Tuesday, June 19, 2018

FRIENDSHIP REGATTA- AΠΟ ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΑΣ ΣΤΗ ΛΗΜΝΟ 11 ΙΟΥΛΙΟΥ

   Η Λήμνος φιλοξενείς στις 10 και 11 Ιουλίου 2018 και για δεύτερη συνεχή χρονιά τον διεθνή ιστιοπλοϊκό αγώνα «Ρεγκάτα Φιλίας» (Friendship Regatta), που συνδιοργανώνουν ο Ναυτικός Αθλητικός Όμιλος Καλαμαριάς Θεσσαλονίκης και ο Όμιλος Θαλασσίων Αθλημάτων Καβάλας.
            Ενόψει της υποδοχής της Ρεγκάτας Φιλίας 2018, ο Αντιδήμαρχος Λήμνου κ. Νίκος Μοσχάκης συγκάλεσε την Παρασκευή 15 Ιουνίου συνάντηση εργασίας, στην οποία συμμετείχαν ο Λιμενάρχης Μύρινας κ. Γ. Αρβανίτης, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λήμνου κ. Χρυσόστομος Ψάρρας,  το μέλος του Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου Λήμνου κ. Στυλιανός Μαμουζέλος,  ο αρχιμουσικός του Δήμου Λήμνου κ. Δημήτρης Μαυράκης και ο κ. Λευτέρης Καζόλης,  εκ μέρους των ιστιοπλόων της Λήμνου.
            Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν οργανωτικά ζητήματα σχετικά με την υποδοχή των σκαφών και των πληρωμάτων τους, καθώς επίσης και σχετικά με τις εκδηλώσεις που θα πλαισιώσουν τους αγώνες.
            Η τελετή έναρξης της «Ρεγκάτας Φιλίας 2018» θα γίνει την Παρασκευή 6 Ιουλίου στη μαρίνα του Πόρτο Καράς, ενώ την Κυριακή 8 Ιουλίου τα σκάφη θα ξεκινήσουν για τον Άγιο Ευστράτιο, όπου προβλέπεται να φθάσουν τη Δευτέρα 9 Ιουλίου. Την Τρίτη 10 Ιουλίου στις 11:00 π.μ. τα σκάφη θα αναχωρήσουν από τον Άγιο Ευστράτιο για τη Μύρινα.  Την  Τετάρτη 11 Ιουλίου προβλέπεται θα πραγματοποιηθούν παράκτιες ιστιοδρομίες (Lemnos Cup), ενώ το βράδυ της ίδιας στις 20:00 θα γίνουν οι απονομές και η τελετή λήξης, την οποία θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα και παρουσίαση τοπικής γαστρονομίας, εκδηλώσεις που αναμένεται να προσφέρουν ιδιαίτερες εμπειρίες τόσο στους ιστιοπλόους, όσο και σε όσους παρευρεθούν.

 περσι  η «Ρεγκάτα Φιλίας 2017», πέρασε πάλι απ τη Λήμνο. Ξεκίνησε την  1η Ιουλίου από τα Λιμενάρια Θάσου και  εφθασε το ιδιο βράδυ  στη Μύρινα της Λήμνου, από όπου  αναχώρησε  την 3η Ιουλίου, ενώ ο τερματισμός εγινε  στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής, στο ξενοδοχείο Miraggio στις 4 Ιουλίου. 

No comments:

Post a Comment