Thursday, August 25, 2011

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΡΤ ΤΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετά την ΕΡΤ σειρά παίρνει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, τόνισε ο υπουργός Επικρατείας κ. Ηλίας Μόσιαλος μετά το τέλος του ΚΤΕ Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης όπου συζητήθηκε το σχέδιο εξυγίανσης της δημόσιας τηλεόρασης, προαναγγέλοντας ότι σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις και για το πρακτορείο ειδήσεων.

Πάντως, ο υπουργός δέχθηκε έντονη κριτική κατά την διάρκεια του ΚΤΕ κυρίως από τον κ. Τηλέμαχο Χυτήρη ο οποίος του είπε: «Ποιος ζήτησε το κλείσιμο της ΕΡΤ; Ο κ. Προβόπουλος και η κυρία Μπακογιάννη και πέρασε το δικό τους. Καμία τρόικα δεν το είχε ζητήσει. Ποιος χαίρεται με το κλείσιμο ενός καναλιού όταν δεν συνοδεύεται από μείωση του ανταποδοτικού τέλους;» ενώ σημείωσε ότι η παρουσίαση της πρότασης που πραγματοποίησε ο κ. Μόσιαλος «προσβάλει τόσο εμένα όσο και τον κ. Γερουλάνο.

Από ποιον θα κάνεις αποκομματικοποίηση της ΕΡΤ; Από τον πρώην υπουργό ή από την διοίκησή της που επιλέχθηκε με την διαδικασία του opengov;».

Εντονες ενστάσεις εξέφρασε και ο κ. Απόστολος Κακλαμάνης λέγοντας ότι «η μόνη άμυνα στην αυθαιρεσία και την διαπλοκή των ιδιωτικών μέσων είναι τα κρατικά μέσα. Χρειάζεται εξορθολογισμός των οικονομικών και όχι απαξίωση» ενώ η κυρία Χρύσα Αράπογλου τόνισε στον υπουργό ότι «από την στιγμή που έχουν διαπιστωθεί ατασθαλίες απο την προηγούμενη διοίκηση πριν από 2 χρόνια πρέπει να στείλετε την υπόθεση στον εισαγγελέα». Πάντως, ο κ. Μόσιαλος ισχυρίστηκε ότι έχει την υποστήριξη της πλειοψηφίας των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για να προωθήσει τάχιστα τις αλλαγές.

No comments:

Post a Comment