Monday, June 11, 2018





Συμφωνία συνεργασίας ανάμεσα στην EIMA και στην Agrotica-Διεθνοποιεί 
ακόμη περισσότερο το προφίλ της η ΔΕΘ-Helexpo


Στην υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με τον φορέα Federunacoma Surl, που είναι η Ένωση Κατασκευαστών Γεωργικών Μηχανημάτων της Ιταλίας και διοργανώνει την 2η μεγαλύτερη έκθεση του αγροτικού κλάδου στην Ευρώπη, την EIMA International, προχώρησε η ΔΕΘ-Helexpo.
Ουσιαστικά θα υλοποιηθεί μία πολυεπίπεδη συνεργασία ανάμεσα στην έκθεση EIMA International και στην Agrotica, η οποία είναι η μεγαλύτερη κλαδική έκθεση της ΔΕΘ-Helexpo και η 4η μεγαλύτερη του αγροτικού κλάδου στην Ευρώπη.
Η EIMA International, όπως και η Agrotica, πραγματοποιείται ανά δύο χρόνια στο Εκθεσιακό Κέντρο της Μπολώνια και προσελκύει σε 140.000 τμ καθαρού εκθεσιακού χώρου περίπου 1.900 επιχειρήσεις-εκθέτες από 40 χώρες.
Η υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας πραγματοποιήθηκε ανάμεσα στον διευθύνοντα σύμβουλο της Federunacoma Surl κ. Massimo Goldoni και στον διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΘ-Helexpo κ. Κυριάκο Ποζρικίδη, παρουσία του διευθυντή της EIMA κ. Marco Acerbi και του αναπληρωτή γενικού διευθυντή της ΔΕΘ-Helexpo κ. Αλέξη Τσαξιρλή.
Το μνημόνιο μεταξύ της ΔΕΘ-Helexpo και του φορέα Federunacoma Surl έχει τους εξής στόχους: την ανταλλαγή τεχνογνωσίας ανάμεσα στα δύο εκθεσιακά γεγονότα, EIMA International και Agrotica, τη συμμετοχή της EIMA στην Agrotica και το αντίστροφο (αρχής γενομένης από την EIMA που πραγματοποιείται από τις 7-11 Νοεμβρίου του 2018), 

τη διερεύνηση νέων τρόπων συνεργασίας για μία πιθανή μελλοντική κοινή πρωτοβουλία σε διεθνές επίπεδο και την διοργάνωση επιχειρηματικών συναντήσεων και σεμιναρίων για την εξυπηρέτηση των παραπάνω στόχων.
Στο πλαίσιο της συνεργασίας μεταξύ ΔΕΘ-Helexpo και Federunacoma Surl, η Ένωση Κατασκευαστών Γεωργικών Μηχανημάτων Ελλάδος θα συμμετάσχει στην επικείμενη EIMA.

«Η συνεργασία αυτή είναι μια ευκαιρία για τη ΔΕΘ-Helexpo και το εκθεσιακό δίδυμο Agrotica-Zootechnia να διευρύνουν τον ορίζοντα τους και το πεδίο δράσης τους με διεθνείς συμμαχίες, στο πλαίσιο της στρατηγικής και του μεγάλου στοιχήματός του εθνικού εκθεσιακού φορέα για περαιτέρω διεθνοποίηση» τόνισε σχετικά ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Κυριάκος Ποζρικίδης.

No comments:

Post a Comment