Sunday, June 10, 2018

SUNDAY TELEGRAPH

Στα άδυτα των πιο ακραία πολυτελων ξενοδοχείων στον κόσμο

Οι ακριβότερες βίλες και σουίτες 
εξωφρενικού πλούτου και χλιδής 

Είναι τα δωμάτια των πιο απίθανων ονείρων μας στα καλύτερα ξενοδοχεία του κόσμου. Στα περισσότερα από αυτά, μόνο η διακόσμηση, τα έπιπλα και οι συσκευές τους κοστίζουν μια πραγματική περιουσία και μπορούν να τα απολαύσουν λίγες εκατοντάδες άνθρωποι του πλανήτη: Δωμάτια με απίθανη θέα, εσωτερικές πισίνες, ιστορικής αξίας έπιπλα, μέσα σε τροπικά δάση και χρυσαφένιες παραλίες. Αυτά είναι τα 5 πιο ακριβά δωμάτια ξενοδοχείων σύμφωνα με την πιο πρόσφατη λίστα της βρετανικής εφημερίδας Telegraph:
1. The Royal Penthouse Suite, President Wilson Hotel, Γενεύη
Χτισμένο στις όχθες της λίμνης, πολύ κοντά στο κτήριο των Ηνωμένων Εθνών, το Hotel President Wilson πήρε το όνομα του από τον 28ο πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Woodrow Wilson. Στην προεδρική του σουίτα κατά καιρούς, φιλοξενούνται πρόεδροι και πρωθυπουργοί κρατών, ενώ μεταξύ των ανθρώπων που έχουν απολαύσει την απίστευτη θέα του είναι ο Bill Clinton, ο Mikhail Gorbachev και άλλλοι. Φυσικά, δεν πρόκειται για ένα απλά πολυτελές δωμάτιο με θέα αλλά και μια πανάκριβη σουίτα των 50.000 λιρών τη βραδιά με 12 υπνοδωμάτια, 12 μπάνια με μαρμάρινη επένδυση και 1.700 τετραγωνικά ακραίας πολυτέλειας και κλασικής αισθητικής με θέα όλη τη λίμνη της Γενεύης αλλα και τις ελβετικές Άλπεις. Στα υπερ του, το πανάκριβο πιάνο Steinway που κοστίζει σχεδόν όσο ένα μικρό νησί στον Ειρηντκό.
2. Owner’s Villa, Cheval Blanc Randheli resort, Μαλδίβες
Σε ένα από τα πιο πολυτελή Resort του κόσμου, στην τεχνητή νησίδα Noonu των Μαλδίβων και σε απόσταση 40 λεπτών με υδροπλάνο από το αεροδρόμιο του Male, προσφέρεται η πιο ακριβή ξενοδοχειακή βίλα στον κόσμο. Φτιαγμένη από την εξαιρετική αρχιτέκτονα Jean Michel Gathy, σε ένα -επίσης- τεχνητό νησί, η Owner’s Villa οφείλει την αξία της στην μοναδική, μοντερνιτέ αρχιτεκτονική της, εκτός βέβαια από τις εξωφρενικές πολυτέλειες που παρέχει στους μεγιστάνες φιλοξενούμενους της. Αν εξαιρέσει κανείς το γεγονός ότι ο πελάτης της βίλας έχει στη διάθεση του τις αμμουδιές μιας γαλαζοπράσινης θάλασσας και σε απόσταση 10 μέτρων από την κρεβατοκάμαρα του, η βίλα διαθέτει πισίνα 25 μέτρων, τέσσερα απίστευτης αισθητικής υπνοδωμάτια, εξωτερικούς χώρους για κάθε είδους δραστηριότητες, αποκλειστικό σεφ και προσωπικό ενώ ακόμα και τα αρωματικά αναλώσιμα που προσφέροντυαι δωρεάν είναι τα περίφημα και πανάκριβα Guerlain. Η τιμή ενοικίασης της βίλας βέβαια είναι έπειτα από συνεννόηση…
3. Try Warner Penthouse, Four Seasons Hotel New York, Νέα Υόρκη
