Tuesday, June 30, 2015

«Magic Mike XXL»: Ο Τσάνινγκ Τέιτουμ και η παρέα του τα (ξανα)πετάνε όλα

«Magic Mike XXL»: Από τις 9 Ιουλίου στις ελληνικές αίθουσες
Η παρέα που ξεσήκωσε το κοινό σε όλο τον κόσμο με την επιτυχία «Magic Mike» επιστρέφει. Αυτή τη φορά, ανεβάζουν ρυθμούς (και τους... σφυγμούς) και παίρνουν τους δρόμους – με μια νέα ιστορία, νέα όνειρα και φιλοδοξίες και εντυπωσιακές χορευτικές κινήσεις, προκαλώντας «εγκεφαλικά».

Οι πρωταγωνιστές του «Magic Mike XXL» ετοιμάζονται για την ευρωπαϊκή πρεμιέρα της ταινίας στην Leicester Square, στο Λονδίνο, την Τρίτη 30 Ιουνίου. Σύσσωμο το καστ, μεταξύ των οποίων οι Τσάνινγκ Τέιτουμ, Ματ Μπόμερ, Τζο Μανγκανιέλο, Τζέιντα Πίνκετ Σμιθ και Άμπερ Χερντ θα περπατήσουν στο κόκκινο χαλί, λίγες μέρες πριν την πρεμιέρα της ταινίας στις αίθουσες.



Τρία χρόνια αφότου ο Μάικ Λέιν άφησε την ενεργό δράση επιλέγοντας ένα διαφορετικό τρόπο ζωής, συνειδητοποιεί ότι μάλλον διάλεξε λάθος δρόμο. Η επιχείρηση που έστησε δεν πηγαίνει ιδιαίτερα καλά και η γυναίκα που νόμιζε ότι ήταν η «μία και μοναδική» μάλλον δεν είναι. Και όχι μόνο. Ο Τσάνινγκ Τέιτουμ, που επιστρέφει στον πρωταγωνιστικό ρόλο και στην καρέκλα του παραγωγού της ταινίας «Magic Mike XXL» εξηγεί, «Σου δίνει την αίσθηση ότι κάτι πάρα πολύ ουσιώδες λείπει. Δεν γουστάρει όπως τότε που χόρευε.»

Για τον Μάικ το θέμα δεν ήταν ποτέ τα χρήματα. Ούτε οι γυναίκες, τα πάρτι ή η δόξα. Το θέμα πάντα ήταν το πάθος. Όσο για αυτούς που άφησε πίσω; Αυτοί ήταν οι καλύτεροι φίλοι που είχε ποτέ.

Εξηγώντας την πλοκή της νέας ταινίας, ο Τέιτουμ λέει, «Στην πρώτη ταινία τον είδαμε να απορρίπτει αυτόν τον τρόπο ζωής επειδή ήθελε να ανακαλύψει τι άλλο μπορούσε να κάνει. Τώρα όμως, που έχει φύγει από την ενεργό δράση και έχει περάσει και κάποιος καιρός, σκέφτεται όλα τα καλά και διασκεδαστικά πράγματα που του συνέβαιναν τότε και κυρίως τους ανθρώπους που ζούσαν εκείνη την τρελή περιπέτεια μαζί του. Σίγουρα κανείς του δεν ήταν τέλειος, αλλά τους αγαπούσε και πέρασαν ωραίες στιγμές μαζί. Τον Μάικ, τον συναντάμε σε μια στιγμή που συνειδητοποιεί ότι χρειάζεται κάτι από την παλιά ζωή του. Χρειάζεται κάτι από εκείνη την τρέλα για να ανανεώσει τη ζωή του.».

Και κάπως έτσι έρχεται η ώρα που αποφασίζει να κάνει και πάλι αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα από κάθε άλλο. Έτσι, όταν οι πρώην Βασιλιάδες της Τάμπα πηγαίνουν να τον βρουν καθοδόν προς το συνέδριο των στρίπερ στο Myrtle Beach – ένα event που είναι όσο προκλητικό ακούγεται – ο Μάικ δεν μπορεί να αντισταθεί και λέει το μεγάλο ναι.

Ο σκηνοθέτης της ταινίας είναι σαν να μιλά εκ μέρους όλων όσοι αγάπησαν την πρώτη ταινία όταν λέει «Ήθελα να μάθω τι απέγιναν όλοι αυτοί οι τύποι. Τους λάτρεψα σαν χαρακτήρες και με ενθουσίασε η προοπτική να παρακολουθήσω την ιστορία τους. Εξάλλου, το γεγονός ότι ο Μάικ θα προσπαθήσει να αναθερμάνει τη φιλία τους, συνειδητοποιώντας ότι του έλειψαν είναι κάτι το συναρπαστικό.».

