Sunday, February 28, 2016

10 BAΣΙΛΙΚΑ ΑΝΑΚΤΟΡΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Θα θαμπωθεις με την ομορφια 10 βασιλικων ανακτορων της Ευρωπης!

Μόνο εύκολο δεν είναι να ζεις στο μεγαλύτερο σπίτι της χώρας! Έχεις την υποχρέωση να το διατηρείς στην εντέλεια και δεν έχεις το διακαίωμα να αλλάξεις τίποτα στη διακοσμησή του!
1. Παλάτι Buckingham, Λονδίνο
Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ έχουν 775 δωμάτια. Αυτά περιλαμβάνουν 19 αίθουσες, 52 βασιλικά υπνοδωμάτια και ξενώνες, 188 υπνοδωμάτια προσωπικού, 92 γραφεία και 78 μπάνια.
Αποτελεί το επίκεντρο της συνταγματικής μοναρχίας στη Βρετανία. Στεγάζει τα γραφεία εκείνων που υποστηρίζουν τις δραστηριότητες και τα καθήκοντα της Βασίλισσα και του Δούκα του Εδιμβούργου.
2. The Palacio Real, Μαδρίτη
Το Palacio Real de  Madrid (κυριολεκτικά: Βασιλικό Παλάτι της Μαδρίτης) είναι η επίσημη κατοικία της ισπανικής βασιλικής οικογένειας στην πόλη της Μαδρίτης, αλλά χρησιμοποιείται μόνο για τις κρατικές τελετές. Ο βασιλιάς Χουάν Κάρλος και η βασιλική οικογένεια δεν κατοικούν στο παλάτι, επιλέγοντας αντ 'αυτού την πιο μετριοπαθή Palacio de la Zarzuela, στα περίχωρα της Μαδρίτης.

Το παλάτι είναι ιδιοκτησία του ισπανικού κράτους και διοικείται από το Patrimonio Nacional, μια δημόσια υπηρεσία του Υπουργείου Προεδρίας. Το ανάκτορο βρίσκεται στην Calle de Bailén, στο δυτικό τμήμα του κέντρου της Μαδρίτης, ανατολικά του ποταμού Manzanares, και είναι προσβάσιμο από το σταθμό του μετρό Opera. Πολλά δωμάτια στο παλάτι είναι κανονικά ανοικτά για το κοινό, Το εισιτήριο είναι € 11.
3. Το παλάτι του Μονακό
Σε αντίθεση με άλλες ευρωπαϊκές κυρίαρχες οικογένειες, η απουσία εναλλακτικών παλατιών, ελλείψει γης έχουν ως αποτέλεσμα τη χρήση του ως βασιλική κατοικία για περισσότερο από επτά αιώνες.
Έτσι, οι περιουσίες και η πολιτική των δυναστειών αντανακλώνται άμεσα στην εξέλιξη του παλατιού. Οι Ρομανόφ, Βουρβώνοι, και Αψβούργοι ανακαίνισαν πλήρως τα βασιλικά ανάκτορα.
4. Τα βασιλικά ανάκτορα των Βρυξελλών
Το Βασιλικό Παλάτι του Βελγίου είναι ένα από τα πιο όμορφα δημόσια κτίρια στην πρωτεύουσα.

Στέκεται απέναντι από το κτίριο του Κοινοβουλίου και συμβολίζει το σύστημα διακυβέρνησης της χώρας, που είναι η συνταγματική μοναρχία.

Εκεί μένει ο βασιλιάς και από εκεί ασκεί τα καθήκοντά του.
5. Το Παλάτι της Στοκχόλμης
Το Βασιλικό Παλάτι της Στοκχόλμης είναι η επίσημη κατοικία της Αυτού Μεγαλειότητας του Βασιλιά. Το παλάτι είναι χώρος εργασίας για τον βασιλιά και τη βασίλισσα, καθώς και για τις διάφορες υπηρεσίες που συνθέτουν το βασιλικό συμβούλιο. Είναι ανοικτό στο κοινό.

