Wednesday, January 31, 2024


ΚΥΚΛΟΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΔΩΜΑΤΙΟΥ

 ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΕΡΚΕΖΟΣ - DOMINIK ILISZ: THE YOUNG VIRTUOSI

Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2024, 20:30

Αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης Μ2

     


Στο πλαίσιο του θεσμό «Κύκλος Μουσικής Δωματίου» του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης την «νέα γενιά» καλλιτεχνών θα εκπροσωπήσουν οι πολυβραβευμένοι, Ανδρέας Κερκέζος στο βιολί και Dominik Ilisz στο πιάνο. Στην συναυλία «The Young Virtuosi» στις 4 Φεβρουαρίου, στις 8.30 μ.μ., θα ερμηνευθούν φημισμένα έργα μεγάλων συνθετών, όπως ,μεταξύ άλλων, του Beethoven, του Bach, του Chopin αλλά και του Θεοδωράκη.

Ο εικοσιτετράχρονος Ανδρέας Κερκέζος πρωτοεμφανίστηκε σε ηλικία επτά ετών ως σολίστ βιολιού σε κονσέρτα Βιβάλντι και Μότσαρτ σε αθηναϊκές αίθουσες. Σπούδασε πιάνο στο Ωδείο Αθηνών με τον Tίτο Γουβέλη και πήρε δίπλωμα από την τάξη του Δημήτρη Τουφεξή. Ανάμεσα στα πολλά βραβεία του από διαγωνισμούς βιολιού, τον Δεκέμβριο του 2023 πήρε την υποτροφία της Ακαδημίας Αθηνών με Πρόεδρο της επιτροπής τον Λεωνίδα Καβάκο.

Ο νεαρός βιρτουόζος πιανίστας Dominik Ilisz γεννήθηκε το 2003. Ξεκίνησε μαθήματα πιάνου σε ηλικία έξι ετών με καθηγητή τον Dr. Jambor Fekete Elisabeta, στο Καλλιτεχνικό Λύκειο της πόλης Oradea στη Ρουμανία και συνέχισε στο Πανεπιστήμιο του Debrecen στην Ουγγαρία. Έχει αποσπάσει πληθώρα βραβείων σε διεθνείς διαγωνισμούς πιάνου, ενώ έχει συνάψει πολυάριθμες συνεργασίες ως σολίστ, όπως αυτή με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Εθνικού Ραδιοφώνου της Ρουμανίας.

No comments:

Post a Comment