Tuesday, April 30, 2019

"Η Κύρια Επιθεώρηση" των Μάκη Δελαπόρτα και Στέλιου Παπαδόπουλου
Ένα μουσικοχορευτικό υπερθέαμα για τη χρυσή εποχή της ελληνικής επιθεώρησης.

Ένα μουσικοχορευτικό υπερθέαμα αφιερωμένο στη μουσική και τα τραγούδια των σπουδαιότερων επιθεωρήσεων που άφησαν εποχή στην ιστορία του ελληνικού θεάτρου.

"Η Κυρία Επιθεώρηση", με αποσπάσματα και αναφορές σε παραστάσεις-σταθμούς της εποχής όπου το είδος της επιθεώρησης γνώρισε την πλήρη άνθιση και ακμή του, έρχεται να συστήσει στους νεότερους και να θυμίσει στους πιο παλιότερους, τον μοναδικό "αλά Ελληνικά" συνδυασμό της κοινωνικοπολιτικής σάτιρας με το γκλάμορους θέαμα των Παρισινών καμπαρέ.

Αστραφτερά κοστούμια με κρινολίνα, φτερά, πούπουλα, μποά, φράκα και ημίψηλα καπέλα, μπαλέτα, ορχήστρες, μεγαλοπρεπείς σκάλες, φαντασμαγορικά σκηνικά, αυθεντικές μουσικές και τραγούδια και μια πλειάδα γνωστών ηθοποιών και τραγουδιστών του σημερινού μουσικού μας θεάτρου έρχονται να μας ταξιδέψουν στον κόσμο της "Κυρίας Επιθεώρησης".

Στον υπέροχο αυτό κόσμο θα μας ταξιδέψουν οι ηθοποιοί και τραγουδιστές της νέας γενιάς του μουσικού μας θεάτρου, (αλφαβητικά): Πηνελόπη Αναστασοπούλου, Ζέτα ΔούκαΚρατερός Κατσούλης, Νίνα Λοτσάρη, Άρης Μακρής
Στο ρόλο του κομπέρ, ο Μάκης Δελαπόρτας

Χορός, χορογραφίες: Θοδωρής Πανάς. 
Κείμενα: Στέλιος Παπαδόπουλος, Μάκης Δελαπόρτας 
Ενορχήστρωση: Κωνσταντίνος Παγιάτης 
Χορεύουν: Αθηνά Αγγελή, Ελένη Δήμου, Στέλλα Εμινόγλου, Ειρήνη Κυριζοπούλου, Αντωνία Πιτουλίδου, Δημήτρης Χατζηθεοδοσίου και Sabrina Ryckaert.

No comments:

Post a Comment