Thursday, February 27, 2014

ΦΡΑΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΦΡΟΔΙΣΙΑΚΑ

«Μαγικές» φράουλες και άλλα 7 καθημερινά τρόφιμα που θα απογειώσουν την ερωτική

Αν θέλετε να ανανεώσετε τη σχέση σας και την ερωτική σας ζωή, τότε το μυστικό κρύβεται στο ντουλάπι του σπιτιού σας, αφού ορισμένα καθημερινά τρόφιμα μπορούν να σας γεμίσουν ενέργεια αλλά και να απογειώσουν τη διάθεση σας.

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από ένα ρομαντικό, σπιτικό δείπνο για να ξαναβρείτε τη χαμένη μαγεία της σχέσης σας, ωστόσο αν επιλέξετε τα σωστά συστατικά μπορείτε να ανανεώσετε την ερωτική σας ζωή.
Μιλώντας στους Times, η δρ Τζένιφερ Μπέρμαν, διευθύντρια του κέντρου υγείας γυναικών στο Μπέβερλι Χίλς της Καλιφόρνια εξηγεί ότι «υπάρχουν στοιχεία ότι μερικές από τις βιταμίνες και τα συστατικά στα τρόφιμα μπορούν να βελτιώσουν τη σεξουαλική λειτουργία και τη σεξουαλική εμπειρία»
Ακολουθούν 7 τρόφιμα που προτείνει η δρ Μπέρμαν και παίζουν σημαντικό ρόλο στην ερωτική σας ζωή.
Αβοκάντο
Ο επιστημονικός λόγος που το αβοκάντο θεωρείται αφροδισιακό είναι ότι είναι πλούσιο σε ακόρεστα λιπαρά και χαμηλό σε κορεσμένα λιπαρά, καθιστώντας τα καλό για την καρδιά σας και τις αρτηρίες σας. Και οτιδήποτε βοηθάει την καρδιά να χτυπάει σωστά, βοηθάει το αίμα να ρέει στις σωστές θέσεις. Πιο συγκεκριμένα, οι άνδρες με υποκείμενη καρδιακή νόσο , έχουν διπλάσιες πιθανότητες να πάσχουν από στυτική δυσλειτουργία.
Αμύγδαλα
Τα αμύγδαλα έχουν τη φήμη σεξουαλικού διεγερτικού και βοηθούν στη γονιμότητα. Είναι θρεπτικά και πλούσια σε διάφορα ιχνοστοιχεία που είναι σημαντικά για τη σεξουαλική υγεία και την αναπαραγωγή , όπως ο ψευδάργυρος , το σελήνιο και βιταμίνη Ε. Οπως εξηγεί η Δρ Μπέρμαν: «Ο ψευδάργυρος βοηθά στην ενίσχυση της λίμπιντο και της σεξουαλικής επιθυμίας. Εμείς δεν καταλαβαίνουμε τους μηχανισμούς πίσω από αυτό , αλλά ξέρουμε ότι λειτουργεί.»
Φράουλες
Το κόκκινο χρώμα είναι γνωστό ότι βοηθάει να ξαναναψετε τη φλόγα της σχέσης σας: Μια μελέτη διαπίστωσε ότι οι άνδρες βρίσκουν τις γυναίκες πιο σέξι αν φοράνε κόκκινο, σε αντίθεση με ψυχρά χρώματα όπως το μπλε ή το πράσινο. Οι φράουλες είναι επίσης μια εξαιρετική πηγή φολικού οξέος , μια βιταμίνη Β που βοηθά να αποκρούσει γενετικές ανωμαλίες στις γυναίκες και, σύμφωνα με μελέτη από το Πανεπιστήμιο Μπέρκλει της Καλιφόρνια συνδέεται με υψηλό ποσοστό σπερματοζωαρίων στους άνδρες. Δοκιμάστε να βουτήξετε φράουλες σε σκούρα σοκολάτα, για ένα ρομαντικό επιδόρπιο.
Θαλασσινά
Παρά τη γλοιώδη υφή τους, τα στρείδια είναι το πιο γνωστό αφροδισιακό . Είναι επίσης μια από τις καλύτερες πηγές ψευδαργύρου, ο οποίος ενισχύει τη λίμπιντο. Υπάρχουν όμως και άλλα είδη θαλασσινών που μπορούν επίσης να λειτουργήσουν ως αφροδισιακά. Τα λιπαρά ψάρια - όπως ο άγριος σολομός και η ρέγκα , περιέχουν ωμέγα -3 λιπαρά οξέα , τα οποία είναι απαραίτητα για μια υγιή καρδιά .
Ρόκα
Θεωρείται ήδη από τον 1ο αιώνα μ.Χ. διεγερτικό βοήθημα. Σύμφωνα με τους ερευνητές περιέχει ιχνοστοιχεία και αντιοξειδωτικά απαραίτητα για τη σεξουαλική υγεία μας, γιατί μπλοκάρουν την απορρόφηση περιβαλλοντικών ρυπών που επηρεάζουν αρνητικά τη λίμπιντο μας .
Σύκα
Θεωρούνται εξαιρετικό αφροδισιακό, επειδή είναι γεμάτοι με τόσο διαλυτές όσο και αδιάλυτες φυτικές ίνες, σημαντικές για την υγεία της καρδιάς.
Εσπεριδοειδή
Κάθε μέλος της οικογένειας τους είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά , βιταμίνη C και φολικό οξύ , τα οποία είναι απαραίτητα για την αναπαραγωγική υγεία των ανδρών. Απολαύστε μία ρομαντική σαλάτα με εσπεριδοειδή, όπως το ροζ γκρέιπφρουτ ή μανταρίνι και πορτοκάλια, ή χρησιμοποιήστε μια σάλτσα με λεμόνι και λάιμ .


No comments:

Post a Comment