Το παλάτι είναι χτισμένο σε μπαρόκ στιλ από τον αρχιτέκτονα Ν. Tessin και μοιάζει με ρωμαϊκό παλάτι. Έχει περισσότερα από 600 δωμάτια.
6. Οι βασιλικές κατοικίες του  Όσλο
Το Βασιλικό Παλάτι (νορβηγικά: Slottet) στο  Όσλο χτίστηκε στο πρώτο μισό του 19ου αιώνα και ήταν η κατοικία του βασιλιά Καρόλου ΙΙΙ, ο οποίος βασίλεψε επίσης ως βασιλιάς της Σουηδίας. Το παλάτι έχει 173 δωμάτια.
7. Κάστρο της Βαντούζ, Λιχτενστάιν
Το κάστρο έδωσε το όνομά του στην πόλη της Βαντούζ, πρωτεύουσα του Λιχτενστάιν, το οποίο έχει θέα στη παρακείμενη κορυφή του λόφου.

Το κάστρο υπέστη μια σημαντική αποκατάσταση μεταξύ 1905 και 1920, στη συνέχεια και πάλι στις αρχές της δεκαετίας του 1920, κατά τη διάρκεια της βασιλείας του πρίγκιπα Γιόχαν ΙΙ, και επεκτάθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1930 από τον πρίγκιπα Franz Joseph II. Από το 1938, το κάστρο υπήρξε η κύρια κατοικία των ηγεμόνων του Λιχτενστάιν. Το κάστρο δεν είναι ανοιχτό για το κοινό, καθώς η βασιλική οικογένεια εξακολουθεί να ζει στο κάστρο.
8. Το Μέγα Δουκάτο του Λουξεμβούργου
Είναι η επίσημη κατοικία του Μεγάλου Δούκα του Λουξεμβούργου, από όπου ασκεί τα περισσότερα από τα καθήκοντά του ως αρχηγός κράτους του Μεγάλου Δουκάτου.

Δεδομένου ότι είναι η επίσημη κατοικία του Μεγάλου Δούκα, το ανάκτορο χρησιμοποιείται -από αυτόν- κατά την άσκηση των επίσημων καθηκόντων του. Ο ίδιος και η δούκισσα, μαζί με το προσωπικό τους, έχουν τα γραφεία τους στο παλάτι και οι ο πρώτος όροφος χρησιμοποιείται για μια ποικιλία συναντήσεων με το κοινό.
9. Κάστρο του Ουίνδσορ
Είναι το παλαιότερο και μεγαλύτερο κάστρο στον κόσμο και η επίσημη κατοικία της της Βασίλισσας. Η πλούσια ιστορία του μετρά 1000 χρόνια.
Το κάστρο καλύπτει μια έκταση περίπου 13 στρεμμάτων, όπου βρίσκονται τα βασιλικά διαμερίσματα, το παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, οι βασιλικοί τάφοι και το Κουκλόσπιτο Queen Mary.
10. Βασιλικό Ανάκτορο του  Άμστερνταμ
Το Βασιλικό Παλάτι στο  Άμστερνταμ είναι ένα από τα τρία παλάτια στην  Ολλανδία, που είναι στη διάθεση του μονάρχη διά νόμου.

Το παλάτι χτίστηκε ως δημαρχείο της πόλης, κατά τη διάρκεια της ολλανδικής Χρυσής Εποχής, τον 17ο αιώνα. Το κτίριο έγινε το παλάτι του βασιλιά Λουδοβίκου Ναπολέοντα και αργότερα του ολλανδικού βασιλικού οίκου. Βρίσκεται στη δυτική πλευρά της πλατείας Dam, στο κέντρο του  Άμστερνταμ, απέναντι από το Μνημείο Πολέμου και δίπλα στο Nieuwe Kerk.

No comments:

Post a Comment