Monday, January 29, 2024

Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024 

Κακοκαιρία: Την Τρίτη τα πιο έντονα φαινόμενα – Αποφάσεις για σχολεία, τηλεργασία
Καιρός

Κακοκαιρία: Την Τρίτη τα πιο έντονα φαινόμενα – Αποφάσεις για σχολεία, τηλεργασία

Επελαύνει το κύμα κακοκαιρίας σε όλη τη χώρα με ψύχος, χαμηλές θερμοκρασίες, χιόνια, θυελλώδεις ανέμους και καταιγίδες. Κλειστοί δρόμοι λόγω χιονιού. Πώς θα εξελιχθούν τα φαινόμενα.
Πολιτική

Καλοπιάνουν τους αγρότες με το ρεύμα, δεν δίνουν το αγροτικό πετρέλαιο

Τροπολογία για να σταματήσουν οι διακοπές ρεύματος σε αγρότες στη Θεσσαλία, αλλά καμία απάντηση στο αίτημα για αύξηση επιδότησης στο αγροτικό πετρέλαιο. “Ακούμε συνεχώς τα αιτήματα”, δήλωσε ο Π. Μαρινάκης.
Πολιτική

Ιδιωτικά πανεπιστήμια: Η κυβέρνηση επιδιώκει ένταση με “νέο Μετσόβιο”

“Δεν θα πληρώσουμε την επαναστατική γυμναστική κάποιων”, δήλωσε ο Π. Μαρινάκης, χωρίς να κρύψει ότι στο Μαξίμου αδημονούν οι πρυτάνεις να καλέσουν την Αστυνομία για να σπάσει βιαίως τις καταλήψεις, με φόντο την εναντίωση φοιτητών και εκπαιδευτικών για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.
Ελλάδα

Συνελήφθησαν δύο Ειδικοί Φρουροί για τον ξυλοδαρμό ακροδεξιού διαδηλωτή

Δύο ειδικοί φρουροί, οι οποίοι κατηγορούνται ότι το βράδυ της Κυριακής χτύπησαν ακροδεξιό στην περιοχή των Αμπελοκήπων, συνελήφθησαν από ανθρώπους του τμήματος Εσωτερικών Υποθέσεων.
Κόσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία: Κινητά δονούνται, η είδηση φτάνει στον ΟΗΕ – Βίντεο ντοκουμέντο, δύο χρόνια μετά

Συγκλονιστικό βίντεο από τη στιγμή που οι πρέσβεις στον ΟΗΕ μαθαίνουν για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Η αμηχανία και ο έντονος διάλογος ανάμεσα σε Ρώσο και Ουκρανό.

Το αυτονόητο, για τη χώρα μας, δεν υπάρχει

Αθανασία Κουλέτα
Τηλεόραση

“Η Μυροφόρα της Κύπρου”: Η αληθινή ιστορία της γυναίκας που είδαμε στο 2ο επεισόδιο του “Famagusta”

“Είμαστε φοιτητές Β’ Κατηγορίας” – Αυτοψία στις εστίες του Πανεπιστημίου Αθηνών- ΒΙΝΤΕΟ
Originals

“Είμαστε φοιτητές Β’ Κατηγορίας” – Αυτοψία στις εστίες του Πανεπιστημίου Αθηνών- ΒΙΝΤΕΟ

Περάσαμε μία ημέρα στη Φοιτητική Εστία του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΦΕΠΑ) και καταγράψαμε στο βίντεο παραπάνω τις εγκαταλελειμμένες εγκαταστάσεις, την πλημμελή φύλαξη και την υποστελέχωση σε προσωπικό ασφάλειας και καθαριότητας, καθώς και τις συνθήκες διαβίωσης που καταγγέλουν οι εστιακοί φοιτητές. Σίτιση που δεν εξασφαλίζει την αξιοπρεπή διατροφή αλλά μόνο την επιβίωση, μη πόσιμο νερό λόγω των σκουριασμένων σωληνώσεων και προβλήματα θέρμανσης το χειμώνα και κλιματισμού το καλοκαίρι είναι μερικά μόνο από τα καθημερινά ζητήματα που αντιμετωπίζουν. Παρά τις συνθήκες που επικρατούν στις εστίες για τις οποίες είναι αρμόδιο το ΙΝΕΔΙΒΙΜ, οι φοιτητές από την επαρχία  “συνωστίζονται” κάθε χρόνο στην αναμονή, με την ελπίδα να υπάρξει κενό και να καταφέρουν να μπουν στην εστία, έστω και με καθυστέρηση έως και 3 έτη σπουδών, σύμφωνα με την προσωπική εμπειρία που μοιράστηκαν στο βίντεο του NEWS 24/7.

Ρόλο σε αυτή την καθυστέρηση παίζει και το γεγονός ότι το κτήριο Β’ με χωρητικότητα 160 θέσεις βρίσκεται εδώ και χρόνια “υπό ανακαίνιση”. Ωστόσο, οι εργασίες έχουν παγώσει εδώ και καιρό.

“Καταλήγουμε πάντα εκεί ότι μας έχουν σαν φοιτητές δεύτερης κατηγορίας. Δεν είναι κερδοφόρο να βάλουν χρήματα στην εστία, οπότε δεν το κάνουν” ανέφερε η Ηρώ που είναι εκλεγμένη στο διοικητικό συμβούλιο της Εστίας.

Δημοσιογραφική Έρευνα: Ευτυχία Σουφλέρη
Κάμερα – Μοντάζ: Ιωάννα Σπανού
Art Director: Γρηγόρης Κολλάρος
Motion Designer: Σμαρώ Σαχπαζίδου
Editorial Director: Σταύρος Διοσκουρίδης

POP για τις δύσκολες ώρες

Εκπλήξεις κι απουσίες, Barbie και Γκοτζίλα: Βουτάμε βαθιά στις φετινές οσκαρικές υποψηφιότητες

Από την καλύτερη ταινία ως τα καλύτερα εφέ, κι από τη μουσική ως τις ερμηνείες, ξεκοκαλίζουμε τις φετινές οσκαρικές υποψηφιότητες για να βγάλουμε νόημα από όλα αυτά που ακούσαμε.

Γιώργος Χατζηνάσιος: “Η Μελίνα επέμενε να ασχοληθώ με την πολιτική, αλλά δεν μου ταίριαζε”
Culture

Γιώργος Χατζηνάσιος: “Η Μελίνα επέμενε να ασχοληθώ με την πολιτική, αλλά δεν μου ταίριαζε”

Ο σπουδαίος Έλληνας συνθέτης Γιώργος Χατζηνάσιος μάς μιλά για την όπερα El Greco που ετοίμαζε εδώ και χρόνια και θα δούμε στο Μέγαρο Μουσικής τον Φεβρουάριο.

No comments:

Post a Comment