Το Khao Phing Kan, μέρος του Εθνικού Πάρκου Ao Phang Nga, είναι μια συστάδα νησιών στη δυτική ακτή της Ταϊλάνδης, στον κόλπο Phang Nga στα στενά της Μαλάκα.

Αυτό όμως που θα κλέψει αναμφίβολα το βλέμμα σου είναι μια πέτρινη… βελόνα που στέκεται περίπου 40 μ. από τις ακτές του και υψώνεται 20 μ. από την επιφάνεια της θάλασσας.

Ko Tapu
Δεν είναι άλλη από τη νησίδα Ko Tapu, που από το 1974, όταν υπηρέτησε ως φυσικό σκηνικό στην ταινία του James Bond «Ο άνθρωπος με το χρυσό όπλο», έμεινε γνωστή και ως «νησί του James Bond».
Δύσκολα δεν θα οπλίσεις τη φωτογραφική σου μηχανή για να απαθανατίσεις αυτό τον αξιοθαύμαστο απόκρημνο ασβεστολιθικό βράχο που προεξέχει κάθετα από το σμαραγδένιο πράσινο νερό.
Ko Tapu
Πώς θα πάτε: Πετάξτε με Singapore Airlines (www.singaporeair.com) για Πουκέτ, μέσω Σιγκαπούρης (Σιγκαπούρης και Μιλάνου στην επιστροφή) με €880/άτομο με επιστροφή. Από εκεί υπάρχουν πολλές εταιρείες που αναλαμβάνουν να σας φέρουν, στο πλαίσιο μιας οργανωμένης ξενάγησης, ως την περιοχή του Ko Tapu, είτε με ταχύπλοα, είτε με μικρά κρουαζιερόπλοια (ενδεικτικά, με την εταιρεία Phuket tours μια τέτοια εκδρομή στοιχίζει περί τα €32/άτομο). (www.phukettoursdirect.com)