Tuesday, October 25, 2011

ΤΡΙΤΗ 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011

*Από 24 Νοεμβριου στους κινηματογραφους η ταινια «Βουτα…αν τολμας» ( SHARK NIGHT ).Ενα θριλλερ τρισδιαστατο που παρουσιαζει επτα κολλεγιοπαιδα σε λιμνη ,η οποια κρυβει καρχαριες…
*Για τα 10 χρονια STER στην Θεσσαλονικη η εισοδος μονο με 6,50 ευρω εως το τελος Οκτωβριου.
*Με 158 ευρω το 4ημερο στο Μπανσκο της Βουλγαριας.
*Το 1912 κλεινει η περιοδος ηχογραφησης σε κυλινδρους και ανοιγει η χρυση εποχη των επιπεδων δισκων.
*Η 7η Οκτωβριου εορταζεται ως ημερα του Μαριο Λαντζα στην Φιλαδελφεια.
*Ο φιλος μας-και Σαλονικιος-Βασιλης Κοντοπουλος,που μονιμα ζει στο Βερολινο,αρχισε εδώ και λιγο καιρο την πρωτη και μοναδικη χαρτογραφιση των γερμανικων και γερμανοφωνων τραγουδιων που εγιναν επιτυχιες κι εκτος Ευρωπης και κυριως στις ΗΠΑ.Ειμαστε πανευτυχεις που δημοσιευουμε τα αποτελεσματα της ερευνας του.
*Από την Κουβα,το 1955,ξεκινησε ο ρυθμος pachanga που το 1959 χορευτηκε και στην Ελλαδα με το τραγουδι La pachanga.
*Το 3ο βραβειο κερδισε στην Ολυμπιαδα Τραγουδιου ,που διεξηχθη στην Αθηνα το 1972,η Μαιρη Αλεξοπουλου,η οποια σημερα είναι μοναχη.Το 1974 το φεστιβαλ,που ξεκινησε τον Ιουλιο του 1968, ματαιωθηκε.Στην 3Η Ολυμπιαδα το α βραβειο κερδισε η συνθεση I could give you the world.
*Venice blue,μ’αυτό τον τιτλο τραγουδησε το Que c’est triste Venise η Georgia Gibbs το 1965.
*6 Νοεμβριου στο Μπελφαστ της Ιρλανδιας η απονομη των Ευρωπαικων Βραβειων ΜΤV.
*Το 1973 ανοιξε στην Ουρανουπολη το συγκροτημα της οικογενειας Τορνιβουκα Eagles Palace,οπου ινκογκνιτο εμεινε για μερικες μερες μονη της σε μπανγκαλοου η Μαρια Καλλας.Σημερα μια εξαιρετικη σουιτα 130 τ.μ. φερει το ονομα της.
*Η βρετανικη σειρα επιστημονικης φαντασιας Doctor Who που παρουσιαζει κάθε βραδυ ο τηλεοπτικος σταθμος Sky παιχθηκε σε 26 περιοδους από το 1963-89 και ξαναγυρισε το 2005 και συνεχιζεται ως σημερα.Φετος τον Απριλιο αρχισε η 6η σειρα.Τα επεισοδια που τωρα βλεπουμε στην Ελλαδα είναι από την 3η σειρα,που μετεδωσε το BBC One τον Απριλιο 2007.Το συνολο των επεισοδιων ανερχεται σε 783.
*Αφιερωμα στον κινηματογραφιστη Νικο Μπιλιλη εγινε από 22-24 Οκτωβριου στο Βαφοπουλειο.
*ΑΘΟΡΥΒΑ-δηλαδη χωρις διαφημιση-δοθηκε χθες στο Μεγαρο Μουσικης Θεσσαλονικης συναυλια του Ελβις Κοστελλο.
elkongalidis@gmail.com

No comments:

Post a Comment