Παρά το γεγονός ότι η ιστορία είναι εξολοκλήρου μυθοπλασία, κάποια από τα στοιχεία της ατμόσφαιρας του κόσμου του Μάικ προέρχονται από τα βιώματα του Τέιτουμ από τα πρώτα του βήματα, όταν ακόμα δούλευε ως χορευτής. «Ένα από τα πρώτα πράγματα που μας είπε ο Τσάνινγκ ήταν ένα ταξίδι που είχε κάνει για ένα συνέδριο στρίπερ», λέει ο σεναριογράφος Ράιντ Κάρολιν, που μαζί με τους Νικ Γουέτσλερ, Τζέικομπς και Τέιτουμ υπογράφει και πάλι την παραγωγή του σίκουελ. «Προσπαθήσαμε να το βάλουμε στην πρώτη ταινία, αλλά ήταν μια ολόκληρη ιστορία από μόνη της.».

Ο Τζο Μανγκανιέλο, επιστρέφει στο ρόλο του Μπιγκ Ντικ Ρίτσι, μαζί με τον Ματ Μπόμερ στο ρόλο του τέλειου Κεν, τον Άνταμ Ροντρίγκεζ στο ρόλο του λατίνου Τίτο, τον Κέβιν Νας στο ρόλο του τρελού Ταρζάν και τον Γκάμπριελ Ινγκλέσιας στο ρόλο του ντι-τζέι Τομπάιας. «Όταν μας επέλεξαν για την πρώτη ταινία, δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ότι θα υπήρχε τέτοια χημεία μεταξύ μας. Ταιριάξαμε από την πρώτη στιγμή. Ο Γκρεγκ είναι καταπληκτικός άνθρωπος και πιστεύω ότι αυτή η ευαισθησία του περνάει στην ταινία, μιας και μιλάει για αδελφικούς φίλους που ο ένας βγάζει τον καλύτερο εαυτό του άλλου.».

«Όλοι κάναμε ότι καλύτερο μπορούσαμε,» λέει ο Μπόμερ, ο οποίος στην ταινία κάνει και το κινηματογραφικό του ντεμπούτο στο τραγούδι. «Δώσαμε το είναι μας γιατί ουσιαστικά η ταινία αποτελεί το αποκορύφωμα της πορείας αυτών των τύπων. Θέλουν να κάνουν ένα θεαματικό φινάλε, ώστε ό,τι και να γίνει μετά να μπορούν να πουν ‘εμείς κλείσαμε αυτό το κεφάλαιο της ζωής μας θεαματικά.».

Οι δημιουργοί ανέβασαν κι άλλο τους τόνους εντάσσοντας στην πλοκή νέους χαρακτήρες που θέτουν καινούργιες προκλήσεις και δίνουν άλλες διαστάσεις. Η Άμπερ Χερντ υποδύεται την Ζόι, μια φωτογράφο που κεντρίζει το ενδιαφέρον του Μάικ. Η Άντι ΜακΝτάουελ ενσαρκώνει την Νάνσι, μια χωρίς αναστολές γυναίκα του Νότου που μπορεί να προσφέρει στον Μπιγκ Ντικ Ρίτσι κάτι που πίστευε ότι δεν θα βρει ποτέ. Η Ελίζαμπεθ Μπανκς είναι η Πάρις, που πρέπει να πειστεί να τους βάλει στο συνέδριο και η Τζέιντα Πίνκετ Σμιθ είναι η Ρόουμ, μια γυναίκα από το παρελθόν του Μάικ.

Η Ρόουμ είναι πλέον ιμπρεσάριος ενός πρωτότυπου κλαμπ, που θα τους ανοίξει νέες προοπτικές και θα δώσει άλλον αέρα στις ερμηνείες τους. «Το κλαμπ της Ρόουμ είναι εντελώς διαφορετικό απ’ ό,τι ξέρουν και τους κάνει να συνειδητοποιήσουν ότι μπορούν να προσφέρουν στο κοινό κάτι μοναδικό,» λέει ο Άνταμ Ροντρίγκεζ.

Το «οπλοστάσιο» ταλέντων της Ρόουμ περιλαμβάνει τον Ντόναλντ Γκλόβερ που υποδύεται τον ρομαντικό γόη Αντρέ, τον πρώην σούπερ-σταρ τoυ NFL, Μάικλ Στράχαν στο ρόλο του Ογκούστους και το θεαματικό χορευτή Στίβεν ‘tWitch’ Μπος στον ρόλο του Μαλίκ. «Έχουν περάσει τρία χρόνια, άρα πρέπει να κάνεις κάτι περισσότερο, κάτι καλύτερο,» λέει ο tWitch. «Όλοι έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους.».

