Tuesday, June 12, 2018

ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ 'ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ'

Από το 2019 έως το 2021 θα έχουν ολοκληρωθεί τα έργα στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια. 
Αυτό ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Fraport Greece Αλεξάντερ Ζίνελ (Alexander Zinell) σε συνάντηση ενημέρωσης με τους δημοσιογράφους, όπου και παρουσίασε το χρονοδιάγραμμα αναμόρφωσης των 14 αεροδρομίων. 
Οι εργασίες, σύμφωνα με τον ίδιο, θα γίνονται με όλα τα αεροδρόμια σε λειτουργία, χωρίς να παρακωλύεται η λειτουργία τους, με κύριο γνώμονα την ασφάλεια των επιβατών.
Επίσης, αναφέρθηκε και στην επιβατική κίνηση, η οποία, όπως είπε, παρουσίασε αύξηση 11,1% το πρώτο πεντάμηνο του έτους, με τις διεθνείς πτήσεις να σημειώνουν αύξηση της τάξης του 19,8%, έναντι των πτήσεων εσωτερικού που παρουσίασαν μείωση 1,09%.
Όσον αφορά τη διαδικασία της διαιτησίας που βρίσκεται σε εξέλιξη με το ελληνικό Δημόσιο, σχετικά με την απόφαση της Επιτροπής Επίλυσης Τεχνικών Διαφορών για αποζημίωση της Fraport Greece με 27,5 εκατ. ευρώ, αντί των 60 εκατ. που ζητούσε, εκτίμησε ότι ως το τέλος τού έτους η διαδικασία θα ολοκληρωθεί. 
H αποζημίωση αφορούσε φθορές στις υποδομές των 14 αερολιμένων, συγκριτικά με την κατάσταση που είχε καταγραφεί το 2014 και βάσει της οποίας κατατέθηκε η προσφορά της κοινοπραξίας Fraport - Ομίλου Κοπελούζου. Η απόφαση της Επιτροπής προέβλεπε την κατάθεση των τιμολογίων για τις σχετικές επισκευές εντός εξήντα ημερών, προκειμένου να προχωρήσει το Δημόσιο στην αποζημίωση.
Στο αεροδρόμιο "Μακεδονία", όπως ενημέρωσε ο κ. Ζίνελ, πραγματοποιείται μία πολύ μεγάλη επέκταση στο Terminal, της τάξης των 30.000 τ.μ., επεκτείνοντάς το προς τα βορειοδυτικά. Όπως ανέφερε, το αεροδρόμιο θα αποκτήσει μία εντελώς καινούρια όψη, με μία μοντέρνα κατασκευή. 
Επιπλέον, γίνονται ανακατασκευές στο φυλάκιο, στο σύστημα αποχέτευσης, ανακαινίσεις, επεκτάσεις, ενώ διαμορφώνεται καινούριος χώρος διακίνησης αποσκευών, συνολικού προϋπολογισμού άνω των 87 εκατ. ευρώ.

No comments:

Post a Comment