Friday, November 26, 2021

Οι μαθητές πρωταγωνιστούν στην προσπάθεια μείωσης των αποβλήτων


Με αμείωτο ενδιαφέρον μαθητές της Α’ τάξης του 18ου Δημοτικό Σχολείου Καλαμαριάς και της περιβαλλοντικής ομάδας των εκπαιδευτηρίων «Μαντουλίδη» παρακολούθησαν και συμμετείχαν στις δύο δράσεις που οργάνωσε ο Δήμος Καλαμαριάς, στο πλαίσιο της εβδομάδας μείωσης των αποβλήτων.

Οι μικρότεροι σε ηλικία μαθητές, επισκέφθηκαν την Παιδική Βιβλιοθήκη και δημιούργησαν από παλιά ρούχα πρωτότυπα αντικείμενα, όπως χριστουγεννιάτικα στολίδια και στεφάνια, αφού πρώτα ενημερώθηκαν για τη διαδικασία της ανακύκλωσης και την αξία της, από τους ανθρώπους της Αντιδημαρχίας Καθαριότητας και  της εταιρίας ανακύκλωσης ειδών ένδυσης και υπόδησης East West.

Στον παράκτιο καθαρισμό της Ακτή Ντοβίλ, πρωταγωνίστησαν οι μαθητές της περιβαλλοντικής ομάδας, οι οποίοι αφού ενημερώθηκαν σχετικά με τις επιπτώσεις των υδάτινων απορριμμάτων από τους εθελοντές της Οργάνωση για την Προστασία των Υδάτινων Οικοσυστημάτων iSea, ανέλαβαν δράση. Τα παιδιά συνέλεξαν 20 σάκους απορριμμάτων, που ζύγιζαν πάνω από 90 κιλά και στο σύνολό τους περιλάμβαναν  γόπες, μπατονέτες,  μωρομάντηλα, ενώ βρέθηκαν πολλά πλαστικά μπουκάλια, πλαστικά καπάκια, πλαστικά ποτήρια, κομμάτια φελιζόλ και πλαστικού, δίχτυα και σχοινιά μυδοκαλλιέργειας.

«Η ενημέρωση και η παιδεία αποτελούν βασικές προϋποθέσεις για να πετύχουμε τον στόχο μας, σχετικά με τη μείωση των αποβλήτων και την ανακύκλωση. Μπορούμε να διαπαιδαγωγήσουμε τις νέες γενιές, που είναι και το μέλλον αυτού του τόπου, ώστε η ανακύκλωση να γίνει τρόπος ζωής και κατά συνέπεια να έχουμε βάλει όλοι ένα λιθαράκι, για να σωθεί ο πλανήτης μας», δήλωσε ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης.

Το φετινό θέμα της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μείωσης Αποβλήτων είναι οι «Κοινότητες Κυκλικής Οικονομίας» και οι δράσεις που οργάνωσε ο Δήμος Καλαμαριάς έγιναν σε συνεργασία με την περιβαλλοντική οργάνωση iSea (#Zero plastic) και την εταιρία ανακύκλωσης ρούχων East West.

No comments:

Post a Comment