Sunday, January 24, 2016

Ταξίδι στις πιο rock’n’roll τοποθεσίες του Λονδίνου

Μετά τις τελευταίες απώλειες που άφησαν φτωχότερο τον κόσμο της μουσικής, παίρνουμε τους δρόμους του Λονδίνου για να βρούμε αυτούς που, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, έχουν μείνει στην ιστορία ως δρόμοι που... ροκάρουν.

23 Heddon Street
Η διεύθυνση αυτή εμφανίζεται στο εξώφυλλο του άλμπουμ "The Rise And Fall Of Ziggy Stardust And The Spiders From Mars" του αγαπημένου David Bowie και φωτογραφήθηκε τον Ιανουάριο του 1972, 5 μήνες πριν την κυκλοφορία του άλμπουμ, από το φωτογράφο Brian Ward. Άλλα σημεία που σχετίζονται με τον Bowie είναι το πατρικό του σπίτι στο Brixton (40 Stansfield Road), η Denmark Street στην οποία εμφανιζόταν συχνά και η Manchester Street στον αριθμό 39, όπου έζησε για μικρό χρονικό διάστημα. Λέγεται, ακόμη, ότι ο Bowie επισκεπτόταν συχνά το Μουσείο The Wallace Collection, όπως και το Μουσείο Παιχνιδιών.
WWW.WIKIPEDIA.ORG
23 Brook Street
Σε αυτή τη διεύθυνση βρισκόταν κάποτε το σπίτι του Jimi Hendrix και σύντομα θα ανοίξει ως μόνιμο μουσείο για πρώτη φορά. Οι fans θα μπορούν να ξεναγηθούν στο χώρο από τις 10 Φεβρουαρίου 2016, μετά την αποκατάσταση κόστους 2,4 εκατομμυρίων λιρών, ενώ ακριβώς δίπλα το σπίτι ανήκε στον γερμανό συνθέτη George Frideric Handel.
WWW.WIKIPEDIA.ORG
34 Montagu Square
Σε αυτό το σπίτι, στην περιοχή Marylebone, βρίσκεται άλλος ένας… ναός του rock’n’roll, αφού εκεί συναντάμε το παλιό σπίτι του Ringo Star των Beatles και το πρώτο σπίτι όπου ο John Lennon έζησε με τη Yoko Ono. To γυμνό εξώφυλλο του “Two Virgins” φωτογραφήθηκε σε αυτή ακριβώς τη διεύθυνση, στο υπόγειο, ενώ ο Paul McCartney ηχογράφησε εκεί το demo version του Eleanor Rigby σε ένα προσωρινό στούντιο. Δεν υπάρχουν, όμως, μόνο θετικά σε αυτό το δρόμο. Ο Lennon συνελήφθη εκεί για κατοχή κάνναβης, ενώ ο Ringo, αργότερα, νοίκιασε το σπίτι στον Hendrix, αλλά αναγκάστηκε να τον πετάξει έξω, καθώς το κατέστρεφε.
Abbey Road
Ο δρόμος αυτός στην περιοχή St John's Wood βορειοδυτικά του Λονδίνου, είναι ο δρόμος που «φιλοξενεί» τα Abbey Road Studios. Η διάβαση πεζών στο ομώνυμο εξώφυλλο των Beatles υπάρχει ακόμη και οι τουρίστες προσπαθούν συνεχώς να αναπαραστήσουν το εξώφυλλο. Για μια… κλεφτή ματιά στα studios, κάντε κλικ εδώ.
Berwick Street
Το εξώφυλλο του άλμπουμ "(What’s the Story) Morning Glory?" των Oasis από το μακρινό –πλέον- 1995 δείχνει τη Soho street, την οποία και επέλεξαν, καθώς εκεί βρίσκονταν πολλά δισκοπωλεία. Οι δύο άνθρωποι στο εξώφυλλο είναι ο DJ Sean Rowley, αριστερά, και ο σχεδιαστής εξωφύλλων δίσκων, Brian Cannon, δεξιά.
COMMONS.WIKIMEDIA.ORG
Hoxton Street
Θυμάστε το 1997 που ο Richard Ashcroft περπατά ασταμάτητα σε ένα πεζοδρόμιο του Λονδίνου τραγουδώντας τους στίχους του “Bittersweet Symphony”; Αυτός ο πολυσύχναστος δρόμος ήταν η Hoxton Street και ο Ashcroft ξεκινούσε από τη διασταύρωσή της με τη Falkirk Street, με κατεύθυνση προς τα βόρεια.
COMMONS.WIKIMEDIA.ORG/GARRY KNIGHT
Carnaby Street
Οι μπουτίκ και τα μουσικά στέκια ήταν αυτά που έκαναν την Carnaby Street έναν από τις πιο μοδάτους δρόμους τη δεκαετία του ’60. Οι τριγύρω δρόμοι ήταν γεμάτοι underground music bar και club, με καλλιτέχνες όπως ο David Bowie, οι Rolling Stones, οι Pink Floyd, οι Led Zeppelin και οι Yardbirds να τριγυρνούν συνέχεια στην περιοχή.
WWW.WIKIPEDIA.ORG
The Hope and Anchor, Islington
Δεκάδες big bands έχουν παίξει ζωντανά εδώ, συμπεριλαμβανομένων των Cure, των Dire Straits, των U2, των Joy Division και των The Stranglers. Οι Madness, μάλιστα, έκαναν τα γυρίσματα του βιντεοκλίπ "One Step Beyond" εδώ.
100 Club, Oxford Street
Με performances τόσο διαφορετικά μεταξύ τους, από τον Louis Armstrong, τους Clash και τους Blur, το 100 Club στην περίφημη Oxford Street άνοιξε το 1942 κι έχει αφήσει ιστορία στο χώρο της μουσικής.

No comments:

Post a Comment