Sunday, July 28, 2019


Στην «Energia» του
μυκονιάτικου Καλαφάτη


Σε δύο επίπεδα, από μυκονιάτικη πέτρα,

σε παραθαλάσσιο οικόπεδο

«φιλέτο» 13,3 στρεμμάτων





ΟΚαλαφάτης είναι ένα μικρό, παραθαλάσσιο χωριό, στα νοτιοανατολικά της Μυκόνου, μία βραχώδης -με αυθεντικά κυκλαδίτικο τοπίο- περιοχή, στην οποία δεσπόζει η φημισμένη παραλία της Αγίας Άννας.
Αυτό το φαινομενικά άγονο και δυσπρόσιτο -κάποτε- κομμάτι του νησιού έχει μετατραπεί τα τελευταία χρόνια σε luxurious τόπο διακοπών, καθώς δεκάδες εντυπωσιακές βίλες και ξενοδοχεία έχουν χτιστεί στην κυριολεξία πάνω σε βράχια, προσφέροντας στους εύπορους φιλοξενούμενους τους όλων των ειδών τις ανέσεις και βέβαια την ευτυχία να βουτούν στα γαλαζοπράσινα νερά της περιοχής. Επιπλέον, οι μικροί, σχεδόν ιδιωτικοί, κολπίσκοι του Καλαφάτη, προσφέρουν απλόχερα ησυχία και ηρεμία σε εκείνους που επιζητούν ιδιωτικότητα και χαλάρωση στις διακοπές τους.

Μία από αυτές τις εντυπωσιακές σε ανέσεις και αισθητική βίλα, «κρεμασμένη» στην κυριολεξία από τα βράχια ενός τέτοιου κολπίσκου του Καλαφάτη, χτισμένη σε δύο επίπεδα από μυκονιάτικη πέτρα είναι η «Energia», ένα όνομα που της έχει δώσει το φημισμένο μεσιτικό γραφείο Sotheby’s International Realty καθώς την περιλαμβάνει στη λίστα των «προς πώληση» εξοχικών κατοικιών του νησιού.
Πρόκειται για ένα πολυτελές ακίνητο με εσωτερικούς χώρους 400 τετραγωνικών μέτρωνσε παραθαλάσσιο οικόπεδο -πραγματικό- «φιλέτο» 13,3 στρεμμάτων, για το οποίο πάντως το Sotheby’s δεν δίνει συγκεκριμένη τιμή πώλησης, κάτι που βέβαια σημαίνει πως η αξία του ανέρχεται σε αρκετά εκατομμύρια ευρώ.

Όπως και στις περισσότερες εξοχικές κατοικίες της Μυκόνου, εκείνες που κατεξοχήν προορίζονται για φιλοξενούμενους που θέλουν να απολαμβάνουν το αυθεντικό ελληνικό καλοκαίρι, έτσι και οι δημιουργοί της Energia έχουν δώσει όλο το βάρος τους στους τεράστιους εξωτερικούς χώρους, χωρίς αυτό να σημαίνει πως και στα ίδια τα κτίσματα απουσιάζει η λατρεμένη μυκονιάτικη γοητεία στις αρχιτεκτονικές γραμμές, ο συνδυασμός δηλαδή της παράδοσης με τις πιο σύγχρονες πινελιές μίνιμαλ αισθητικής.
Η υπερμεγέθης εξωτερική πισίνα σε σχήμα «Γ», του βασικού επιπέδου, παίζει στη βίλα πρωταγωνιστικό ρόλο, όπως και το εξαιρετικό ξύλινο κατάστρωμα της, ενώ στην άλλη πλευρά κυριαρχεί μία εντυπωσιακή πέργκολα, η οποία, εκτός των άλλων, προσφέρει μία απίστευτη θέα προς το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου. Κάτω ακριβώς από αυτήν την πέργκολα, οι δημιουργοί της Energia προέβλεψαν πως οι επισκέπτες θα περνούν το μεγαλύτερο μέρος του 24ώρου τους, απολαμβάνοντας το δροσερό νερό της πισίνας, σε δύο ουσιαστικά χώρους τραπεζαρίας και ενός καθιστικού, ενώ υπάρχει και ξεχωριστός χώρος μπαρ, στην πίσω πλευρά του ακινήτου, εκεί που καταλήγει η «Γ»-πλευρά της πισίνας…



Ουσιαστικά, η βίλα είναι χτισμένη σε δύο επίπεδα, στο πρώτο υπάρχει ένα διώροφο κτίσμα και το δεύτερο, σε πιο κοντινή απόσταση από τη θάλασσα, με ένα επίσης κτίσμα με δύο δικά καθιστικά και τις αντίστοιχες πέργκολες. Παρ’ όλα αυτά, εκτός από τις όμορφες εικόνες, η Sotheby’s δεν δίνει πολλές λεπτομέρειες για τους εσωτερικούς χώρους και τις διαρρυθμίσεις, ενώ δεν διευκρινίζει αν πωλούνται μαζί και τα δύο επίπεδα του ακινήτου. Όπως και να ‘χει, για τους ενδιαφερόμενους, το να πετάξουν μέχρι τον Καλαφάτη προφανώς και δεν θα είναι δύσκολο, ενώ θα απολαύσουν από κοντά και τη μαγεία που προσφέρει όλη αυτή η περιοχή.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΤΟΥΣ ΜΕΓΕΘΟΣ

No comments:

Post a Comment