Saturday, October 1, 2011

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΗ

1962: Κυκλοφορεί το πρώτο άλμπουμ των Beach Boys «Surfin’ Safari».

1966: Ο Τζίμι Χέντριξ εμφανίζεται για πρώτη φορά στη Μεγάλη Βρετανία, σε συναυλία με τους Cream στο Πολυτεχνείο του Λονδίνου.

1967: «Ποντικοί» εισβάλλουν στο σπίτι του Μικ Τζάγκερ στο Λονδίνο και κλέβουν χρυσαφικά και γούνες που ανήκαν στη φιλενάδα του, Μαριάν Φέιθφουλ.

1970: Ο Τζίμι Χέντριξ ενταφιάζεται στο νεκροταφείο του Σιάτλ. Στην τελευταία κατοικία του τον συνοδεύουν ο Μάιλς Ντέιβις, ο Έρικ Μπάρντον, ο Τζόνι Γουίντερ, μέλη των Derek and the Dominoes κ.ά.

1980: Η ημιαυτογραφική ταινία του Πολ Σάιμον «One Trick Pony» κάνει πρεμιέρα στη Νέα Υόρκη.

1981: Οι Pretenders αναγκάζονται να διακόψουν το αμερικανικό σκέλος της περιοδείας τους, όταν ο ντράμερ Μάρτιν Τσέιμπερς τραυματίζεται σοβαρά από σπασμένο τζάμι στους τένοντες και τις αρτηρίες.

1982: Ο Τζόνι Κούγκαρ ανεβαίνει στο Νο1 του αμερικανικού πίνακα επιτυχιών με το άλμπουμ «American Fool», αλλά και το σινγκλ «Jack And Diane».

1983: Παγκόσμιο συνέδριο για τον Ντέιβιντ Μπάουι διεξάγεται στο Κάναρντ Χοτέλ του Λονδίνου.

1988: Ο Μπον Τζόβι ανεβαίνει για πρώτη φορά στο Νο1 του αγγλικού πίνακα επιτυχιών με το δίσκο «New Jersey».

1994: Ο Έρικ Κλάπτον ανεβαίνει στο Νο1 του αμερικανικού πίνακα επιτυχιών με το άλμπουμ «From The Cradle».

1996: Οι Nirvana κυκλοφορούν το live άλμπουμ «From the Muddy Banks of the Wishkah».

1998: Ο Τζον Φόγκερτι των Creedence Clearwater Revival αφήνει το αποτύπωμά του στο περίφημο Πεζοδρόμιο της Δόξας στο Χόλιγουντ.

2004: Σε ειδική πανηγυρική τελετή, ο δήμαρχος της Μελβούρνης δίνει το όνομα των AC/DC σε δρόμο της αυστραλιανής μεγαλούπολης (AC/DC Lane).

2007: Η επίσημη ιστοσελίδα των Radiohead καταρρέει, όταν το συγκρότημα ανακοινώνει ότι το νέο του άλμπουμ «In Rainbows» θα διατίθεται μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης www.radiohead.com.

ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ
1932: Άλμπερτ Κόλινς, εκρηκτικός κιθαρίστας του μπλουζ. (Θαν. 24/11/1993)

No comments:

Post a Comment