Tuesday, August 2, 2011

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΗΣ ΕΡΤ

Από ανεξάρτητους φορείς πρόκειται να αξιολογηθεί το προσωπικό της ΕΡΤ στα πλαίσια της γενικότερης αναδιοργάνωσης της δημόσιας τηλεόρασης, όπως δήλωσε στον Βήμα 99,5 ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ηλίας Μόσιαλος.

Πρόσθεσε ότι η αξιολόγηση του προσωπικού θα έχει σκοπό την αξιοποίησή του με απόλυτα διαφανή τρόπο και χωρίς κομματικά κριτήρια.

Ο κ.Μόσιαλος είπε ότι θα υπάρξουν συγχωνεύσεις όχι μόνο στην ΕΡΤ αλλά και στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και στο δημόσιο ραδιόφωνο, ενώ ξεκαθάρισε ότι η συχνότητα της ΕΤ1 δεν πρόκειται να πωληθεί.

Για το πλεονάζον προσωπικό είπε ότι θα προωθηθεί στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. «Δεν μιλάμε για απολύσεις» τόνισε χαρακτηριστικά.

Για τους συμβασιούχους της ΕΡΤ ξεκαθάρισε ότι υπάρχει διαφορά ανάμεσα στους συμβασιούχους αορίστου χρόνου και στους μονοετείς συμβασιούχους, τονίζοντας ότι όλες οι συμβάσεις θα επανεξεταστούν.

Τέλος, ξεκαθάρισε ότι το ανταποδοτικό τέλος για την ΕΡΤ δεν πρόκειται να αυξηθεί, ενώ εκτίμησε ότι για πολλά χρόνια από τώρα δεν πρόκειται να υπάρξει αύξηση.

No comments:

Post a Comment