Saturday, February 27, 2016

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


VLADIMIR MENDELSSOHN & FRIENDS
Διεθνής Κύκλος Μουσικής Δωματίου

Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου, 2016


Ο διάσημος βιολίστας Vladimir Mendelssohn επισκέπτεται για δεύτερη φορά την πόλη της Θεσσαλονίκης, για μία και μοναδική συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής, την Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου.

Ο V. Mendelssohn θα συναντήσει επί σκηνής τον διεθνούς φήμης έλληνα πιανίστα και καλλιτεχνικό διευθυντή του ΟΜΜΘ Γιώργο - Εμμανουήλ Λαζαρίδη, καθώς και τρείς σημαντικούς Θεσσαλονικείς μουσικούς με καλλιτεχνική παρουσία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό: τον Γιώργο Κανδυλίδη, βιολί, τον Χρήστο Γρίμπα, βιολοντσέλο, και τον Παύλο Μεταξά, βιόλα.

Η συναυλία πλαισιώνεται επίσης από επίλεκτα μέλη της "MOYSA", της νεοσύστατης Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης που έχει ήδη στο ενεργητικό της πλήθος συνεργασιών με διεθνείς νέους αλλά και καταξιωμένους μουσικούς, δασκάλους και μαέστρους. Με στόχο την καλύτερη δυνατή εκπαίδευση των νεαρών μελών της στην τέχνη της μουσικής συνεργασίας, η δημιουργία σημαντικών ευκαιριών για διεθνείς συνεργασίες αποτελεί βασικό συστατικό της στρατηγικής του ΟΜΜΘ για την περαιτέρω εξέλιξη της Ορχήστρας.

Σε αυτό το πλαίσιο στην συναυλία της 29ης Φεβρουαρίου εμφανίζονται, επίσης, τέσσερα μέλη της MOYSA:  Η Μαρία Τσόγια Ραζάκοβα,  βιολί, ο Κύριλλος Κοσμίδης, βιολί, ο Γιώργος Σωτηρούδης, βιολί και η Ευστρατία Χαλουλάκου, βιολοντσέλο.

Μια μοναδική  συνάντηση  διεθνών καλλιτεχνών με νεαρούς ανερχόμενους αστέρες της Θεσσαλονίκης, σε ένα Πρόγραμμα που παρουσιάζει δύο από τα πιό σπουδαία και απαιτητικά έργα του ρομαντικού ρεπερτορίου: Το Σεξτέτο Εγχόρδων Op.36 και το Κουιντέτο με πιάνο Op.34, του μεγάλου Γερμανού συνθέτη J.Brahms.

Την Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. 

No comments:

Post a Comment