους ανθρώπους και ολόκληρη την κοινωνία.
Τέλος ο κ. Ασπασίδης  εκκάλεσε  όλους τους βραβευόμενους, αναφέροντας το επιτελεσθέν άξιο προς βράβευση Έργο τους, να παραλάβουν από τους συμμετέχοντες τα Βραβεία Ευποιίας με χρυσό μετάλλιο, με αργυρό μετάλλιο και με Δημόσιο Έπαινο.

ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΕΥΠΟΙΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2017 ΑΠΟΝΕΜΗΘΗΚΑΝ ΣΤΟΥΣ:

1.Στον dr. ΓΕΩΡΓΙΟ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟ, Πρόεδρο του Ομίλου ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ,    δια τη συμβολή του εις την αναβάθμιση του τομέα της Υγείας και την στήριξη του προς τον πάσχοντα συνάνθρωπο.
2.Στον Σύλλογο ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΑΜΕΑ ΝΟΗΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΗΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΡΟΔΟΠΗΣ (ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ) «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ», δια τη μοναδική και απέραντη ευαισθησία και προσφορά του στους συνανθρώπους μας με αναπηρία.
3.Στον Ιατρό ΓΕΩΡΓΙΟ-ΙΩΑΝΝΗ ΤΣΙΑΝΟ, δια την ανυπέρβλητη δύναμη ψυχής-σώματος-θέλησης.
4.Στην κ. ΑΝΝΑ ΓΙΟΒΑΝΙΟΥ Πρόεδρο και υπεύθυνη του παραρτήματος Καβάλας της Μ.Κ.Ο. των «ΓΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ», δια την πλούσια εθελοντική-κοινωνική προσφορά της με εμβολιασμούς ΡΟΜΑ και με καθημερινή φροντίδα για τους πρόσφυγες στην Ανατολική Μακεδονία.
5.Στον κ. ΗΛΙΑ ΑΡΒΥΘΑ Πυροσβέστη στη Λάρισα, διότι με κίνδυνο της ζωής του, ευρισκόμενος εκτός υπηρεσίας, εισήλθε σε φλεγόμενη κατοικία και έσωσε, τελευταία κυριολεκτικά στιγμή, ένα τετράχρονο παιδάκι από βέβαιο θάνατο.
6.Στην ΚΥΝΟΦΙΛΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΩΣΗΣ (ΚΟΕΔ) της 2ης ΕΜΑΚ του ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΠΕ.ΠΥΔ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, δια την μετ’ αυτοθυσίας ανίχνευση-έρευνα ατόμων και διάσωση στα ερείπια από σεισμούς, φυσικές καταστροφές κλπ.
7.Στον κ. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ ΑΝΤΩΝΙΟΥ Πρόεδρο των αποφοίτων του 11ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης, δια την οργάνωση σειρά Εκδηλώσεων «ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ προς τους άπορους της Θεσσαλονίκης και τους Πρόσφυγες».
8.Στην ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΤΣΟΛΑΚΙΔΟΥ από την Καβάλα, δια την κατάκτηση 3 φορές του ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΣΚΑΚΙ.
9.Στον ΙΑΤΡΟ ΘΩΜΑ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟ, ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΠΡΙΝΟΥ ΘΑΣΟΥ, ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ 6ου ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΕΚΑΒ ΚΑΒΑΛΑΣ-ΔΡΑΜΑΣ-ΣΕΡΡΩΝ για την πολυσχιδή και τεράστια Προσφορά Ανθρωπιστικής και Ιατρικής Βοήθειας  κάτω από αντίξοες συνθήκες εκτελώντας ακόμη, αν και Διευθυντής, χρέη οδηγού ΕΚΑΒ για να παράσχει Ιατρική Βοήθεια στους πάσχοντες συνανθρώπους μας.
