Wednesday, November 24, 2021

ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΛΑΚΗ ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΥ

Το Όραμα μας

Η σχολή υποκριτικής Τεχνών Εκατό επί της Ακαδημίας 100, προέκυψε από μία τυχαία συνάντηση. Ένας άνθρωπος, ο κύριος Δερπάνης, πρόεδρος της DGroup, με ρώτησε «Πως θα μπορούσαμε άραγε εμείς οι δύο να συνεργαστούμε μαζί;»

«Δεν έχετε παρά να επενδύσετε στον πολιτισμό», του είπα. «Ελάτε να δημιουργήσουμε μία σχολή υποκριτικής, μία ακαδημία τεχνών και να σηματοδοτήσουμε μια καινούρια εποχή».

Τα αναχρονιστικά μοντέλα των αυθεντιών και των ψεύτικα υπάκουων μαθητών έχουν τελειώσει. Αν οι παλιότεροι πέρασαν κατοχή και εμφύλιους οι νέες γενιές πέρασαν κρίση οικονομική ισάξια κατοχής, κρίση αξιών και ισοπέδωση της χώρας. Πατήθηκαν τα όνειρά τους πριν σχηματιστούν. Έχουν όμως ταλέντο, δύναμη, νιάτα και το μέλλον σύμμαχο.

Με ένα διαφορετικό σκεπτικό λειτουργίας κάλεσα ανθρώπους να συμπορευτούμε. Οι καθηγητές στην σχολή έχουν αυτοτέλεια του οράματός τους, συνεννοούνται και συνδημιουργούν με τους μαθητές, είναι παρόντες όχι με το ζόρι, αλλά με βεβαιωμένη την επιθυμία τους. Οι μαθητές διαχειρίζονται εξ’ ολοκλήρου το διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό μας, έχουμε τακτική επαφή μαζί τους, μας λένε τι χρειάζονται και τι μπορούμε να κάνουμε για εκείνους. Εμείς τους προσφέρουμε ένα πρόγραμμα καλλιτεχνικής εκπαίδευσης με ποικιλία θεματική και εκφραστική, με περισσότερες ώρες και δασκάλους στα ίδια δίδακτρα, σε ένα σύγχρονο πλαίσιο υποχρεωτικής παρακολούθησης όλων των μαθημάτων και μη αποδοχής αδικαιολόγητων απουσιών.

Καθιερώνουμε τα αγγλικά υποχρεωτικό μάθημα της σχολής μας, δωρεάν στο πρώτο έτος και με 50% έκπτωση στο δεύτερο και στο τρίτο έτος.

Μετέχουμε στο ευρωπαϊκό, στο παγκόσμιο γίγνεσθαι.

Θα μπορούν αύριο να γίνονται αυτόνομες παραγωγές, να τις βλέπουμε σε μια συχνότητα που δημιουργείται αυθημερόν και για μια μόνο παραγωγή. Θα είμαστε παρόντες παντού. Θα συνδέσουμε τους ηθοποιούς μας με όλους τους ανθρώπους της παραγωγής. Θα δημιουργούμε παραστάσεις που θα ανεβαίνουν σε κεντρικά θέατρα, θα ενισχύσουμε την υποκριτική στον κινηματογράφο, θα μπορούμε να συμμετέχουμε σε κάστινγκ ξένων ταινιών. Ανοίγουμε τους ανθρώπους στην απόλυτη ελευθερία έκφρασης και δημιουργίας.

Έχουμε εφηβικό θέατρο με μοναδικά επεξεργασμένο και πρωτότυπο πρόγραμμα και σκεπτικό. Έχουμε παιδικό θέατρο.

Έχουμε μοναδικό χώρο όπου ξοδεύτηκαν πολλά χρήματα. Με βεβαιότητα καμία ιδιωτική σχολή δεν διαθέτει αυτές τις αίθουσες, χώρους καφέ, χαλάρωσης, ψηφιακής βιβλιοθήκης κι ένα μοναδικό « πατάρι» δημιουργίας στην στοά μας, επί της Ακαδημίας 100.

Οι καθηγητές ανήκουν, οι πιο πολλοί, στην γενιά που βλέπει το μέλλον καθαρά. Έχουμε ανθρώπους καταξιωμένους μέσα από τη δημιουργία τους. Πιστεύω ότι είναι κορυφαίοι στην τέχνη τους αλλά και όλοι μαζί δημιουργούν ένα εκρηκτικό κράμα. Σεμινάρια, εργαστήρια και συνεργασίες που θα ξαφνιάσουν. Σε όλα αυτά εγώ θα έχω τον ρόλο του συντονιστή. Οι καθηγητές λειτουργούν αυτόνομα και συνεργατικά. Δεν είναι αρχή ενός. Δεν μ’ αρέσουν τα κομπλεξικά μοντέλα λειτουργίας. Δουλεύουμε όλοι μαζί με απόλυτο σεβασμό ο ένας για τον άλλον και χωρίς προεξέχοντες και προεξάρχοντες. Έχουμε τους πιο ωραίους δασκάλους. Θέλουμε να έχουμε τους μαθητές που θα μας κάνουν υπερήφανους.

Ευχαριστώ τον κύριο Δερπάνη που επένδυσε σ’ αυτό το απίστευτο όραμα. Ευχαριστώ την Φρόσω και τον Δημήτρη, τον Μιχάλη και τον Χρήστο στην συνέχεια, που συνέδραμαν απεριόριστα στο στήσιμο, την Ζωή και την Ξένια.

Τους ηθοποιούς, σκηνοθέτες, συγγραφείς που μας εμπιστεύτηκαν.

Είμαστε η πιο μοντέρνα σχολή υποκριτικής, η πλέον σύγχρονη και εναρμονισμένη στα σημερινά δεδομένα. Είμαστε μια ευρωπαϊκή σχολή υποκριτικής στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στην τηλεόραση.

Είμαστε η Τεχνών Εκατό επί της Ακαδημίας 100 και ακόμα η βεντάλια δεν έχει ανοίξει. Κάθε μέρα θα ξεδιπλώνεται μπροστά σας μια καινούργια πτυχή. 

Παρακολουθήστε μας στενά. Εμπιστευτείτε μας. 

Λάκης Λαζόπουλος

No comments:

Post a Comment