Στην 57th Street μεταξύ των Λεωφόρων Madison και Park Avenue της Νέας Υόρκης βρίσκεται το περίφημο Four Seasons Hotel, το δεύτερο υψηλότερο ξενοδοχείο της μεγαλούπολης του κόσμου και το τέταρτο σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες. Σχεδιασμένο από τους περίφημους αρχιτέκτονες I.M Pei και Peter Marino στο στυλ του Waldorf Astoria και γενικότερα των εντυπωσιακών ξενοδοχείων της δεκαετίας του ’20, διαθέτει στο ρετιρέ του, στο 52ο πάτωμα, μία από τις ακριβότερες σουίτες στον κόσμο. Με εσωτερική διακόσμηση από χειροποίητα υλικά, ενετικό βελούδο, κινέζικο όνυχα και ιαπωνικό μετάξι, η Try Warner Penthouse διαθέτει πανοραμική -στην κυριολεξία- θέα της Νέας Υόρκης μέσα από τις τέσσερις τεράστιες τζαμαρίες της, μαζί βέβαια με τα εξαιρετικής αισθητικής μπαλκόνια, ενώ οι ανέσεις της είναι πράγματι εξωπραγματικές. Η τιμή για τη διαμονή στην σουίτα του Four Seasons ξεκινά από τα £36,956!
4. Hilltop Villa, νησί Laucala, Φίτζι
Το Laucala είναι ένα συύμπλεγμα τριων μικρών, παραδεισένιων νησιών, κοντά στο Taveuni, το τρίτο μεγαλύτερο νησί των Φίτζι, στον Ειρηνικό Ωκεανό. Το 2003 ο Αυστραλός δισεκατομμυριούχος Dietrich Mateschitz, επικεφαλής του ενεργειακού ποτού Red Bull, τα αγόρασε από κάποιον κληρονόμο του Forbes και τα μετέτρεψε σε ένα πανάκριβο resort για καλλιτέχνες και εύπορους επιχειρηματίες. πρόκειται για ένα πραγματικά παραδεισένιο μέρος με 25 καταπληκτικές βίλες χτισμένες μέσα σε σκηνικό καταπράσινης ζούγκλας, λίγα μέτρα από τις χρυσαφένιες ακτές, με την Hilltop Villa να αποτελεί το πανάκριβο «φιλέτο» του resort. Κατασκευασμένη σχεδόν εξ’ ολοκκλήρου από ξύλο και με αρχιτεκτονική που δεν θυμίζει τίποτα απ’ όλα όσα έχει δει ο επισκέπτης, η βίλα διαθέτει μια εκπληκτική πισίνα χωρισμένη σε πολλά επίπεδα, σε κάθε ένα από τα οποία υπέρχει και μια διαφορετική πολυτελής άνεση (καθιστικό, τραπεζάρια, τζακούζι κλπ.). Αν και βρίσκεται σχεδόν στην κορυφή της πλαγιάς που είναι το resort, η απόσταση από την ακτή με μια ειδική κατασκευή μεταφοράς γίνεται σε ένα-δύο λεπτά, ενώ διαθέτει -εκτός των άλλων- προσωπικό σεφ και σοφέρ, γκουβερνάντα για τα παιδιά, εντυπωσιακό κήπο και βέβαια απίστευτη θέα. Η τιμή της ξεκινά από τα £34,086, τη βραδιά.
5. The Palace, Jumeirah Bodrum Palace, Μπόντρουμ, Τουρκία
Στην νοτιοανατολική ακτή της Τουρκίας, απέναντι από τα ελληνικά νησιά, βρίσκεται το φημισμένο θέρετρο Μπόντρουμ, της ομώνυμης χερσονήου. Πρόκειται για μία από τις πιο τουριστικές γωνιές της Τουρκίας και στην πλειονότητα της περιλαμβάνει ξενοδοχειακές μονάδες που βρέχονται από το Αιγαίο. Μία από αυτές, ιδιοκτησίας των Αράβων της Dubai Holding είναι το πολυτελές ξενοδοχείο Jumeirah Bodrum Palace, που περιλαμβάνει βίλες και σουίτες για πολύ εύπορους επισκέπτες. Μία από αυτές, που ονομάζεται The Palace, η τιμή για διαμονή ξεκινά από τις £28,872 τη βραδιά και είναι μία από τις ακριβότερες στον κόσμο. Και όχι τυχαία, αφού ακόμα και η πισίνα περιλαμβάνει ένα επίχρυσο κεφάλι λιονταριού. Η βίλα προσφέρεται σε όσους επιθυμούν να νιώσουν την εμπειρία των ανέσεων ενός πραγματικού παλατιού και βέβαια οι υπηρεσίες είναι αναλόγου επιπέδου.

No comments:

Post a Comment