Thursday, June 9, 2011

ΟΙ ΝΕΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΠΤΑΗΜΕΡΟΥ

Τέσσερις επανεκδόσεις, δύο κομεντί και το πρίκουελ του X-Men που ευελπιστεί σε μια επανεκκίνηση του μύθου των μεταλλαγμένων υπερ-ηρώων της Marvel βγαίνουν αυτή την εβδομάδα στις αίθουσες.


From Prada to Nada

Η ρομαντική κομεντί του Άνχελ Γκαρσία επικεντρώνεται γύρω από δύο αδελφές μεξικάνικης καταγωγής, τη Νόρα (Καμίλα Μπελ) και τη Μέρι (Αλέξα Βέγκα) που μένουν με τον πατέρα τους σε μια πολυτελή βίλα στο Μπέβερλι Χιλς. Όταν ο πατέρας τους πεθαίνει ξαφνικά, ανακαλύπτουν ότι δεν έχουν καθόλου χρήματα και αναγκάζονται να μετακομίσουν στο σπίτι της θείας Αουρέλια (Αντριάνα Μπαζάρα), σε μια ταπεινή μεξικανική συνοικία του ανατολικού Λος Άντζελες. Χωρίς να μιλάνε λέξη ισπανικά, τα δύο κορίτσια θα πρέπει να προσαρμοστούν στο νέο τους περιβάλλον, να αποχωριστούν τη BMW τους για το λεωφορείο και να εξοικειωθούν με την κουλτούρα που τόσο καιρό απαρνούνταν. Η συνέχεια είναι μάλλον προβλέψιμη...

X-Men: Η πρώτη γενιά

Μία επανεκκίνηση του μύθου των μεταλλαγμένων σούπερ-ηρώων της Marvel επιχειρεί ο Μάθιου Βον με το First Class. Σε αυτό το πρίκουελ, ο Τσαρλς Εξέβιερ ιδρύει ένα σχολείο και μια ομάδα ανθρώπων με υπερφυσικές δυνατότητες. Ανάμεσα στους συμμάχους του είναι ο Έρικ Λένσερ, ο καλύτερός του φίλος και μετέπειτα εχθρός του (ως Μαγκνίτο). Στα συν τα ονόματα των πολύ ταλαντούχων Τζέιμς ΜακΆβοι και Μάικλ Φασμπέντερ.

Γιο-γιο

Γυρισμένη στο ύφος των ταινιών του Ζακ Τατί και του Τσάρλι Τσάπλιν, η κλασική ταινία του Πιέρ Ετέξ ήταν υποψήφια συμμετείχε το 1965 στο διαγωνιστικό τμήμα των Καννών. Η ιστορία περιστρέφεται γύρω από τον Γιογιό, έναν δισεκατομμυριούχο, o οποίος, αν και έχει όλα όσα κάποιος μπορεί να φανταστεί, δεν είναι ευτυχισμένος. Ερωτεύεται μια όμορφη χορεύτρια ενός τσίρκου αλλά δυστυχώς δεν μπορούν να είναι μαζί. Η κατάρρευση στο χρηματιστήριο έχει αποτέλεσμα την πτώχευσή του και έτσι είναι πια ελεύθερος να ακολουθήσει το τσίρκο και να βρει την αγαπημένη του.

Εάν (If-Επαναστατημένη Γενιά)

Σε επανέκδοση προβάλλεται αυτή την εβδομάδα η θρυλική ταινία του Λίντσεϊ Άντερσον. Οι μαθητές ενός αυστηρού βρετανικού σχολείου «σωφρονίζονται» από τον διευθυντή, μέχρι τη στιγμή που αποφασίζουν να επαναστατήσουν. Η επανάσταση αυτή καταστέλλεται με τρόπο αιματηρό. Η ταινία που κατέκτησε Χρυσό Φοίνικα στο φεστιβάλ Καννών, προβλήθηκε στην Ελλάδα της χούντας έντονα λογοκριμένη. Ο Μάλκομ Μακ Ντάουελ πρωταγωνιστεί εδώ πριν παίξει στο Κουρδιστό Πορτοκάλι του Στάνλεϊ Κιούμπρικ.

Συνοικία το Όνειρο

Η –γυρισμένη στα Πετράλωνα- ταινία του Αλέκου Αλεξανδράκη επιστρέφει στον κινηματογράφο Ζέφυρο, στα Πετράλωνα, 50 χρόνια μετά από τη δημιουργία της. Σε μία φτωχογειτονιά της Αθήνας ο Ρίκος, που μόλις αποφυλακίστηκε, προσπαθεί να βγάλει χρήματα, την ίδια στιγμή που η αγαπημένη του βλέπει άλλους άνδρες, και ο αδερφός της προσπαθεί να συνεισφέρει στα οικονομικά της οικογένειας. Ο Ρίκος θα σκαρφιστεί μια δουλειά, αλλά θα ξοδέψει τα συγκεντρωμένα χρήματα. Η ταινία του Αλεξανδράκη γυρίστηκε πάνω σε νεορεαλιστικά πρότυπα.

Το Πάρτι

Το one man show του Πήτερ Σέλερς, στον ρόλο ενός Ινδού ηθοποιού έχει αφήσει ιστορία. Ο Μπάκσι, τον οποίο το στούντιο θέλει να απολύσει γιατί είναι ο απόλυτος γκαφατζής, προσκαλείται κατά λάθος σε ένα πάρτι γεμάτο αστέρες του Χόλιγουντ. Το αποτέλεσμα; Αφήνει πίσω του το χάος, προκαλώντας μικρά ή μεγάλα προβλήματα. Η απολαυστική κωμωδία του Μπλέικ Έντουαρντς προβάλλεται σε επανέκδοση.

Χορός Αποφοίτων

Οι μαθητές ενός γυμνασίου του Μίτσιγκαν ανυπομονούν για τον χορό των τελειόφοιτων (τον λεγόμενο prom). Όταν η αριστούχος Νόβα Πρέσκοτ αναγκαστεί να συνεργαστεί με τον «ταραξία» του σχολείου Τζέσι Ρίχτερ, θα δημιουργηθούν παρεξηγήσεις, προβλήματα και αναπάντεχα συναισθήματα. Εφηβικά ερωτικά σκιρτήματα βρίσκονται στο επίκεντρο αυτής της εφηβικής κομεντί, του είδους που βλέπεις ίσως ευχάριστα ένα ζεστό καλοκαιρινό βράδυ αλλά ξεχνάς το επόμενο πρωί.

No comments:

Post a Comment