Monday, October 27, 2014

ΠΙΣΟΔΕΡΙ,ΒΑΣΙΛΙΤΣΑ-ΑΝΟΙΞΑΝ ΤΑ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ

Χαμηλές θερμοκρασίες επικρατούν στην κεντρική και δυτική Μακεδονία, ενώ μετά τις χιονοπτώσεις που σημειώθηκαν τα προηγούμενα εικοσιτετράωρα, ανοιχτά είναι τα χιονοδρομικά κέντρα στο Πισοδέρι της Φλώρινας, αλλά και στη Βασιλίτσα, στο νομό Γρεβενών.
Το θερμόμετρο στη Θεσσαλονίκη, στο Κιλκίς, στην Κατερίνη, στη Λάρισα, στη Βέροια, αλλά και στις Σέρρες δείχνει 11 βαθμούς Κελσίου. Στους 6 βαθμούς Κελσίου είναι η θερμοκρασία στην Έδεσσα, στη Φλώρινα, στην Κοζάνη, αλλά και στην Καστοριά, ενώ 7 βαθμούς δείχνει ο υδράργυρος στον Πολύγυρο.
Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο υπεύθυνος του χιονοδρομικού κέντρου Πισοδερίου Κωνσταντίνος Τόττης, ήδη λειτουργούν δύο αναβατήρες συνολικού μήκους 1.836 μέτρων. «Είχαμε πολύ κόσμο χθες, πρώτη μέρα λειτουργίας του χιονοδρομικού. Το χιόνι έφτασε τους 40 πόντους στο Πισοδέρι και οι επισκέπτες το χάρηκαν ιδιαίτερα», δήλωσε.
Ανοιχτό για τους επισκέπτες είναι και το χιονοδρομικό κέντρο στη Βασιλίτσα Γρεβενών, με το χιόνι να φτάνει τα 30 εκατοστά και τους εναέριους αναβατήρες να έχουν τεθεί σε λειτουργία, κάνοντας «ποδαρικό» στη χειμερινή περίοδο.
Στους 30 πόντους έχει φτάσει το χιόνι και στο Καϊμακτσαλάν του νομού Πέλλας, το οποίο, όμως, δεν ξεκίνησε ακόμη τη λειτουργία του, ενώ 10 εκατοστά είναι το χιόνι στο χιονοδρομικό Ανηλίου 

No comments:

Post a Comment