Saturday, August 27, 2011

Ο ΒΟΛΟΣ ΤΙΜΑ ΤΗΝ ΜΑΡΘΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ

Βόλος
Πολλοί δηλώνουν φανατικοί του Χόλιγουντ, ενώ σε άλλους αρέσει το Μπόλιγουντ, η ινδική κινηματογραφική βιομηχανία. Οι Βολιώτες από την άλλη ζουν στους ρυθμούς του... Βόλιγουντ (Vollywood), του «Argo Film Festival», που διοργανώνεται την Παρασκευή και το Σάββατο για δεύτερη χρονιά.

Οι διοργανωτές, με επικεφαλής τον Τέρι Ντούγκας, παραγωγό ταινιών, που γεννήθηκε στο Βόλο και εργάζεται στο Χόλιγουντ, υπόσχονται ένα διήμερο γεμάτο κινηματογράφο, με νέους καλλιτέχνες, αστέρες της εγχώριας σόου μπιζ και λάμψη.

Το Φεστιβάλ δέχεται ταινίες μικρού μήκους από νέους δημιουργούς -κυρίως από την Ελλάδα. Φέτος, οι συμμετοχές είναι σχεδόν διπλάσιες με πέρυσι (73) και συμμετέχουν, επίσης, σκηνοθέτες από την Ισπανία, την Αγγλία και την Αμερική.

Αυτοκίνητα αντίκες της Λέσχης Κλασικών Οχημάτων Βόλου θα μεταφέρουν τους προσκεκλημένους της βραδιάς στο ιστορικό κινηματοθέατρο Αχίλλειον, στην παραλία της πόλης, όπου έχει στρωθεί ειδικά γι' αυτούς το κόκκινο χαλί.

Στην πρώτη διοργάνωση, τιμώμενο πρόσωπο του φεστιβάλ ήταν ο Κώστας Βουτσάς, ενώ φέτος θα είναι η Μάρθα Καραγιάννη.

«Σε ό,τι αφορά τα τιμώμενα πρόσωπα, το νόημα είναι ότι οι νέοι κινηματογραφιστές βραβεύουν και τιμούν τους παλαιότερους για την προσφορά και τις γνώσεις που τους έχουν δώσει», σημειώνει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ. Ευαγγελόπουλος.

Το κάθε τιμώμενο πρόσωπο αποκτά το δικό του αστέρι, μια μαρμάρινη κατασκευή 1x1, πάνω στην οποία αναγράφεται το όνομα του καλλιτέχνη, η χρονολογία βράβευσής του και το λογότυπο του φεστιβάλ.

Στόχος των διοργανωτών είναι να δημιουργηθεί μελλοντικά μια ελληνική Λεωφόρος της Δόξας, στο πρότυπο του αμερικανικού Walk of Fame και στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με τον κ. Ευαγγελόπουλο, έχουν ήδη γίνει κάποιες πρώτες κινήσεις προκειμένου να τοποθετηθούν τ' αστέρια αυτά στον πεζόδρομο της παραλίας του Βόλου.

Οι διοργανωτές ευελπιστούν να υπάρξει φέτος ακόμη μεγαλύτερη συμμετοχή στις προβολές, η είσοδος στις οποίες είναι δωρεάν.

No comments:

Post a Comment