10.Στον ΑΣΤΥΦΥΛΑΚΑ ΣΤΕΦΑΝΟ ΠΟΛΥΑΝΙΔΗ που υπηρετεί στην Διεύθυνση Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, δια την εξαίρετη πράξη αυτοθυσίας-αυταπάρνησης και θάρρους
11.Στην Ιατρό Ειδική Παθολόγο κα. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΛΥΓΗΡΑ του Περιφερειακού Ιατρείου Κεραμωτής Καβάλας-περιοχής Νέστου. Η επονομαζόμενη «ΜΗΤΕΡΑ ΤΕΡΕΖΑ» της περιοχής, δια το τεράστιο κοινωνικό και ανθρωπιστικό  έργο της στην παραμεθόριο περιοχή Νέστου-Κεραμωτής-Καβάλας.
12.Στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΙΝΦΙΝΙΤ ΡΕΙΣΙΝΓΚ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΟΥ ΜΑΝΤΟΥΛΙΔΗ, δια την ανάδειξη της ως παγκόσμιας πρωταθλήτριας IN SCHOOLS 2016-2017 
13.Στον κ. ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΑΝΤΩΝΙΟΥ, Φυσικό-Οικονομολόγο, δια την αδάμαστη ψυχική δύναμη του προς δημιουργία-μόρφωση και προσφορά του στο κοινωνικό σύνολο.
14.Στον κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΛΑΓΑΚΟ, Επικεφαλής της ομάδας των νέων Επιστημόνων                  της πρωτοβουλίας του Greek Energy Forum, με έδρα το Λονδίνο
15Στον ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΡΩΓΗΣ, ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΑΥΤΙΣΤΙΚΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ, δια την έρευνα και μελέτη πρωτοποριακών μεθόδων, για τη διάγνωση, εκπαίδευση και ψυχαγωγία αυτιστικών ατόμων, με στόχο τη συναισθηματική ωρίμανση και εκμάθηση δεξιοτήτων και κοινωνικοποίηση των.
16.Στον κ. ΔΙΑΜΑΝΤΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ, Επίτιμο Έφορο Αρχαιοτήτων και Επίτιμο Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Θράκης, δια την τεράστιας, εθνικής σημασίας Αρχαιολογική Έρευνα, τεκμηρίωση και ανάδειξη του Αρχαίου Ελληνικού, Θρακικού Πολιτισμού στην Ιστορική αυτή περιοχή των Βαλκανίων.
17.Στην 12χρονη μαθήτρια ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ-ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΚΑΚΑΤΣΗ, διότι απέδειξε απέραντο ήθος, αρετή ανθρωπιά, εντιμότητα και ανιδιοτέλεια
18.Στον Ομότιμο  Καθηγητή και Γλύπτη της Σχολής Καλών Τεχνών Αθηνών, δια την μακρόχρονη προσφορά του στη διάδοση και διατήρηση της Πολιτιστικής Κληρονομιάς καθώς και για την ίδρυση και λειτουργία του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης στην Κοινότητα «ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ» Ιωαννίνων του Δήμου Καστανοχωρίου.
19.Στο ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ-ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗ, δια την εποπτεία και τον έλεγχο των Θαλασσίων συνόρων της Πατρίδας μας, την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος, την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος, την στήριξη της Ελληνικής Ναυτιλίας και την προστασία της Ναυτικής Εργασίας
20.Στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΑΒΑΛΑΣ, δια την πολύτιμη προσφορά Υπηρεσιών Εθελοντικώς εις την Πυρόσβεση του Δάσους στις κορυφές Καβάλας και κυρίως στο νησί της Θάσου το καλοκαίρι του 2016.
