ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΙΣ 2.800.000 ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ.

Tuesday, March 25, 2014

9-18 ΜΑΙΟΥ SANI GOURMET

Ποια ήταν η επίδραση της Ασίας στην Ευρώπη; Πώς το ρύζι, για παράδειγμα, εξελίχθηκε μέσα από τις συνταγές της ευρωπαϊκής κουζίνας; Πώς τα ζυμαρικά και η σόγια ρίζωσαν στην γαστρονομική κουλτούρα κάθε χώρας; Χρησιμοποιούμε τα μπαχαρικά με τον ίδιο τρόπο όπως οι Ανατολίτες; Ποιες είναι οι ομοιότητες και οι διαφορές μας;
 Αυτά και πολλά ακόμη ερωτήματα θα αποτελέσουν τη βάση του διαλόγου μεταξύ των προσκεκλημένων σεφ στο Sani Gourmet 2014, οι οποίοι θα φωτίσουν με τα μενού τους πτυχές μιας γαστρονομικής διαδρομής που χαράχτηκε μέσα στους αιώνες πάνω στο Δρόμο του Μεταξιού, ξεκινώντας από την Κίνα και, μέσω Ινδίας, Ιράν, Τουρκίας, Ελλάδας - για να αναφέρουμε κάποιους σταθμούς στην διαδρομή των Δρόμων του Μεταξιού- κατέληξε στην Ιταλία.   Όλες αυτές οι διαφορετικές κουλτούρες θα μελετηθούν μέσα από γεύσεις και αρώματα που συνθέτουν πολλές διαφορετικές φιλοσοφίες, και όλες μαζί συνθέτουν το μωσαϊκό μιας γαστρονομίας τόσο ιδιαίτερης για κάθε χώρα ξεχωριστά, κι όμως με τόσα πολλά κοινά στοιχεία για όλες.
 Αυτή η διαπίστωση αποτελεί και τον τελικό στόχο του Sani Gourmet 2012: να κατανοήσουμε ότι, τελικά, το φαγητό «δένει» πολιτισμικά την Ασία με την Ευρώπη.     Mεταξύ των σεφ που θα λάβουν μέρος στο φετινό Sani Gourmet, έχουμε τον Jereme Leung,  «Σεφ της Χρονιάς» από τον οδηγό Τime Οut του Πεκίνου, τον Riccardo Di Giacinto με 1 αστέρι Michelin από τη Ρώμη, τον Andrea Fusco, επίσης από τη Ρώμη με 1 Michelin επί τέσσερα συνεχή έτη (2011-2014), εργάστηκε για λογαριασμό σταρ όπως ο Αλμπέρτο Σόρντι και εκπροσώπων της μόδας όπως η Frida Giannini και οι οίκοι Valentino και Bulgari, τον δικό μας ''αλχημιστή'' των γεύσεων, Χρύσανθο Καραμολέγκο ενώ από την γειτονική Τουρκία, θα μαγειρέψει ο Ugur Alparlan, αυθεντία στην Οθωμανική κουζίνα.   To συνολικό πρόγραμμα της διοργάνωσης θα ανακοινωθεί σύντομα - 

No comments:

Post a Comment