Thursday, November 25, 2021

Σαντρίν Μουσέ Γενική Πρόξενος της Γαλλίας και διευθύντρια του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης 

Η 18η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης, ένα σημαντικό εορταστικό και φιλικό λογοτεχνικό ραντεβού, επιστρέφει φέτος, από τις 25 έως τις 28 Νοεμβρίου 2021, σε υβριδική μορφή (με φυσική παρουσία και παράλληλη διαδικτυακή κάλυψη των εκδηλώσεων), μετά την εξ ολοκλήρου διαδικτυακή διοργάνωση του 2020. Το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης συμμετέχει και πάλι, με ένα πρόγραμμα αφιερωμένο στη γαλλική και γαλλόφωνη λογοτεχνία, και στενά συνδεδεμένο με το Βραβείο Γκονκούρ της Ελλάδας, την 3η διοργάνωση του οποίου θα εγκαινιάσουμε με αυτή την ευκαιρία. Αρκετοί συγγραφείς θα έρθουν στη Θεσσαλονίκη, για λογοτεχνικές συναντήσεις γύρω από την πορεία και το έργο τους: 

• Η κυρία Djaïli AMADOU AMAL, νικήτρια του 2ου Βραβείου Γκονκούρ Ελλάδας για το μυθιστόρημά της Les Impatientes, την οποία θα συνοδεύει η εκδότριά της Emmanuelle COLLAS. • 

Ο κύριος Pierre ASSOULINE, συγγραφέας, δημοσιογράφος και ακαδημαïκός, του οποίου το βιβλίο Le dernier des Camondo επανεκδόθηκε φέτος. 

• Η κυρία Nathalie COHEN, συγγραφέας και κλασική φιλόλογος, συγγραφέας του ιστορικού δοκιμίου Une étrange rencontre - Juifs, Grecs et Romains. 

Μετά από κάθε λογοτεχνική συζήτηση, θα μπορείτε να συναντήσετε τους προσκεκλημένους μας για την υπογραφή των βιβλίων τους στο γαλλικό σταντ: σταντ 115B - περίπτερο 13. Θα βρείτε στο σταντ μας γαλλικά βιβλία από το βιβλιοπωλείο Λεξικοπωλείο και βιβλία των εκδόσεων Hachette F.L.E. (γαλλικά ως ξένη γλώσσα), τα οποία προσφέρονται προς πώληση, καθώς και πληροφορίες για μαθήματα γαλλικών στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης και εκπαίδευση στο Γαλλικό Σχολείο Θεσσαλονίκης. Προβλέπονται επίσης σχολικά εργαστήρια. 

Σας ευχόμαστε γόνιμες συζητήσεις, απολαυστικές αναγνώσεις, γεμάτες ανακαλύψεις, στοχασμούς και συγκινήσεις.

No comments:

Post a Comment