Tuesday, February 25, 2014

Ο ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΦΥΓΕ ΜΕ 650 ΕΚ.ΔΟΛΛΑΡΙΑ

Συγκεχυμένες είναι πληροφορίες για το πού έχει καταφύγει ο αποπεμφθείς πρόεδρος της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς κάθως άλλες τον φέρνουν να έχει καταφέρει να φύγει στο εξωτερικό και άλλες να παραμένει κρυμμένος στο εσωτερικό της χώρας του.
Ήδη  οι ουκρανικές αρχές εξέδωσαν ένταλμα σύλληψης σε βάρος του και πλέον ο Γιανουκόβιτς καταζητείται μαζί με άλλους αξιωματούχους της κυβέρνησής του για μαζικές δολοφονίες διαδηλωτών.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο Γιανουκόβιτς εγκατέλειψε το Κίεβο με ελικόπτερο τα ξημερώματα της Παρασκευής και στη συνέχεια προσπάθησε να διαφύγει από το αεροδρόμιο του Ντόνετσκ, χωρίς να το καταφέρει καθώς του απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα. Κατόπιν, κατέφυγε σε ιδιωτική κατοικία, στην πόλη Μπαλακλάβα, κοντά στη Σεβαστούπολη στην Κριμαία.
Σύμφωνα με το ουκρανικό Liga.net, κάτοικοι στη Σεβαστούπολη τον είδαν συνοδεία Ρώσων πεζοναυτών, κάτι που όμως δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα. 
Η γερμανική Bild υποστηρίζει σε δημοσίευμά της ότι ο Γιανουκόβιτς μπορεί να κρύβεται σε καταφύγιο και ότι μαζί του έχει πάρει 650 εκατομμύρια δολάρια.
Σε διάφορα σημεία του Κιέβου τοποθετήθηκαν αφίσες με την εικόνα του καταζητούμενου προέδρου και το  ερώτημα «Εχετε δει αυτόν τον άνδρα;»

No comments:

Post a Comment