Saturday, February 20, 2016

 τα 10 καλύτερα εμπορικά κέντρα της Ευρώπης


Αυτα ειναι τα 10 καλυτερα εμπορικα κεντρα της Ευρωπης, για ατελειωτο shopping!
Πόσες φορές δεν γυρίσατε από το ταξίδι σας με παραπάνω βαλίτσες; Πόσοι από εσάς δεν επισκεφθήκατε μια μεγάλη ευρωπαϊκή πόλη, μόνο και μόνο για να κάνετε τα ψώνια σας; Αν και στην  Ελλάδα είχαν γίνει κάποιες προσπάθειες, ωστόσο, τα καλύτερα εμπορικά κέντρα βρίσκονται εκτός συνόρων. Καταγράψαμε τα 10 καλύτερα και σας τα παραθέτουμε! Καλές αγορές!
1. The Galeries Lafayette, Παρίσι
Βρίσκεται στη λεωφόρο Haussmann και κάνει ετήσιο τζίρο πάνω από ένα δις ευρώ! Κάθε εβδομάδα διοργανώνονται αρκετά fashion shows!
2. The Galleria Vittorio Emanuele II, Μιλάνο
Στην πρωτεύουσα της μόδας , αυτό το υπέροχο κτίριο αντανακλά την κοσμοπολίτικη αύρα της πόλης και περιέχει αρκετά πολυτελή καταστήματα, εστιατόρια και καφέ!
3. Harrods, Λονδίνο
Είναι το μεγαλύτερο πολυκατάστημα στην  Ευρώπη με έκταση 20.000 τμ! Εδώ θα βρείτε μονο επώνυμα καταστήματα, αλλά και εποχιακά μαγαζιά!
4. Departmenstore Quartier 206, Βερολίνο
Σε αυτόν τον υπέροχο χώρο θα βρείτε τα καλύτερα καταστήματα ρολογιών και χρυσαφικών, αλλά και μια σειρά από boutique επώνυμων προϊόντων!
5. Royal Galleries, Βρυξέλλες
Το πρώτο μεγάλο εμπορικό κατάστημα στην  Ευρώπη, χτίστηκε το 1846-47 και είναι έργο του διάσημου αρχιτέκτονα J.P. Cluysenaer.
6. Las Arenas, Βαρκελώνη
Βρίσκεται στην Plaça Espanya και είναι ένας πολυχώρος όπυ μπορεί να θαυμάσει κανείς και να αγοράσει έργα υψηλής ραπτικής, σε κανονικές και προνομιακές τιμές, καθώς διαθέτει και αρκετά outlets!
7. Kanyon, Κωνσταντινούπολη
Η πόλη διαθέτει ένα πολυκατάστημα που μπορεί να συναγωνιστεί αρετά αντίστοιχα ευρωπαϊκά! Εγκαινιάστηκε το 2009 και έκτοτε φιλοξενεί καθημερινώς πάνω από 1.600 επισκέπτες!
8. The Gasometer, Βιέννη
Ένας παράδεισος για όσους αγαπούν τα ψώνια! Μπορεί να φιλοξενήσει πάνω από 4.200 επισκέπτες την ημέρα!
9. Magna Plaza, Άμστερνταμ
Στην αρχιτεκτονική του είναι έντονο το ρομαντικό στοιχείο, αλλά και το γοτθικό. Η βόλτα είναι ευχάριστη και τα ψώνια άνετα.
10. The Zlote Tarasy,  Βαρσοβία
Μοντέρνο εμπορικό κέντρο που άνοιξε τις πόρτες του το 2007 και βρίσκεται δίπλα ακριβώς από το σταθμό του τρένου στη  Βαρσοβία.

No comments:

Post a Comment