Tuesday, June 12, 2018

ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

page1image1778752page1image3704336
ΠοτέΤΟ ΕΝΝΟΙΟΛΟΓΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΛΕΞΗΣ ΜΑΚΕ∆ΟΝΙΑ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΣΛΑΒΟ-ΑΛΒΑΝΙΚΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΧΩΡΑΣ
Το όνομα της Μακεδονίας δεν πωλείταιδεν χαρίζεταιδεν μοιράζεταιδεν ανταλλάσσεται με αντιπαροχές.
Το όνομα της Μακεδονίας και των Μακεδόνων είναι ιερό και ελληνικό.
Οι Μακεδόνες είναι ́Έλληνες∆εν υπάρχουν στην γη αυτήάλλοι που να είναι Μακεδόνες και να μην είναι ΈλληνεςΟ Φίλιππος και ο Αλέξανδρος ζούσαν στην Μακεδονία και είναι Έλληνες Μακεδόνεςόπως Έλληνες ΘεσσαλοίΈλληνες ΠελοποννήσιοιΈλληνες Κρητικοί κλπ.
Τον 6ο αιμ.Χκατέβηκαν από μακριά σλαβικά φύλα από το Βορρά και κατοικοέδρευσαν επάνω σε ένα τμήμα της Μακεδονίας.Αυτόπροφανώςδεν τους μετατρέπει σε Έλληνες Μακεδόνες όπως ο Φίλιππος και ο Αλέξανδρος.Είναι για πάντοτε Σλάβοι ή Αλβανοί ή ό,τι άλλοκαι που έτυχε να βρίσκονταιλόγω των τελευταίων γεωπολιτικών συνθηκώνσε τμήμα της γης αυτής.
Αίμαγλώσσαιστορίαθρησκείαπαραδόσειςλαογραφίαπολιτισμός τωνδεν έχουν καμία συγγένεια ή συνάφεια με τα αντίστοιχα της Πέλλαςτων Αιγός ποταμών και της Βεργίνας.
Φτάνει πια με το κατασκευασμένο και περιγέλαστο οικοδόμημα στο όνομά τουςπου τα παγκόσμια συμφέροντα προσπαθούν να επιβάλλουν στον ελληνισμό.Οι άνθρωποι αυτοί – καλά να είναι και να προκόβουν δεν μπορούν ποτέ να γίνουν Μακεδόνες με σφετερισμό των πάντων.
Ποτέ δεν μπορεί στο όνομα της δημοκρατίας τους να ενυπάρχει το όνομα της Μακεδονίας ως δηλωτικό ιστορίαςκαταγωγήςγένουςφύλου.
Ποτέλοιπόνδημοκρατία της τάδε») ΜακεδονίαςΑυτό το όνοματο «όποιο τάδε» δεν είναι γεωγραφικός προσδιορισμός αλλά... σφετεριστικός προσδιορισμός.
Ποιόδηλαδήθα είναι το όνομά τους? «Άνω Μακεδόνες»? Ποιά η γλώσσα τους? «Άνω μακεδονική»? Η ιστορία τους, «Άνω Μακεδονική»? ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ Απλώςσκέτο ΜΑΚΕ∆ΟΝΙΚΗ.
page1image3704752
Το «άνω», «κάτω», «βόρεια» δεν είναι επομένωςγεωγραφικός προσδιορισμός αλλά καθολοκληρίαν σφετεριστικό ΌΧΗΜΑ !
Η δημοκρατία τους να λέγεται όπως θέλουν να λέγεταιχωρίς βεβαίως συμμετοχή του όρου Μακεδονία στο όνομαΜπορούνμόνονα δηλώνουν – αν θέλουν – ότι η δημοκρατία τους αυτή(σλαβική ή όποια), βρίσκεται σε ένα τμήμα της ιστορικής Μακεδονίαςπροαιώνιου τόπου καταγωγήςκοιτίδα του ιστορικού μεγαλείου των Ελλήνων Μακεδόνων.
Είναι ολοφάνεροότι η δημοκρατία της «Άνω Μακεδονίας» , θα εκφυλλιστεί αμέσως και εκ προθέσεωςσε δημοκρατία της (άνωΜακεδονίαςδιότι ο όρος Μακεδονίαστη θέση αυτήδεν είναι σύνθετο συστατικό ονόματος αλλά κύριο όνομαΑντιθέτως το σύνθετο είναι το. . . άνω ή κάτω ή ... ΆΝΩΚΆΤΩ!
Τόνομα τουςλοιπόνκάλλιστα θα μπορούσε να είναι :
«Skopian Republic» on Macedonia
∆ηλαδή :
«
Σκοπιανή ∆ημοκρατία» επί ενός τμήματος της γεωγραφικής Μακεδονίας.Με άλλα λόγιατο όνομα τουςείναι αυστηρώς προσδιορισμένο : «Σκοπιανή ∆ημοκρατία» («Skopian Republic»), τελεία και παύλα.-
Με τον τρόπο αυτόποτέ δεν θα μπορέσουν να το πουν το κράτος αυτό «Μακεδονία», γιατί η λέξη αυτή δεν είναιπιαμέρος του ονόματος
(«Skopian Republic») και η λέξη Μακεδονίατότεως «μοναδική διατύπωση»,δεν προσδιορίζει την δημοκρατία τους!
ΠοτέΛΟΙΠΟΝΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕ∆ΟΝΙΑΣ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ∆ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΟΥΣ.


Γιάννης ΝΣφενδόνης
Εκδότης – ∆ιευθυντής του από το ...1925 (!) εκδιδόμενου υπό του ιδρυτού του ΝικΣφενδόνη,περιοδικώς και ανά έτος «Μακεδονικόν Ημερολόγιον», για την διατράνωση της ελληνικότητας της Μακεδονίαςπαρασημοφορημένου από τον Ανώτατο Άρχοντα με τον «Χρυσό Σταυρό των Ταγμάτων του Φοίνικος».
Ιδρυτής και πρόεδρος από το 1981 της «Μακεδονικής κινήσεως», της μοναδικής αγωνιστικής οργάνωσης όλου του ελληνισμού για τα δίκαια της Μακεδονίας.
Πρόεδρος του Κοινωφελούς και Φιλανθρωπικού Ιδρύματος «∆ημητρίου Ιωαννίδη του Σιατιστέως«του εθνικού ευεργέτη».
τΓενικός Γραμματέας της «Ελληνικής Εταιρείας» για τον ελληνικό πολιτισμό. - τΒουλευτής Α Θεσσαλονίκης.
τΥποψήφιος ∆ήμαρχος Θεσσαλονίκης.
τΠρώτος ∆ημοτικός Σύμβουλος Θεσσαλονίκης.
Αρχιτέκτων.
Έλλην Μακεδώναπό την κοιτίδα του πολιτισμού και των εθνικών ευεργετών Σιάτιστα.

No comments:

Post a Comment