Thursday, January 28, 2016

 

 Εξωπραγματικά πανέμορφα μέρη του κόσμου για να ζεις !


TOP 10 : Εξωπραγματικα πανεμορφα μερη του κοσμου για να ζεις ! Ενα απο αυτα βρισκεται στην Ελλαδα (PHOTOS)
Πού θα θέλατε ένα σπίτι αν είχατε τα χρήματα και κανέναν μα κανέναν περιορισμό;
Ο κόσμος είναι γεμάτος από μέρη που θα έπρεπε όλοι να μπορούσαμε να επισκεφτούμε έστω μια φορά, και αυτή είναι μια ελάχιστη δόση από ασυνήθιστους οικισμούς που προκαλούν το μυαλό να πάει πολύ μακριά.
Πιτιλιάνο, Ιταλία
Το μυστικό αξιοθέατο της Τοσκάνης, είναι ένας ατμοσφαιρικός μεσαιωνικός οικισμός χτισμένος στο χείλος του γκρεμού, με τα διατηρητέα κτίσματα σα να στηρίζουν το ένα το άλλο για να μη γλιστρήσουν στο κενό.
Καστελάτσιο, Ιταλία
Στην καταπράσινη Ούμπρια, το Καστελάτσιο είναι ένας κουκλίστικος ορεινός οικισμός μέσα στο εθνικό πάρκο Σιμπιλίνι. Καλύτερη εποχή για να το επισκεφτεί κανείς είναι τα τέλη Ιουνίου που τα χαλιά από γρασίδι παίρνουν όλες τις αποχρώσεις του ουράνιου τόξου από τα λουλούδια που ανθίζουν.
Μονεμβασιά,  Ελλάδα
Λες και τα τείχη συγκρατούν τα σπίτια για να μη βουτήξουν στο Μυρτώο, η μεσαιωνική καστροπολιτεία χτίστηκε σε έναν θεόρατο βράχο που αποκολλήθηκε από τη λακωνική στεριά στη διάρκεια ενός φοβερού σεισμού το 375 π.Χ. Τι κι αν η πέτρα βασιλεύει; Μαζί με τη  Σαντορίνη ίσως είναι από τα τοπία που έχουν εμπνεύσει τις περισσότερες προτάσεις γάμου στην  Ελλάδα.
Μπίμπουρι, Αγγλία
Σχεδόν αφόρητα γλυκούλι και παραμυθένιο, με μεσαιωνικά πέτρινα σπιτάκια, λιθόστρωτα κι έναν παραπόταμο του Τάμεση να το διασχίζει, το Μπίμπουρι θεωρείται το ομορφότερο χωριό της Αγγλίας.Τα πρώτα κτίρια χτίστηκαν το 1380 και χρησίμευαν ως βαμβακαποθήκες, ενώ η πρώτη επίσημη αναφορά στον κουκλίστικο οικισμό που διατηρείται αυθεντικός ως σήμερα, έγινε στη μεγάλη απογραφή του Γουλιέλμου του Κατακτητή το 1086.
Κοιλάδα Jiuzhaigou, Κίνα
Στα απομονωμένα χωριά της κοιλάδας Jiuzhaigou μπορείς να φτάσεις μόνο με άλογο, ενώ οι 108 λίμνες που κάνουν το τοπίο παραδεισένιο, σύμφωνα με την κινέζικη παράδοση δημιουργήθηκαν όταν ένας τοπικός θεός έσπασε τον καθρέφτη που κρατούσε στα χέρια του.
Αογκασίμα, Ιαπωνία
Περίπου διακόσιοι άνθρωποι διάλεξαν τον κρατήρα ενός υποθαλάσσιου ηφαιστείου στο αρχιπέλαγος Ιζου για να κατοικήσουν. Εχει να εκραγεί από το 1781, το έδαφος είναι εντυπωσιακά γόνιμο, αλλά και πάλι, είναι ηφαίστειο.
Σεφσάουεν, Μαρόκο
Στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας, στην οροσειρά Ριφ, αυτή η μικρή ιστορική πόλη είναι βαμμένη σε όλες τις αποχρώσεις του γαλάζιου και γι” αυτό και γνωστή σε όλο τον κόσμο. Φαντάσου όμως να μη σου αρέσει το μπλε.
Καντοβάν, Ιράν
Η ιρανική  Καππαδοκία δεν έχει τους τουρίστες της τουρκικής αλλά διαθέτει τον διάσημο για τα τρωγλοδυτικά του σπίτια οικισμό Καντοβάν. Σαν κυψέλη από κατοικίες που σκαλίστηκαν πριν από 700 χρόνια στους ηφαιστειακούς κωνικούς βράχους, διαθέτει καταστήματα κι ένα ξενοδοχείο.
Ittoqqortoormiit, Γροιλανδία
Για να το προφέρεις δυσκολεύεσαι όσο και να το φτάσεις. Από το Ρέικιαβικ της Ισλανδίας πρέπει να προλάβεις την πτήση για Γροιλανδία που πραγματοποιείται μια φορά την εβδομάδα κι από εκεί να πάρεις ελικόπτερο για αυτό το μικρό πολύχρωμο ψαροχώρι που χτίστηκε δίπλα στο μεγαλύτερο σύμπλεγμα παγωμένων ποταμών στον κόσμο.
Gásadalur, Νησιά Φαρόε
Το 2012 είχε μόλις 18 υπερτυχερούς κατοίκους που απολαμβάνουν πριβέ θέα στην ανοιχτή θάλασσα βόρεια της Σκωτίας. Ισως αυτό βέβαια να οφείλεται στο ότι η μοναδική σύνδεση του νησιού με τον υπόλοιπο κόσμο είναι ένα μονοπάτι που σκάφτηκε στους κατακόρυφους βράχους 400 μέτρων την εποχή της βρετανικής κατοχής.

No comments:

Post a Comment