Wednesday, November 7, 2012

ΣΥΝΑΥΛΙΑ-ΜΑΓΕΙΑ ΤΟΥ ΜΙΜΗ ΠΛΕΣΣΑ

Μιαν ανεπανάληπτη παράσταση απόλαυσαν όσοι βρέθηκαν την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου στο κατάμεστο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, στη συναυλία του Μίμη Πλέσσα. 

Μια μοναδική διαδρομή από την τζαζ πλευρά του συνθέτη ως τα τραγούδια που κόσμησαν τη μεγάλη μας οθόνη, με μια πλειάδα ερμηνευτών και προβολή οπτικού υλικού, κράτησαν καθηλωμένο το κοινό για 2,5 ώρες. 



Στο πρώτο μέρος του προγράμματος, με τρεις διεθνώς αναγνωρισμένους σολίστες που αποτελούν το συγκρότημα Three Generations Trio (3 Gs) και ερμηνεύτρια τη μοναδική Εύη Σιαμαντά, τον Σπύρο Κλείσσα και τον Παναγιώτη Πετράκη, ο Μίμης Πλέσσας αυτοσχεδίασε σε δημοτικά, λαϊκά και δικά του αγαπημένα θέματα, όπως το «Θαλασσάκι» και «Καράβι από τη Χίο», «Τα ματόκλαδά σου λάμπουν», αλλά και δικά του τραγούδια όπως το «Όλα δικά σου μάτια» μου, που ερμήνευσε η Εύη Σιαμαντά, το «Τόσα καλοκαίρια» που ερμήνευσε ο Παναγιώτης Πετράκης και το «Χαλάζι έφερε η ψιχάλα» που τραγούδησε ο Σπύρος Κλείσσας. 

Το πρώτο μέρος του προγράμματος έκλεισε με την Εύη Σιαμαντά να ερμηνεύει το αγαπημένο jazz standard «My funny Valentine». 

Το δεύτερο μέρος του προγράμματος άνοιξε με τη Μελίνα Ασλανίδου τον Σπύρο Κλείσσα, την Fide Köksal, τη Νάντια Μπουλέ, τον Παναγιώτη Πετράκη, την Εύη Σιαμαντά και τους μοναδικούς σολίστες επί σκηνής να ερμηνεύουν το «Ξημερώνει Κυριακή» από τον μοναδικό «Δρόμο» του Μίμη Πλέσσα και του Λευτέρη Παπαδόπουλου, τον πρώτο Χρυσό Δίσκο της Ελληνικής Δισκογραφίας που έχει ξεπεράσει σε πωλήσεις τα 3.000.000 αντίτυπα!!!

Στη συνέχεια ο συνθέτης παρουσίασε τα τραγούδια που ξεχώρισαν στη μεγάλη οθόνη, καθιέρωσαν τα μεγάλα μας αστέρια και αγαπήθηκαν από όλες τις γενιές.

Τραγούδια όπως το «Ποιος το ξέρει» και το «Θα πιω απόψε το φεγγάρι» που ερμήνευσε ο Σπύρος Κλείσσας, «Αν είναι η αγάπη αμαρτία» και «Δώσ’ μου τ’ αθάνατο νερό» που ερμήνευσε η Νάντια Μπουλέ, το «Άγαλμα» και το «Πρώτη φορά» που τραγούδησε ο Παναγιώτης Πετράκης και σε όλα τους συνόδευε το κοινό, σιγοτραγουδώντας.

Εξαιρετικές ερμηνείες και από τη Fide Koksal στα τραγούδια «Έκλαψα χθες» και «Σταγόνα – Σταγόνα», αλλά και στο «Έπεφτε βαθειά σιωπή» που τραγούδησαν μαζί με τον Παναγιώτη Πετράκη και τον Σπύρο Κλείσσα.

Η Εύη Σιαμαντά έλαμψε στο «Άνοιξε πέτρα» και «Χίλιες βραδιές», ενώ η Μελίνα Ασλανίδου ξεσήκωσε το κοινό με την ερμηνεία της στο θρυλικό πια «Τι ‘σου κανα και πίνεις», αλλά και στην «Καμαρούλα» και στο «Χελιδονάκι».

Το πρόγραμμα έκλεισε πανηγυρικά και με όλους τους ερμηνευτές επί σκηνής, να ερμηνεύουν το «Βρέχει φωτιά στη στράτα μου» και τις αγαπημένες «Πράσινες, Κόκκινες , Θαλασσιές Χάντρες».
Το δεύτερο μέρος κοσμήθηκε με προβολή υλικού από ταινίες του Ελληνικού κινηματογράφου και όχι μόνο.

Ο Μίμης Πλέσσας και οι συνεργάτες του αποθεώθηκαν από το κοινό, που απόλαυσε μια άρτια και γεμάτη πολυαγαπημένα τραγούδια του, παράσταση, που έχουν σημαδέψει την ελληνική μουσική του αιώνα που μας πέρασε. 

Έπαιξαν οι μουσικοί:
3G’s / Three Generations Trio: 
Αντώνης Λαδόπουλος - σαξόφωνο
Βασίλης Ρακόπουλος - κιθάρες
Γιώργος Πολυχρονάκος – τύμπανα
&
Η Ορχήστρα του Μίμη Πλεσσα:
Γιώργος Παχής – μπουζούκι 
Γιώργος Στασινός – κιθάρα / μπάσο 
Σώλης Μπαρκή – κρουστά
Σπύρος Τσούτσης – τύμπανα 
Νάσσος Σωπύλης – πλήκτρα / ενορχηστρώσεις

Ο Μίμης Πλέσσας παρέδωσε ένα ιδιαίτερο master class με τίτλο "Ελεύθερη διακίνηση ιδεών. Η μουσική του 21ου αιώνα: Η Jazz...". το Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012, κλείνοντας μοναδικά την παρουσία του στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. 

No comments:

Post a Comment