Saturday, January 27, 2024

Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2024 

Οι 12 ώρες αποδόμησης των ισχυρισμών της Πισπιρίγκου
Ελλάδα

Οι 12 ώρες αποδόμησης των ισχυρισμών της Πισπιρίγκου

Tα βασικά σημεία της αγόρευσης της εισαγγελέως, η οποία κατέρριψε έναν προς έναν τους ισχυρισμούς της Ρούλας Πισπιρίγκου, ζητώντας να κηρυχθεί ένοχη η κατηγορούμενη για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας.
Ελλάδα

Μεσολόγγι: Οι Αρχές “κλωνοποίησαν” το κινητό του Μπάμπη – Το κόλπο με τη SIM

Σαρώνουν τον βάλτο οι Αρχές με τη συνδρομή του Στρατού για τον εντοπισμό του κυνηγετικού όπλου και του κινητού τηλεφώνου του 31χρονου Μπάμπη που δολοφονήθηκε στο Μεσολόγγι.
Κόσμος

Αλαμπάμα: Πώς έφτασε στην πρώτη εκτέλεση θανατοποινίτη με άζωτο – Αγνοήθηκαν οι ένορκοι

Ο Κένεθ Γιουτζίν Σμιθ έγινε ο πρώτος θανατοποινίτης στον κόσμο που εκτελέστηκε με εισπνοή αζώτου. Τι οδήγησε στην απόφαση. Τα συγκλονιστικά τελευταία του λόγια και οι διεθνείς αντιδράσεις.
Οικονομία

Εξωδικαστικός: Αύξηση κουρέματος έως 28% για οφειλές

Υπεγράφη η υπουργική απόφαση για τις βελτιώσεις στη λειτουργία του μηχανισμού. Το επιτόκιο για όλες τις ρυθμίσεις οφειλών προς Δημόσιο, Τράπεζες και εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων ορίζεται σε 3% σταθερό για 3 έτη.
Ελλάδα

Οι αγρότες στους δρόμους – Ενισχύονται τα μπλόκα

Συνεχίζουν τις δυναμικές κινητοποιήσεις οι αγρότες σε όλη την χώρα. Ενισχύονται τα τρακτέρ μπλόκα της Θεσσαλίας. Οι λόγοι που διαμαρτύρονται και τα αιτήματά τους.

“Καλές” και “κακές” καταλήψεις

Νίκος Παρασκευόπουλος
Φάκελοι

“Κυρία, δεν ξέρω να βάζω το μπουφάν μου”- Τι συμβαίνει στα νηπιαγωγεία της χώρας

Σίσα στην Αθήνα: Η «κοκαΐνη των φτωχών» δεν χτυπά μόνο τους ευάλωτους
Explainers

Σίσα στην Αθήνα: Η «κοκαΐνη των φτωχών» δεν χτυπά μόνο τους ευάλωτους

Δέκα χρόνια μετά τα πρώτα ρεπορτάζ ξένων Μέσων για την «κοκαΐνη των φτωχών» στην Αθήνα, το ναρκωτικό σίσα παραμένει σταθερά στο αστυνομικό δελτίο και τις πιάτσες στο κέντρο της πόλης. Το σίσα, όμως, δεν αφορά σήμερα μόνο τους ευάλωτους, δηλαδή άστεγους μετανάστες και συστηματικούς χρήστες. Αναφέρεται πια σε μικρές ηλικίες, ακόμη και πριν από τη βόλτα του Σαββατόβραδου. Τι είναι το σίσα; Γιατί θεωρείται τόσο προσβάσιμο στους νέους; Πώς φτιάχνεται και πόσο κοστίζει; Μιλήσαμε με τη Δίωξη Ναρκωτικών και έναν άνθρωπο που συναντά κάθε απόγευμα χρήστες σίσα στην “πίσω αυλή” της Αθήνας.

 

Συντελεστές:  Από τον Κώστα Κουκουμάκα. Κάμερα Μοντάζ: Ιωάννα Σπανού, ΑAssociate Producer: Ευτυχία Σουφλέρη, Art Director: Γρηγόρης Κολλάρος, Visual Designer: Θεοδώρα Κρινή, Motion Designer: Σμαρώ Σαχπαζίδου, Editorial Directror: Πάναγιώτης Μένεγος

Explainer Podcast

Γιατί ολισθαίνει το κράτος δικαίου στην Ελλάδα;

Ο Μίνως Μουζουράκης αναλύει στον Σταύρο Διοσκουρίδη τα ευρήματα μιας σημαντικής έρευνας για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα.

Σάνα Μάριν: “Το πρόβλημα δεν ήταν ο χορός, αλλά ότι έδειχνα υπερβολικά σέξι”
Κόσμος

Σάνα Μάριν: “Το πρόβλημα δεν ήταν ο χορός, αλλά ότι έδειχνα υπερβολικά σέξι”

Η πρώην πρωθυπουργός της Φινλανδίας, Σάνα Μάριν σε μία αποστομωτική συνέντευξη για όλα τα σεξιστικά σχόλια προς το πρόσωπό της μετά τον “επίμαχο χορό”.

No comments:

Post a Comment