Friday, February 21, 2014

Η ΠΡΩΤΗ ΠΤΗΣΗ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΜΟΥΖΕΝΙΔΗ

Ellinair's first flightΗ Ellinair, η νέα αεροπορική εταιρία, ιδιοκτησίας του Ομίλου Μουζενίδη, ολοκλήρωσε την πρώτη της πτήση από την Θεσσαλονίκη στο Κίεβο και πάλι πίσω στις 2.00 π.μ. την Τετάρτη 19, Φεβρουαρίου, μεταφέροντας 96 Ουκρανούς τουρίστες.
Στη Θεσσαλονίκη τους υποδέχτηκαν οι ιδιοκτήτες του Ομίλου Μουζενίδης, ενώ ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος έκανε έναν αγιασμό στο αεροσκάφος, τύπου RJ85, το οποίο αναχώρησε από την Αθήνα για το Κίεβο στις 9:15 μ.μ.
Στον σχεδιασμό είναι η προσθήκη και νέων δρομολογίων προς άλλους προορισμούς, χωρίς να διαταραχθεί η συνεργασία που έχει ο όμιλος Μουζενίδη με την Astra Airlines. Το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Κίεβο θα πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα (Τετάρτη και Κυριακή).
Στα σχέδια του ομίλου είναι η τροχοδρόμηση ακόμα ενός ιδιόκτητου αεροσκάφους, το οποίο αναμένεται στο αεροδρόμιο “Μακεδονία” στις 20 Απριλίου. Από τον Μάιο ένα τρίτο αεροσκάφος Α319, 150 θέσεων, θα ενταχθεί στο στόλο και θα επιχειρεί για τους μήνες Μάιο – Οκτώβριο με τα χρώματα και τα σήματα της Ellinair από/προς Κέρκυρα και τις πόλεις Kiev, Donetsk, Kharkiv, Dnepropetrovsk.
Οι προορισμοί που θα εξυπηρετούνται από την Ellinair και τις συνεργαζόμενες εταιρείες είναι:
Briansk, Voronezh, Stavropol, Kaliningrad, Riga, Mineralnye Vody, Odessa, Donetsk, Lviv, Moscow, Volgograd, Arkhangelsk, Astrakhan, Omsk, Kazan, Novosibirsk, Saint Petersburg, Perm, Samara, Chelyabinsk, Yekaterinburg, Nizhny Novgorod, Astana, Kharkiv, Bari.
Ο όμιλος Μουζενίδη με βασικό μοχλό τον τουρισμό περιλαμβάνει έντεκα συνολικά εταιρείες διαφόρων αντικειμένων. Οι προβλέψεις για το 2014 ανεβάζουν τον αριθμό των επισκεπτών που θα διακινηθούν από τον όμιλο σε πάνω από 500.000.

Ο ταξιδιωτικός όμιλος, που λειτουργεί 70 γραφεία στη Ρωσία, την Ουκρανία και άλλες ανατολικές χώρες έφερε μισό εκατομμύριο τουρίστες στην Ελλάδα από τη Ρωσία και τις ανατολικές χώρες. Τώρα, σύμφωνα με τα στοιχεία από τις μέχρι στιγμής κρατήσεις ο αριθμός θα μεγαλώσει πολύ το 2014. Κάθε χρόνο, περίπου οι μισοί από αυτούς που έρχονται μένουν στην Χαλκιδική και στην βόρεια Ελλάδα.

No comments:

Post a Comment