21. Στον ΕΘΕΛΟΝΤΗ της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΔΙΑΣΩΣΗΣ κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΜΗΤΡΑΓΚΑ, Χειριστή διαγνωστικού σκάφους Γ.  ΓΡΑΜΜ. της Κεντρικής Διοίκησης της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης για την εθελοντική, αδιάκοπη και επικίνδυνη προσπάθεια του προς διάσωση προσφύγων από βέβαιο πνιγμό στις Ελληνικές Θάλασσες και στην ΕΘΕΛΟΝΤΡΙΑ κα. ΕΦΗ ΛΑΤΣΟΥΔΗ, Κοινωνική Επιστήμονα, Ψυχολόγο, υπέρμαχο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων από το χώρο Ανοιχτής Φιλοξενίας (πρώην ΠΙΚΠΑ Λέσβου) για την τεράστια προσπάθεια που κατέβαλε προς παροχή βοήθειας σε πρόσφυγες.
22.Στην κα. ΑΡΤΕΜΙΣ ΤΣΟΛΑΚΗ, Επικεφαλής Φιλανθρωπικής Ομάδας Δράσης Κομοτηνής «Ο ΑΗ ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΡΓΗΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ» δια την φιλανθρωπική και Κοινωνική προσφορά και δράση της στο Νομό Ροδόπης.
23.Στο ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ «ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙ» δια την εξασφάλιση δικαιωμάτων των παιδιών και των οικογενειών τους, για το κοινωνικοοικονομικό τους επίπεδο και τις συνθήκες διαβίωσης τους.
24.Στον Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αιγαίου και Πρόεδρο του Παγκοσμίου Δικτύου Γεωπάρκου κ. ΝΙΚΟΛΑΟ ΖΟΥΡΟ, δια την αποτελεσματική και Επιστημονική προσφορά του προς αξιοποίηση και ανάδειξη του Γεωπάρκου Λέσβου (το γνωστό παγκοσμίως ΑΠΟΛΙΘΩΜΕΝΟ ΔΑΣΟΣ).
25.Στον Ιδρυτή, Εκδότη και Διευθυντή της Ομογενειακής Δίγλωσσης Εφημερίδας HELLENIC NEWS OF AMERIKA κ. ΠΑΥΛΟ ΚΟΤΡΟΤΣΙΟ, δια το τεράστιο Εθνικό Έργο του, προβολής των ΕΘΝΙΚΩΝ ΜΑΣ ΘΕΜΑΤΩΝ σε ΠΑΝΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ και ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ.
Την κορυφαία αυτή Εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η κα. Ντορά Μπακογιάννη, ο Διοικητής της 2484 Περιφέρειας του Διεθνούς Rotary κ. Κωνσταντίνος Πετρίδης, οι Βουλευτές και πρώην Υπουργοί κ. Θεόδωρος Καράογλου, Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, Σταύρος Καλαφάτης, ο Γενικός Πρόξενος της Κύπρου κ. Αντώνιος Μανδρίτης, ο Εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Γεώργιος Ασπασίδης Περιφερειακός Σύμβουλος, ο Πρόξενος κ. Μιχαήλ Γκιγκιλίνης, ο Εκπρόσωπος του Στρατηγού Διοικητού του Γ Σ Στρατού, ο Γενικός Αστυνομίας Διευθυντής Θεσσαλονίκης, ο Κεντρικός Λιμενάρχης Θεσσαλονίκης οι πρώην Γεν. Γραμματείς Υπουργείων κ.κ. Π. Κοκκόρης, Στράτος Σιμόπουλος, οι τ. Διοικητές της 2484 Περιφέρειας του Διεθνούς Rotary κ.κ. Γεώργιος Σολεμετζίδης, Γεώργιος Βασιλικιώτης, Βασίλειος Μυλωνάς, Μπάμπης Αθανασιάδης, Παναγιώτης Τζούμας, Κώστας Κώτσης, Βασίλειος Μακρής, Κυριάκος Κατσίκης.

Τέλος τη φετινή διοργάνωση υποστήριξαν το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, το Ιατρικό Διαβαλκανικό Κέντρο, η Εταιρία ΚΑΡΕΝΤΑ, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μπουτάρης  με χορηγία κρασιών, η Κάρτα Υγείας ΕΥ CLUB, το Πολυκέντρο Υγείας DOCTOR CARE, το Πρακτορείο Ταξιδιών  VELLA TOURS, η ΕΡΤ 3, η εφημερίδα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ και η ΚΑΡΦΙΤΣΑ, Η tv100 και το FM100.

No comments:

Post a Comment