Wednesday, November 7, 2012

ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΧΕΡΙΑ ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΥΜΠΕΡΗ


Η χθεσινή νύχτα ήταν πολύ δύσκολη για τους εργαζόμενους στα περιοδικά των εκδόσεων Λυμπέρη. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ελενα Μακρή Λυμπέρη, η σύζυγος του εκδότη, ανακοίνωσε στους εργαζόμενους των εβδομαδιαίων ότι οι τίτλοι των περιοδικών Hello, Τηλεκοντρόλ, 7 μέρες TV και ΕΓΩ μεταβιβάζονται στην καινούργια εκδοτική εταιρεία Alpha Editions, ιδιοκτησίας του Θεοχάρη Φιλιππόπουλου και του Δημήτρη Κοντομηνά. 

Οι εργαζόμενοι σε αυτά τα περιοδικά μπορούν να εργαστούν στην καινούργια εταιρεία αφού συμφωνήσουν ότι παραιτούνται από κάθε απαίτηση τους από τις εκδόσεις Λυμπέρη. Και στη νέα εταιρεία η εργασία θα είναι τετραήμερη. 

Για τα υπόλοιπα περιοδικά του ομίλου δεν έχουν γίνει συγκεκριμένες επίσημες ανακοινώσεις αν και οι φήμες λένε ότι για κάποια μηνιαία όπως το STATUS και το Life& Style αλλά και ξένους τίτλους- VOGUE, Glamour, Mens Health- έχει εκφράσει ενδιαφέρον ο όμιλος Αντέννα. Μέσα στις επόμενες μέρες θα έρθουν στην Ελλάδα εκπρόσωποι του αμερικανικού εκδοτικού κολοσσού Conde Nast οι οποίοι θα εξετάσουν αν κάποιο ελληνικό εκδοτικό συγκρότημα πληρεί τις προϋποθέσεις ώστε να πάρει τα δικαιώματα των τίτλων. 

Η θυγατρική των εκδόσεων Λυμπέρη που έβγαζε μεταξύ άλλων τα εταιρικά περιοδικά On board της Olympic Air και Attica μετονομάστηκε σε Identity και συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά υπό καθεστώς νέας ιδιοκτησίας αφού το μερίδιο του Αντώνη Λυμπέρη έχει μεταβιβαστεί στον συνέταιρο του Πέτρο Μπουροβίλη.

Όπως είναι φυσικό στο πολυτελές κτήριο του Κορωπίου όπου στεγάζονται τα περιοδικά των εκδόσεων Λυμπέρη επικρατεί τις τελευταίες ώρες αναταραχή. Οι εργαζόμενοι περιμένουν με αγωνία τις ανακοινώσεις ενώ λέγεται ότι ο εκδότης και η σύζυγος του έχουν μεταφέρει όλα τα έπιπλα και τα έργα τέχνης από τα γραφεία τους ήδη από το σαββατοκύριακο. Αύριο εξετάζεται και η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που έχουν καταθέσει 70 εργαζόμενοι της εταιρείας. 

No comments:

Post a Comment