Sunday, July 26, 2015

50 μυστικά  για τη Μύκονο!


ΕΧPERT GUIDE: Αυτα ειναι τα 50 μυστικα που σου αποκαλυπτουμε για τη Μυκονο!
Από την Τίτη Βελοπούλου
(tvelopoulou@dousiscom.gr)
 

Η  Μύκονος ξέρει να κρύβει καλά τα µυστικά της, τους "χαµένους" παραδείσους της... και να τα δείχνει σαν "λάφυρα" αποκλειστικά στους µυηµένους... Άγνωστες παραλίες, κρυµµένες γωνιές, παραδοσιακά προϊόντα, exclusive υπηρεσίες, ακόµα και γραφικές προσωπικότητες συνθέτουν τον µυκονιάτικο µύθο... Πώς είναι δυνατόν η τόση λάµψη της να µην τα έχει φανερώσει ακόµα!
Aπό τους Τίτη Βελοπούλου, Κατερίνα Φωτοπούλου, Κατερίνα Ρίγκου, Γιώργο Λ. Παπαχατζή, Φωτό: Κώστας Καπαρελιώτης, Ελεάννα Κουρκουλοπούλου, Σοφία Τιµοθέου

ΚΡΥΜΜΕΝΕΣ ΓΩΝΙΕΣ

Οδος Aραξαµε

Άνω Μερά, T. 22890 71918
Το Οδός Aράξαµε στην Άνω Μερά είναι µια οικογενειακή επιχείρηση που διαγράφει τη δική της πορεία από το 1985. Πρόκειται για ένα αυθεντικό και, ταυτόχρονα, εκµοντερνισµένο καφενείο, όπου θα γευτείτε γνήσιους µεζέδες, αλλά και τους λουκουµάδες της κυρίας Ειρήνης, που έχουν γίνει διάσηµοι!

ANIXI BISTRO

Μουρζικά, Ορνός, Τ. 22890 79750
«Προστατευµένο» από τα... αδιάκριτα βλέµµατα, το Anixi Bistro ξεχωρίζει για τη µοναδική τοποθεσία του (αν δεν το γνωρίζεις, θα δυσκολευτείς να το βρεις), µα περισσότερο για την προνοµιακή, πανοραµική του θέα, από τη µια στον Ορνό και από την άλλη στην παραλία του Κόρφου! Tip: Δοκιµάστε την all time classic αστακοµακαρονάδα! Στον ανανεωµένο χώρο του δεσπόζει η ολοκαίνουρια πισίνα! Καθηµερινά από τις 19:00 (µέχρι 01:00 η κουζίνα).

Fokos Tavern

Φωκός, Τ. 22890 23291
Eκτός από τον περικυκλωµένο από βράχια κόλπο που φηµίζεται για την παρθένα οµορφιά του, εδώ αξίζει να έρθεις για την ταβέρνα Fokos του Χρόνη και της Kate, σε φιλοσοφία άψογα συνδυασµένη µε το περιβάλλον. Όσο για το µενού; Επιλέξτε από τη βιτρίνα µυκονιάτικες γεύσεις και συνοδεύστε τα µε ψητά στη σχάρα! Tip: Δεν δέχονται πιστωτικές κάρτες! Καθηµερινά 13:00-19:00.

BUBBLES GALLERY

Αγ. Βλάσης, Χώρα, Τ. 22890 78122 
Αυτό το αυθεντικό champagne & cocktail bar, κρυµµένο στη γραφική γειτονιά του Άγιου Βλάση, ξεχωρίζει για τον chic και ατµοσφαιρικό «χαρακτήρα» του. H Δέσποινα και η κόρη της, Ειρήνη, προτείνουν premium αποστάγµατα «παντρεµένα» µε τα πιο φρέσκα υλικά για τα πιο ευφάνταστα και exclusive cocktails - must το fresh Bellini και το Irena's special! Η µουσική κινείται σε... ψαγµένα µονοπάτια, ενώ µέσα στο καλοκαίρι δεν θα λείψουν και τα lives. Καθηµερινά 20:00-03:00.

Το µικρότερο σοκάκι

Το εικονιζόµενο σοκάκι είναι ένα από τα πιο µικρά αλλά και γραφικά της Χώρας της Μυκόνου. Ένα αυθεντικό κοµµάτι Μυκόνου, σε διαστάσεις... ανθρώπινες, που βοηθούν την επαφή, την οικειότητα... Τι καλύτερο για µια στάση για καφέ ή ποτό; Περιπλανήσου και ανακάλυψε τέτοια µικρά θαύµατα!

Kiki's Tavern

Άγιος Σώστης 
Στην αγαπηµένη εναλλακτική παραλία του Άγιου Σώστη, η κρυµµένη ταβερνούλα Kiki's αποτελεί όλα αυτά τα χρόνια κοινό µυστικό ντόπιων και επισκεπτών! Κοντά στο εκκλησάκι του Αγ. Σώστη, αυτή η παραδοσιακή ταβερνούλα, βγαλµένη λες από άλλη εποχή, δεν δηµιουργεί τυχαία έξω ουρές από όσους καταφτάνουν για να γευτούν αυθεντικές ελληνικές γεύσεις από ολόφρεσκες πρώτες ύλες! Μust η ποικιλία σε ορεκτικά αλλά και οι ψητές µπριζόλες στη σχάρα!

o,τι απoµεινε

Άνω Μερά, Τ. 22890 71534
Είναι ίσως µια από τις καλύτερες παραδοσιακές ταβέρνες, µε ιστορία που ξεκινά από το 1983! Σε ένα ατµοσφαιρικό περιβάλλον, θα ξετρελαθείτε µε το ζουµερό γουρουνόπουλο του Αντώνη και τις παραδοσιακές συνταγές της Λέλας. Kαθηµερινά 15:00-02:00.

