ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΙΣ 2.800.000 ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ.

Friday, March 3, 2017

Φασουλονταβάς

Recipe Banner
Από 30’ έως 60’
Μεσαίο
Εύκολη
ΓΕΥΜΑ/ΕΙΔΟΣ ΠΙΑΤΟΥ:
Κυρίως πιάτο
ΣΥΓΓΡΑΦΈΑΣ:
FUNKY COOK (http://www.funkycook.gr/)
Βράζουμε τα φασόλια με 2 κρεμμύδια σε μια κατσαρόλα για περίπου 45’ και κρατάμε το νερό. Ψιλοκόβουμε τα υπόλοιπα λαχανικά, σοτάρουμε το κρεμμύδι και το πράσο, μόλις μαλακώσουν προσθέτουμε τη ζάχαρη και την πιπεριά, και στη συνέχεια τα φασόλια και την πάπρικα, συνεχίζοντας το σοτάρισμα για περίπου 3’. Προσθέτουμε περίπου 1lt νερό από τα φασόλια και αλατίζουμε. Μεταφέρουμε το φαγητό στον ταβά ή σε όποια γάστρα χρησιμοποιήσουμε (σκεύος 28 εκ.), προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 175οC, στις αντιστάσεις, για περίπου 1,5 ώρα μέχρι να χυλώσει η σάλτσα, ελέγχοντας τακτικά τα υγρά του. Γαρνίρουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε!
Συστατικά
  • 1 πακέτο φασόλια πλακέ μεγαλόσπερμα Καστοριάς Η ΑΒ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΗ)
  • 4 κρεμμύδια ξερά
  • 2 πράσα
  • 1 βάζο ΑΒ ψητές κόκκινες πιπεριές
  • 120 ml ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 3 κουτ. σούπας ΑΒ πάπρικα γλυκειά
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • μαϊντανός (για το γαρνίρισμα)
Εκτέλεση
1. Βράζουμε τα φασόλια μαζί με 2 ολόκληρα κρεμμύδια σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αρκετό κρύο νερό, για περίπου 45’. 
2. Σουρώνουμε τα φασόλια και κρατάμε το νερό που τα βράσαμε.
3. Ψιλοκόβουμε τα υπόλοιπα λαχανικά: τα πράσα σε ροδέλες, τις πιπεριές σε κυβάκια και τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα.
4. Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το πράσο στην κατσαρόλα σε περίπου 50 ml ελαιόλαδο, μόλις μαλακώσουν προσθέτουμε τη ζάχαρη και την πιπεριά, και στη συνέχεια τα φασόλια και την πάπρικα, συνεχίζοντας το σοτάρισμα για περίπου 3’.
5. Προσθέτουμε περίπου 1lt νερό από τα φασόλια – χρειαζόμαστε αρκετό νερό για να καλύπτονται μετά τα φασόλια στον ταβά.
6. Τέλος, αλατίζουμε.
7. Μεταφέρουμε το φαγητό στον ταβά ή σε όποια γάστρα χρησιμοποιήσουμε (σκεύος 28 εκ.), προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 175οC, στις αντιστάσεις, για περίπου 1,5 ώρα μέχρι να χυλώσει η σάλτσα, ελέγχοντας τακτικά τα υγρά του.
8. Γαρνίρουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε!

No comments:

Post a Comment