Friday, May 11, 2012

«ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ» ΣΤΟ ΒΑΦΟΠΟΥΛΕΙΟ


Με την επωνυμία «Φεστιβάλ Καλλιτεχνικής Άνοιξης» το Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο διοργανώνει μια σειρά πολυποίκιλων εκδηλώσεων τον Μάιο του 2012 που αποτελούν τη νέα καλλιτεχνική πρόταση του Δήμου Θεσσαλονίκης στα μουσικά δρώμενα της Θεσσαλονίκης.



Κατά τη διάρκεια της σημερινής Συνέντευξης Τύπου που έδωσαν ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού Σπύρος Πέγκας, η Πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής του Βαφοπουλείου Πνευματικού Κέντρου, Δημοτική Σύμβουλος Θεοδώρα Λειψιστινού, το μέλος της Εφορευτικής Επιτροπής του ΒΠΚ Πάρης Παρασχόπουλος, ο πρόεδρος των Φίλων του Βαφοπούλειου Δημήτρης Κωστόπουλος, επισημάνθηκε ότι το Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο θα δώσει την ευκαιρία σε νέους μουσικούς να εκφραστούν μέσα από την Τέχνη της Μουσικής.



Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού Σπύρος Πέγκας, αναφέρθηκε στην έντονη δραστηριότητα του ΒΠΚ, στην εξαιρετική δουλειά του, στις εκδηλώσεις του που αγκαλιάζουν τον κόσμο και στη δράση του συμπληρωματικά με την δ/νση πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, η οποία στηρίζει το Βαφοπούλειο.



Η Θεοδώρα Λειψιστινού αναφερόμενη στις πρόσφατες εξελίξεις του οργανισμού του ΔΘ, τόνισε το πόσο σημαντικό είναι που η διοίκηση κράτησε το Βαφοπούλειο ως Δ/νση. Μίλησε για τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στα πλαίσια του εορτασμού των 100 χρόνων ελεύθερη Θεσσαλονίκη και ξεκίνησαν στην αρχή του έτους, για το Φεστιβάλ Καλλιτεχνικής Άνοιξης καθώς και για τις μεγάλες εικαστικές εκθέσεις, τις εκδηλώσεις των σχολείων αλλά και όλες τις εκδηλώσεις που φιλοξενούνται στους χώρους του Βαφοπούλειου.

No comments:

Post a Comment