NTEKOTO

Κεντρικός δρόµος Άνω Μεράς (είσοδος), T. 22890 72110
Ναι, µπορεί να γνωρίζετε ήδη πως το Ντεκότο σερβίρει από νωρίς healthy σπιτικά πρωινά, µε ντόπιες πρώτες ύλες... Γνωρίζετε επίσης για τα πεντανόστιµα brunches και τις προτάσεις light lunch, µε αποκορύφωµα τις special πίτσες και τα παραδοσιακά πιάτα ηµέρας. Δεν ξέρατε όµως ότι το βράδυ χαµηλώνει τα φώτα, µας χαλαρώνει µε µουσική lounge jazz και µας συντροφεύει µε µια ενηµερωµένη λίστα κρασιών -προσανατολισµένη σε µικρά ελληνικά οινοποιεία-, που απολαµβάνουµε µε ποικιλίες ψαγµένων τυριών και αλλαντικών! Έτσι,... γιατί η µέρα πρέπει να ξεκινάει καλά και να τελειώνει ακόµα καλύτερα! Καθηµερινά 08:00-01:00

Central

Δροσοπεζούλα (Αργύραινα), Τ. 22890 77306 Central
Κανείς δεν γνώριζε τη Δροσοπεζούλα (τοποθεσία πάνω στον περιφερειακό, µια ανάσα από τη Χώρα) µέχρι το 2013 που ο Μανώλης Κουσαθανάς και η Σπυριδούλα Σιµονετάτου έφτιαξαν το Central και έδωσαν «ζωή» σε ένα από τα πιο όµορφα µπαλκόνια της Μυκόνου. Σε αυτό το «χουχουλιάρικο» στέκι που ακολουθεί τη µυκονιάτικη αρχιτεκτονική και εντυπωσιάζει µε το µοντέρνο interior design, όσοι ξέρουν έρχονται για το πλούσιο και ιδιαίτερο πρωινό του που έχει καταστεί από φέτος «θεσµός», γι' αυτό άλλωστε το µενού του έχει επιµεληθεί ο διακεκριµένος σεφ (πιστοποιηµένος του Aegean Cuisine) Γιάννης Γαβαλάς, ενώ οι πρώτες ύλες καταφτάνουν από µικρούς παραγωγούς από όλες τις  Κυκλάδες!
 
Πρωινοί τύποι και ξενύχτηδες απολαµβάνουν, µε φόντο την πανοραµική θέα στο Αιγαίο και τη Χώρα εµπνευσµένες... προτάσεις όπως τσιγαριαστά χόρτα πάνω σε ψωµί ψηµένο σε ξυλόφουρνο, κυκλαδίτικη χορτόπιτα, χωριανά αυγά µε λαδοπαξίµαδα Κυθήρων, κιµά µυκονιάτικου λουκάνικου και ντοµάτα, ενώ οι εραστές του γλυκού αρέσκονται σε χειροποίητη µηλόπιτα, cheesecake µε γλυκό κουταλιού βύσσινο ή χειροποίητη καραµέλα! Super juices φρέσκων και εξωτικών φρούτων -ιδανικoί για hangover-, αρωµατικοί καφέδες, smoothies προσθέτουν την προτελευταία πινελιά, γιατί την τελευταία... τη βάζει το sunset time µε chillout µουσικές και cocktails µέχρι το βράδυ!
Highlight: Rock lives δύο φορές το µήνα µε τοπικά συγκροτήµατα! Στα συν το free parking. Καθηµερινά όλο το χρόνο 07:00-01:00.
exclusive services
Δοκιµάστε τις µαµαδίστικες νοστιµιές από τη Σπιτική Κουζίνα, δια χειρός της Ειρήνης Ζουγανέλη και του συζύγου της, Βαγγέλη Χατζησπύρου. Με φρέσκα και αγνά υλικά από το περιβόλι τους στην Άνω Μερά αναλαµβάνουν και catering, από γάµους, βαπτίσεις και εταιρικές εκδηλώσεις µέχρι πρωινό µπουφέ, picnicks, bbq ή cocktail βραδιές, parties, καθώς και private cooking.
Το Rocabella  Mykonos Art Hotel & Spa στον Άγιο Στέφανο έχει pet friendly πολιτική και προσφέρει ξεχωριστές υπηρεσίες σε αυτόν τον τοµέα, οι οποίες ειδικά για σκύλους περιλαµβάνουν φύλαξη, εκπαίδευση, dog walking, φιλοξενία-διανυκτέρευση, all day και half day dog adventure. Αρµόδιος είναι ο εξειδικευµένος εκπαιδευτής σκύλων Γιώργης Μπελιάς.

No comments:

Post a Comment