Saturday, August 27, 2011

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΕΑΤΡΟΥ ΣΤΗΝ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ

Το Γκατζολάκι του 12ου πείσμωσε με τα... δεινά της οικονομικής κρίσης, φοράει τα καλά του και καλεί τον κόσμο να γελάσει, να συγκινηθεί, να θυμώσει, να χαρεί, να ΖΗΣΕΙ μέσα από το Θέατρο για οκτώ ημέρες, στη βορειότερη και νεότερη πόλη της Ελλάδας, τη Νέα Ορεστιάδα Έβρου.
Έτσι, από την Κυριακή 28 Αυγούστου έως και την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011, διοργανώνεται το 12ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Νέας Ορεστιάδας με ένα πλούσιο πρόγραμμα θεατρικών παραστάσεων από όλη την Ελλάδα. Οι ερασιτεχνικοί θίασοι φτάνουν στον ακριτικό Έβρο για να λάβουν μέρος σε έναν θεατρικό διαγωνισμό που στόχο έχει την ανάδειξη του καλού Ερασιτεχνικού Θεάτρου και τη συνεχή βελτίωση του καλλιτεχνικού αποτελέσματος όλων αυτών που, χωρίς οικονομικές απολαβές αλλά με κατάθεση ψυχής, αφιερώνουν ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής τους στο Θέατρο.

• Η Ροζίτα Σώκου και ο Σωτήρης Χατζάκης τα τιμώμενα πρόσωπα του φετινού Φεστιβάλ

Το 12ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου τιμά φέτος την κ. Ροζίτα Σώκου για το σύνολο της πολύχρονης προσφορά της στις Τέχνες και τα Γράμματα, και τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Κ.Θ.Β.Ε. κ. Σωτήρη Χατζάκη για τη θεατρική του πορεία και τη μεγάλη και αποτελεσματική προσπάθεια να προσφέρει θέατρο αξιώσεων και στα πιο απομακρυσμένα μέρη της βόρειας Ελλάδας.


Το Πρόγραμμα
Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Νέας Ορεστιάδας, ώρα 9 μ.μ.
(σε περίπτωση κακοκαιρίας στο “Θέατρο ΔΙΟΝΥΣΟΣ”)

ΚΥΡΙΑΚΗ 28/8
- Τελετή Έναρξης
- Θεατρική παράσταση εκτός συναγωνισμού από το Θεατρικό Εργαστήρι Νέας Ορεστιάδας ΔΙΟΝΥΣΟΣ «Ο Ηλίας του 16ου» των Αλ. Σακελλάριου - Χρ. Γιαννακόπουλου.
- Τιμητικό Αφιέρωμα στον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Κ.Θ.Β.Ε. Σωτήρη Χατζάκη. Προλογίζουν, ο ηθοποιός Ιεροκλής Μιχαηλίδης και η σκηνογράφος/ενδυματολόγος Έρση Δρίνη.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29/8
Εργαστήρι Δραματικής Τέχνης του Θεάτρου Παράθλαση 18+1, Θεσσαλονίκη
«Η κραυγή», κωμωδία γραμμένη από συγγραφική ομάδα και τους ίδιους τους συμμετέχοντες

ΤΡΙΤΗ 30/8
Δημοτικό Θέατρο Συκεών
«Ο Λαγός και ο Μπάφος» του Τάσου Ράντζου, κωμωδία - διασκευή από λαϊκά αφηγήματα

ΤΕΤΑΡΤΗ 31/8
Θεατρική Ομάδα Μυτιλήνης Οι Άστεγοι
«Το Πείραμα» του Μάριο Τζιορντάνο, μια αληθινή δραματική ιστορία σε θεατρική διασκευή του Κλεομένη Τζαννέτου (ακατάλληλο για κάτω των 16 ετών)

ΠΕΜΠΤΗ 1/9
Θεατρική Ομάδα Συλλόγου Φίλων Γραμμάτων & Τεχνών Δράμας
«Εχθροί εξ αίματος» του Αρκά, κωμωδία

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2/9
ΘΕ.Σ.ΜΑ. - Θεατρικό Εργαστήρι Σπερχειάδας - Μακρακώμης
«Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα» του Φ.Γ. Λόρκα, μετάφραση: Μαίρη Βιδάλη, δράμα

ΣΑΒΒΑΤΟ 3/9
Καλλιτεχνικό Σωματείο Οι Αθεράπευτοι, Ιωάννινα
«Ο Συνταγματάρχης Πουλί» του Χρίστο Μπόιτσεφ, μετάφραση: Γιάννης Βαρβέρης, δραματική κωμωδία

ΚΥΡΙΑΚΗ 4/9
- Θεατρική παράσταση εκτός συναγωνισμού από το Θεατρικό Εργαστήρι Νέας Ορεστιάδας ΔΙΟΝΥΣΟΣ «Κοινός Λόγος» της Έλλης Παπαδημητρίου.
- Τιμητικό Αφιέρωμα στη δημοσιογράφο, συγγραφέα, μεταφράστρια, κριτικό τέχνης κα Ροζίτα Σώκου. Προλογίζει ο ηθοποιός Σπύρος Μπιμπίλας.
- Ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και απονομή των Βραβείων.

Η Κριτική Επιτροπή του Φεστιβάλ αποτελείται και φέτος από καταξιωμένες προσωπικότητες του θεατρικού χώρου, τους ηθοποιούς Αντώνη Θεοδωρακόπουλο, Γιάννη Καρατζογιάννη, Ντίνα Κώνστα, Αιμιλία Υψηλάντη και τον κριτικό θεάτρου Σπύρο Παγιατάκη.

Το Φεστιβάλ παρουσιάζει, όπως κάθε χρόνο, ο Αλέξης Κωστάλας.


Διοργάνωση: ΔΙΟΝΥΣΟΣ Θεατρικό Εργαστήρι Νέας Ορεστιάδας
σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας & Θράκης, το Δήμο Ορεστιάδας και τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Πολιτιστικής Ανάπτυξης Ορεστιάδας.


Πληροφορίες:
ΔΙΟΝΥΣΟΣ | τ. 2552028280, mail@dionysos-net.gr

No comments:

Post a Comment