Monday, July 29, 2019

ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

@ΤΟ ΠΑΓΩΤΟ ΤΗΣ Φαλταινας κυκλοφορει στην Σκυρο πανω σε καροτσακι-ποδηλατο που οδηγει μια νεαρη κοπελα.
@ΣΕΙΣΜΟΣ 7,1 ριχτερ,ειχε πληξει τον Αγιο Ευστρατιο το 1968,γκρεμιζοντας τα περισσοτερα σπιτια.
@Ο ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ του Ολυμπου,που ξεκινησε το 2004,εχει μια διαδρομη 44 χλμ μεχρι τα 2600 μετρα.Φετος συμμετειχαν 800 αθλητες.
@ΑΚΟΜΑ και επαναληψεις του ’60 λεπτα Ελλαδα’ βλεπονται ευχαριστα.Ο  Νικος Μανεσης ταυτιζεται με τους ακριτες και τους κατοικους των μικρων νησιων,και ενδιαφερεται με ειλικρινεια για τα μικρα και μεγαλα προληματα τους.Δημοσιογραφια με κεφαλαιο Δ.
@ΑΝΟΗΤΟΣ τιτλος τηλεοπτικης εκπομπης-Καλοκαιρι…Not.
@TA 55 XΡΟΝΙΑ του Χρηστου Νικολοπουλου στο τραγουδι θα εορταστουν στις 9 Σεπτεμβριου στο Καλλιμαρμαρο.
@ΜΟΝΟ ΤΑ ΜΙΚΡΑ παιδια γουρλωνουν τα ματια τους οταν τους αρεσει ενα φαγητο η γλυκο.Το ιδιο κανει και ο (Ηungry) traveller,που ουτε μικρος ειναι ουτε σε παιδια απευθυνεται διοτι μονο οι μεγαλοι μπορουν να κανουν μακρινα και πολυδαπανα ταξιδια ως την Αυστραλια.
@ Ο ΣΕΦ Ακης εχει παθος με τα υποκοριστικα ‘θυμαρακι,νερακι,πιπερακι,κλπ’.Νοστιμα τα εδεσματα του,αλλα ας προσεξει τα υπερβολικα υποκοριστικα.
@Η ΣΕΙΡΑ ‘Οανδρας των ονειρων μου, επαναλαμβανεται στο Σταρ,με πρωταγωνιστη τον Δημητρη Λιακοπουλο.
@educate me/enlighten me./keep me posted οταν λενε οι Αμερικανοι εννοουν’ενημερωσε με’.
@ΚΑΛΟΓΥΡΙΣΜΕΝΗ ΒΡΑΖΙΛΙΑΝΙΚΗ σειρα το TOTAL DREAMER,που παρουσιαζει ο Αλφα καθε πρωι,8-9.Η σειρα προβληθηκε το 2015-16 στην Βραζιλια.Εχει 130 επεισοδιαΠρωταγωνιστες η Marina Roy Barbosa(Ελιζα) και ο Felipe Simas (Ζονατας).Πρωτοτυπος τιτλος Totalmente Demcis.
@ΟΣΟΙ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ σε ξενες ταινιες που γυριστηκαν στην Ελλαδα ξεχνουν την Shirley Valentine(1989)  και It happened in Athens(1962)με την  jane Mansfield και με μουσικη του Μανου Χατζηδακη.
@ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΓΛΩΣΑ…’Θα δουμε μολις τωρα’ δηλαδη εννοουν ‘θα δουμε τωρα’ η αμεσως.
@Η ΑΛΟΝΝΗΣΟΣ εχει  νησιδες,οπως το Πιπερι, που αποτελουν και το θαλασσιο παρκο,οπου ζουν τρια ειδη δελφινιων.,μεσογειακες φωκες,μαυροπετριτες,αιγαιογλαροι,κ.α.Το παρκο ιδρυθηκε το 1992.
@ΠΕΡΙΠΟΥ 500 φωκιες υπαρχουν στην Μεσογειο.
@Η ΓΟΥΕΛΛΙΝΓΚΤΟΝ ειναι η νοτιοτερη πρωτευουσα του πλανητη μας.
@ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΑΝΙΤΣΑ της Κορσικης,οπου υπαρχουν καστανιες 1000 ετων,τα καστανα ηταν βασικο ειδος διατροφης για ολα τα χωρια του νησιου,σε περιοδους λιμου.Εβγαζαν και αλευρι απο τα καστανα.Σημερα υπαρχουν 250 παραγωγοι.
@ΟΤΑΝ καποιοι λενε ‘γουαου’ στην ελληνικη τηλεοραση νομιζουν οτι ειναι μοντερνοι η κατι αλλο…
@ΨΑΘΟΥΡΑ,το βορειοτερο νησι των Σποραδων,εχει απο το 1895 φαρο.

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΓΚΑΛΙΔΗΣ  

No comments:

Post a Comment