Sunday, July 28, 2019

ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

@Η ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ μας τηλεοπτικη σειρα εδω και χρονια ειναι η NCIS.Τωρα καθε βραδυ,9-10,στο Οπεν.
@ΗΛΙΚΙΑ 650 χρονων εχει το Φεστιβαλ Πολεμικων Τεχνων ΚΙΡΚΠΙΝΑΡ,που πραγματοποιειται στην Αδριανουπολη.Διαρκει τρεις ημερες.
@400 ΙΣΤΙΟΠΛΟΟΙ συμμετεχουν στο 56ο Διεθνες Ιστιοπλοικο Ραλλτ Αιγαιου,απο 19-27 Ιουλιου.Ηδιαδρομη ειναι Φαληρο,Αστυπαλαια,Μηλος,Σουνιο.
@300 ΠΛΟΙΑ του περσικου στολου βυθιστηκαν και 20.000 στρατιωτες πνιγηκαν στην θαλασσα του Αγιου Ορους το 492 π.Χ,οπως αναφερει ο Ηροδοτος.Ολο και κατι θα εχει μεινει-απ ολη την διαβρωση-στον βυθο της θαλασσας.Εψαξε κανενας δυτης η βαθυσκαφος την περιοχη;Θα ειχε τεραστιο ενδιαφερον να βρεθει εστω και μια ασπιδα.
@ΤΟ ΜΕΞΙΚΟ ΓΕΝΝΗΣΕ δυο σπουδαιες συνθετιδες,την Maria Grever(Cuando vuelva a tu lado/Te quiero dijiste) και την Consuelo Velasquez(Cachito/Besame mucho).
@NIA Βαρνταλος στη Ναξο,Παρο και Αντιπαρο και η Αλεξανδρα Αμπροζιο στην Μυκονο.
@ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ  Ελληνες προτιμουν την λεξη event,που ειναι η ακριβης μεταφραση της λεξης ‘εκδηλωση’;
@NIKOS Aποστολοπουλος,φετος το καλοκαιρι,θα πραγματοποιησει το μεγαλυτερο ταξιδι της ζωης του.Ενα 20ημερο ταξιδι με τον υπερσιβηρικο,μεχρι το Βλαδιβοστοκ.Συνολικα 9.300χλμ.Στις 15 Αυγουστου θα δει την πανσεληνο απο το Ιρκουτσκ.
@520 ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ  εχει ο Σκλαβενιτης σ’ολη την Ελλαδα με 22.000 εργαζομενους.
@ΕΠΙΣΚΥΡΟΣ η φαινινδα ονομαζεται το ποδοσφαιρο που επαιζαν οι αρχαιοι Ελληνες,σε ομαδες των 14 παικτων
@ΟΤΑΝ οι αρχαιοι Ελληνες ελεγαν ‘αυθις’ στις θεατρικες παραραστασεις εννοουσαν ‘ακομα μια φορα’ η ‘εκ νεου’-το σημερινο κακοηχο ‘μπιζ’.
@ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ τα εχουμε δει,γιατι οχι και στην Ελλαδα;Ντοκυμανταιρ της τελευταιας κατοικιας των διασημων καλλιτεχνων η αλλων προσωπικοτητων.
@ΔΕΝ ΚΑΗΚΑΝ ΤΑ πολυτιμα φορεματα της Ζωζως Σαπουντζακη στην πυρκαια της Κινετας.Ηταν σε ενα υπογειο,με ολα τα ακριβα κοσμηματα της και αλλες αναμνησεις απο το παρελθον.Καποιοι επιτηδειοι τις επομενες ημερες ανακαλυψαν το υπογειο και μετεφεραν ολο το περιεχομενο που πουλησαν για ελαχιστα ευρω στην κινεζικη αγορα της Αθηνας.
@Η ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΣΕΦ Βεφα ετοιμαζει διαδικτυακη εκπομπη με ολες τις συνταγες που γνωριζει-και ειναι χιλιαδες.Αρχισυντακτης ο Γιαννης Αρμουτιδης.

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΓΚΑΛΙΔΗΣ

No comments:

Post a Comment