Ο Στίβεν Σόντερμπεργκ, που σκηνοθέτησε την πρώτη ταινία και ανέλαβε την εκτέλεση παραγωγής του «Magic Mike XXL», ανέλαβε και πάλι τόσο τη διεύθυνση φωτογραφίας όσο και το μοντάζ.
Ένα εξαιρετικό κομμάτι της ταινίας είναι οι χορογραφίες, οι οποίες εκτός από πρωτότυπες, σέξι και δυναμικές έπρεπε να ταιριάζουν και με τους βασικούς χαρακτήρες και την πλοκή. Ο Τζέικομπς λέει χαρακτηριστικά, «Θέλαμε να συνδέονται θεματικά με τον κάθε ένα ξεχωριστά και να αντανακλούν την εξέλιξη του κάθε ήρωα.».

Η Άλισον Φολκ και η βοηθός χορογράφος Τερέζα Εσπινόζα συζήτησαν διεξοδικά τόσο με το καστ όσο και με τον υπεύθυνο μουσικής επένδυσης Σίζον Κεντ για να «χτίσουν» την κάθε χορογραφία, βήμα-βήμα, προσαρμόζοντάς την στον κάθε χαρακτήρα και στις ικανότητες του κάθε ηθοποιού.

Η περιπέτεια της παρέας ξεκινάει επίσημα όταν πηγαίνουν σε μια βραδιά ντραγκ-κουίν στο φανταστικό Mad Mary’s στο Τζάκσονβιλ. Η Βίκι Βοξ, μια πραγματική ντραγκ-κουίν περφόρμερ εμφανίζεται στην ταινία υποδυόμενη την Μις Τόρι Σνατς. Πρόκειται για ένα event όπου όλοι μπορούν να ανέβουν στη σκηνή, και το κάνουν – μεταξύ αυτών και ο Τομπάιας, φορώντας πλατφόρμες, μπλούζα με βολάν κι ένα καπέλο στολισμένο με φρούτα που θα έκανε ακόμα και την Κάρμεν Μιράντα να σκάσει από τη ζήλια της. «Το θέμα είναι ότι ο νικητής έπαιρνε χρηματικό έπαθλο, οπότε ο Τομπάιας αποφασίζει να το κάνει,» εξηγεί ο κωμικός Γκάμπριελ Ινγκλέσιας. «Μετά την πρώτη ταινία τους είπα ‘θα κάνω ό,τι θέλετε σε αυτή, αρκεί να με έχετε προειδοποιήσει... Και να μου δώσετε ένα φύλλο συκής ή κάτι άλλο τέλος πάντων. Μην τα βγάλουμε και όλα στη φόρα.»

Ο Χάουαρντ Κάμινγκς που ανέλαβε το σχεδιασμό παραγωγής, χρησιμοποίησε ένα πραγματικό στριπ-κλαμπ, που όμως ο ιδιοκτήτης του δεν ήθελε να το παραχωρήσει τις ώρες αιχμής. Έτσι, η ομάδα παραγωγής κάθε πρωί ‘έστηνε’ και κάθε βράδυ ‘ξέστηνε’ το Mad Mary’s.

Σύνοψη 
Οι πρωταγωνιστές του «Magic Mike», Τσάνινγκ Τέιτουμ, Ματ Μπόμερ, Τζο Μανγκανιέλο, Κέβιν Νας, Άνταμ Ροντρίγκεζ και Γκάμπριελ Ινγκλέσιας ξανασυναντιούνται στη μεγάλη οθόνη στο πολυαναμενόμενο σίκουελ «Magic Mike XXL».
Στην ταινία θα δούμε επίσης τους Ελίζαμπεθ Μπανκς («The Hunger Games»), Ντόναλντ Γκλόβερ («Community»), Άμπερ Χερντ («The Rum Diary»), Άντι ΜακΝτάουελ («Footloose»), Τζέιντα Πίνκετ Σμιθ («Gotham») και Μάικλ Στράχαν («Live with Kelly and Michael»).
Το «Magic Mike XXL» ξαναβρίσκει τον Μάικ τρία χρόνια αφότου εγκατέλειψε την καριέρα του στρίπερ, ενώ βρίσκονταν στο απόγειο της. Μόνο που αυτή τη φορά, οι υπόλοιποι «Βασιλιάδες» έχουν αποφασίσει ότι έχει έρθει η ώρα να εγκαταλείψουν και εκείνοι την ενεργό δράση, αλλά με στυλ: κάνοντας μια τελευταία παράσταση στο Μίρτλ Μπιτς με επικεφαλής τον θρυλικό Μάτζικ Μάικ! Στον δρόμο για την τελευταία τους αυλαία, μεταξύ Τζάκσονβιλ και Σαβάνα, μεταξύ νέων φίλων και παλιών γνώριμων, ο Μάικ και η υπόλοιπη παρέα θα μάθουν μερικές νέες φιγούρες αλλά και καινούργιους τρόπους για να απαλλαγούν από το παρελθόν.

Η ταινία θα προβάλλεται στις ελληνικές αίθουσες από τις 9 Ιουλίου 2015, από την Tanweer.

No comments:

Post a Comment